Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviolet

czy testy moga się mylić???

Polecane posty

Gość viviolet

Mam pewien problem, mianowicie, okres spóźnia mi się już dwa tygodnie. W zeszyłym tygodniu robiłam dwa testy ciążowe ( w poniedziałek i środę) obydwa wyszły negatywne, dzisiaj rano znowu powtórzyłam test i też wyszedł negatywny, więc czy te testy mogą się mylić?? bo już sama nie wiem co o tym myśleć, dodam jeszcze że z moim chłopakiem zawsze kochaliśmy się z zabezpieczeniem.

Gość viviolet
I co nikt nie odpowie??

Żeby potwierdzić wiarygodność negatywnego wyniku muszą minąć minimum 3 tygodnie od dnia stosunku.

Jeśli było zabezpieczenie - bierzesz tabletki regularnie i/lub prezerwatywa nie pękła to nie ma podstaw, by sądzić, że doszło do ciąży.warto wybrać się do lekarza by zbadać przyczynę spóźniającej się o tyle czasu - miesiączki.

Gość Ja 21
nie trzeba czekac 3 tyg.od czasu stosunku, sa testy ktore wykrywaja juz tygodniowa ciaze, mysle ze nioe jestes w ciazy bