Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babsi_

Podwiązanie jajników w wieku 24 lat

Polecane posty

Gość madziunia24_86
Witam Ja mam rownież 24 lata i jestem w 3 ciązy... Ta ostatnia okazała się niespodziewanie, w trudnym dla mojej rodziny okresie, no ale skoro tak się stało to widocznie tak miało być.. Rownież chciałabym poddać sie takiemu zabiegowi, po porodzie ponieważ nie mogę dopuścić do kolejnej ciąży. Bardzo proszę o rady gdzie w katowicach, czy odpłatnie można zgłosić się na taki zabieg? Oraz jeżeli ktoś wie czy jest to bolesne i czy w 100% skuteczne? Bardzo proszę o wszelkie wiadomości, z góry dzięki:)

Gość larcenciel
DAUTHER, bardzo proszę Cię o kontakt prywatny. Mój mail deb_som@wp.pl Też jestem zainteresowana takim zabiegiem. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Gość anusita
Mam 25 lat, rzs i zapalenie wątroby typu C. Nigdy nie chciałam mieć dzieci, bo ich nie lubię i nigdy nie czułam potrzeby, by je posiadać. Nie brałam tabletek anty, żeby nie obciążać dodatkowo organizmu, bo już i tak biore mnóstwo szkodliwych specyfików. I co? Już 3 miesiąc mija, jak jestem w ciąży....Ok, -powoli przyzwyczajam się do myśli, że bedę mamą, ale na drugą pociechę sobie nie pozwolę. Porozmawiam z moim lekarzem i mam nadzieję, ze podwiąża mi jajniki podczas cesarki, chociaż po tym, co tu przeczytałam włos mi się jeży na głowie, bo taki zabieg to sprawa indywidualna i każda kobieta powinna móc decydować za siebie...Daughter pozdrawiam i podziwiam twoje zdrowe podejście do życia.

Gość dzika_wisnia
Witam Jestem wieloródką w czwartej (ufff...)ciąży i po porodzie chciałabym aby podwiązano mi jajowody,dodam,że każdy poród odbywał się bez komplikacji,siłami natury i wszystko było ok. Ale słyszałam że jajowody podwiązuje się wyłącznie podczas cesarskiego cięcia czy to prawda?? I czy mogę o taki zabieg zapytać lekarza bez obaw? Bardzo proszę o pomocną odpowiedź,termin porodu w sierpniu a ja nadal nie wiem co robić...

Gość timX
Drogie dziewczyny - pozwolę sobie tak się zwrócić bo zdaje się jestem sporo starszy od większości z Was. Będąc w większości dość młodymi osobami może jeszcze nie poznałyście największej życiowej brutalnej prawdy - nic za darmo nie ma! Żyjemy w dosyć ubogim kraju który na niewiele stać i często trzeba wybierać. Wbrew temu co 'wieść gminna niesie' z leczeniem naprawdę chorych nie jest wcale tak źle , natomiast zabiegi ubezpładniające są zabiegami na życzenie i bardzo rzadko mają uzasadnione podstawy medyczne nawet po urodzeniu kilku dzieci. Poza tym kosztują i tu jest sedno. Jeśli kogoś stać to może bez problemu wykonać taki zabieg w innym europejskim kraju- w XXI wieku nie jest to żadnym problemem. Jak ktoś uważa że gdzie indziej jest lepiej - droga wolna można zamieszkać gdzie się chce (inna sprawa ze w tych krajach opieka medyczna ma inne wady , a że bez problemu ubezpładniają emigrantów to mnie nie dziwi).Ale nie zgadzam się by z pieniędzy państwa -czyli moich podatków finansować zabiegi na życzenie czy np. zapłodnienie in vitro - które jest b. kosztowne i skuteczność rzadko sięga 50% (nie jestem przeciwnikiem ale kasa kasa!) . Bo przez to np. umrze więcej dzieci którym nie starczy kasy na przeszczep szpiku czy operacje wady serca. Sorki ale w tym brutalnym swiecie przy ograniczonych środkach trzeba wybierać - i u mnie dzieciaki z białaczką wygrywają. Więc jeśli chcecie Panie uprawiać seks bez 'skutków ubocznych ' bo proszę bardzo ale za swoje pieniądze. A kogo nie stać na zabieg za granicą ..cóż trudno , współczuję , ale jak pisałem ja wybieram chore dzieciaki.

Gość Baka!
Wybierasz chore dzieciaki?! człowieku czyś ty oszalał?! wolisz skazać jakieś dzieci lub matki na cierpienie, albo co gorsza śmierć?! mogę się założyć, że wszystkie te kobiety, które tu się wypowiedziały, ze spokojem i bez protestów by zapłaciły za ten zabieg - nie chodzi o kase tylko o prawo decydowania o własnym ciele i możliwość wykonania takiego zabiegu w Polsce zamiast jeżdżenia za granicę! Chore dzieci... weź się Pan pożądnie zastanów, co piszesz... Ja też chcę poddać się takiemu zabiegowi i kasa wogóle mnie nie obchodzi, sprzedam samochód, jeśli trzeba - chcę tylko mieć prawo podjąć taką decyzję i operować się we własnym kraju!

Gość timX
Tia.... z pewnością wszystkie sa chetne do zapłacenia kilku tysięcy - w jakim kraju żyjesz? poczytaj inne tematy na tym forum gdzie czytelniczkom szkoda paru stówek na o wiele prostsze zabiegi. Ze wskazań życiowych o które się obruszasz w naszym pięknym kraju taki zabieg się przeprowadza za darmo . Tylko że niewiele tu wypowiadających się ma takowe. A tzw.'prawo o decydowania o własnym ciele" - proszę bardzo za swoją kase ale nie za podatników. Skoro ja masz to w naszych czasach przelot do ościennego państwa gdzie jest wiele komercyjnych klinik wykonujących takie zabiegi potrafi trwać krócej niż przejazd na drugi koniec Warszawy. Myśl mniej zaściankowo a bardziej globalnie - problemy znikną :)

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka 12 lat temu, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. Te dziewczyny, ktore pizza, ze nie maja zadnych skutkow ubocznych niech tylko poczekaja jeszcze kilka lat. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz... Kobiety w stanach zaczynaja jednoczyc sie i protestowac przeciwko takiemu okaleczaniu i oklamywaniu. Powstaje coraz wiecej klinik zszywajacych jajowody. Osobiscie mama zamiar to zrobic, bo nie moge dluzej znesc tych dolegliwosci. Musze zaplacic $6000.00 bo ubezpierczenie tego nie placi. Dlaczego chcecie wprowadzac te poganskie zwyczaje w Posce??? Bog stworzyl nas perfect i nie ingerujmy w jego dzielo!!!!!!! Proponuje naturalne metody planowania rodziny, sa pewne i bezpieczne !!! No ale przy tym trzeba tez troche wstrzemiezliwosci, co wplywa bardzo korzystnie na kazdy zwiazek. Nie dajmy sie wiecej oklamywac !!!!!!!! KOSCIOL MA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka 12 lat temu, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. Te dziewczyny, ktore pizza, ze nie maja zadnych skutkow ubocznych niech tylko poczekaja jeszcze kilka lat. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz... Kobiety w stanach zaczynaja jednoczyc sie i protestowac przeciwko takiemu okaleczaniu i oklamywaniu. Powstaje coraz wiecej klinik zszywajacych jajowody. Osobiscie mama zamiar to zrobic, bo nie moge dluzej znesc tych dolegliwosci. Musze zaplacic $6000.00 bo ubezpierczenie tego nie placi. Dlaczego chcecie wprowadzac te poganskie zwyczaje w Posce??? Bog stworzyl nas perfect i nie ingerujmy w jego dzielo!!!!!!! Proponuje naturalne metody planowania rodziny, sa pewne i bezpieczne !!! No ale przy tym trzeba tez troche wstrzemiezliwosci, co wplywa bardzo korzystnie na kazdy zwiazek. Nie dajmy sie wiecej oklamywac !!!!!!!! KOSCIOL MA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość brodekx
moja żona ma podwiązane od 10 lat i wszystko jest ok ale do podwiązania konieczna jest cesarka koszt ok 1000 zł w kopertę

Gość POMOZCIE DZIEWCZYNKI!!!
ja nie rodzilam i lekarz niechcial mi zalozyc spirali

Gość AgnesB.
jak ktoś nie chce mieć dzieci - to nie chce!!!!!!!! wkurza mnie, że w tym kraju wszyscy myślą, ze kobiety są idiotkami i n ie mają prawa stanowić o swoim ciele i płodności (nawet w tak ostateczny sposób) ja nie chciałam mieć dzieci w wieku 12, 18 lat, 24, 25 lat........ teraz mam 32 dalej nie chcę bachorów i to się nie zmieni na szczęście się nie dorobiłam tego "daru i szczęścia" i nikt mi życia nie zniszczył nie musiałam też usuwać, choć zrobiłabym to, gdyby trzeba było może zabrońcie robić ludziom operacje plastyczne, bo potem mogą zmienić zdanie,a poza tym są na to za głupi

Gość hekate_24
witam.Mam 24 lata i także nie chcę mieć dzieci,nigdy ich nie lubiłam.Nie każda kobieta rodzi się z instynktem macierzyńskim.Dzieci mnie wkurzają.Moja siostra ma torbiele na jajnikach,wiem że może to co napiszę jest straszne ale zazdroszczę jej,że nie może mieć dzieci.Szkoda,że nie mogę oddać jej swojego narządu rozrodczego...Ona dzieci uwielbia.Los lubi płatać figle.Nie dlugo wyjeżdżam za granicę tam mi nikt nie odmówi tego zabiegu.

Gość Martyyynkaaa9007
Witam ja mieszkam w anglii i wiem ze tutaj Podwiazanie jajowodow jest darmowe. Ja mam 23 lata i 2 dziecko w drodze wiem ze wiecej dzieci nie chce miec wiec również poddam sie operacjii. Mysle ze dla kobiet w 100% zdecydowanych jest to najlepsze wyjście niż "szkodliwe" hormony...

Gość Martyyynkaaa9007
Kurcze ja również oddałabym swoje narządy rozrodcze siostrze. Bo stara sie juz długo o dziecko i nie moze, ale ona to rocznik czarnobyla wiec nie dziwne. Mam kilka koleżanek również w tym roczniku i nie Moga miec dzieci czy to nie dziwne?

Gość Londynianka23
nie szkoda Ci zdrowia? Raz, że nie wiesz, czy nie zmienisz zdania za 10, 15 lat, nie wiesz, co na to Twój partner w przyszłości, a przy tylu tymczasowych rozwiązaniach szkoda w młodym wieku decydować się na radykalne i nieodwracalne. A nawet, jeśli sądzisz że nie będziesz chciała nigdy mieć dzieci, to mimo wszystko mniej ryzykowne wydają mi się tabletki/plastry/wkładka/zastrzyki, przede wszystkim dlatego, że nie idziesz z własnej woli pod nóż...

Gość Ola85:)
Śmieszni to są ludzie, którzy uważają, że da się być idealną matką i karierowiczką. Jasne, że nie i teraz zależy czy ktoś woli wszystko robić po łebkach czy jedną rzecz a porządnie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz- skoro masz dwójkę dzieci to pewnie masz męża to czemu mąż nie podwiąże sobie nasieniowodów? Mój podwiązał 3 lata temu. Zero komplikacji a przywracalne (znajomy po 8 latach zrobił rewazektomię i już pierwsza się powiodła). Zabieg trwa parę minut. Egoistyczne podejście, ale wypróbuj. Nie musi brać żadnych hormonów no i w PL legalne. My płaciliśmy 2500zł, ale teraz po 1700zł jest. A co potem się dzieje to jest rewelacja ;)

Gość gość
Na słowacji jest klinika gdzie wykonją aborcje i podwiązywanie bo u nas sa nie legalne, profesjonalizm i pelna pomoc medyczna przed i po. Mila atmosfera, wpis w google to ci pewnie znnajdziesz. Ja mieszkam niedaleko granicy i ta klinika ma b. dobrą opinie. Zapomnialam miasta gdzie lezy.

Gość martusiamilusiam
Wiecie co wam powiem. Strasznie pragnę mieć syna. Mam juz śliczną coreczke Wiktorie wpadlam ale nie żałuje tego. Córeczka jest cudowna każdy dzień z nia jest mega wspaniały. Kocham mojego partnera jest cudownym facetem ale niestety nie chce więcej dzieci. od jakiegoś czasu mam spiralke i zastanawiam się nad podwiązaniem jajowodow z racji tego ze wiem iż z moim partnerem będę juz zawsze ale drugiego dziecka nie planuje. Dziewczyny doradźcie!

Gość gość
Jak chcesz sie tylko r****ć to wytnij jajowody.

Gość agunia231
Witam mam 23 lata i dwóje dzieci jedno 2 latka drugie 6 latek. Dziś byłam u ginekologa . dodam że była to moja pierwsza wizyta u tego ginekologa bo mieszkam w belgii. i poszłam dlatego że chciałam założyć spiralke a ten lekarz mi mówi że może bym sie zdecydowała na podwiazanie jajników..... nie wiem co robic najpierw rozmowa z mężem.... ale byłam zdziwiona nie powiem...

Gość mamuna22
Witam mam juz jedno dziecko w wieku 3latka i jestem przeszczesliwa ze jest moj maly skarb ale wiem ze nie chce miec wiecej dzieci.czy ktoras z was ma podwiazane jajowody? poniewaz jestem zdecydowana na 100 % poszukuje sprawdzonej kliniki ktora zajmuje sie tego typu sprawami gdzie nie ma zadnych komplikacji po zabiegu.Mialam cesarke ale niestety nie mialam wtedy kasy.... Prosze pomozcie z tym adresem jesli mozecie pozdrawiam cieplo :)))))

Gość gość
a jesli ja mam juz 4 dzieci ? wiecej juz nie chcę

Gość gość
Wysteraralizuj się jak kotka i problem z głowy

Gość Zaida
Fajnie, tylko nie czytacie uważnie. Dziewczyny nie piszą tylko o karierze, ale także o tym, ze nie lubią dzieci.Dla mnie dziecko to żadna pociecha, to utrapienie . Mam 24 lata i także myślę o podwiązaniu. Doskonale rozumiem autorkę postu. Ja także zabezpieczam się (tabletki plus prezerwatywy) ale mam świadomość, że każda metoda może zawieść i co wtedy? Lepiej aborcja? Wtedy będę "okrutną dzieciobójczynią" ale nikt nie pomyśli, że mając dziecko wyprę się go i będę po prostu nieszczęśliwa. Ale to nie jest ważne... najważniejsze żeby każda kobieta dzieciaki na świat wydawała prawda? To takie piękne-mimo zrujnowanego życia matki. Czy nie uważacie, ze gdyby mama zmarłej Madzi mogła zadecydować a nie poddawać się presji rodziny to nie by loby takich ofiar? Ona tez nie chciała dziecka, ale wszyscy wiedzieli lepiej.Jako 12 latka pierwszy raz powiedziałam że nie będę miała dzieci i dziś jako 24 latka myślę tak samo. Przez te 12 lat nie było momentu żebym ani na chwilę się zawahała. Irytuje mnie płacz dzieci, męczy przebywanie z nimi, zwłaszcza z noworodkami. Każda wzmianka o dzieciach przez kogoś z rodziny kończy się kłótnią. Kiedy okres okres spóźni mi się 2 dni (odkąd biorę tabletki mam maksymalnie regularny)wpadam w panikę, płaczę całymi dniami albo od razu biegnę po test. Szkodzi to mojemu życiu w związku, ponieważ z osoby z ogromnym libido zmieniłam się w osobę unikająca seksu, ponieważ panicznie boję się, ze antykoncepcja zawiedzie. Mam dość biegania co miesiąc po test ciążowy i życia od miesiączki do miesiączki którą traktuję jak wybawienie.

Gość Zaida
Do timX A może ja nie chcę, żeby pieniądze z moich podatków szły na jakieś dzieciaki? Kobiety narobią dzieci, a później łapa po pieniądze od państwa. Ja bym wolała, żeby moje pieniądze szły na zwierzaki. Najlepiej byłoby, żeby każdy podatnik wskazywał na co mają pójść jego pieniądze, bo ja jakichś dzieci nie chcę utrzymywać.

Gość gość
Zaszyj c**ę,problem z głowy

Gość gość
A ty debilu/debilko zaszyj mózg i problem z pustej czachy...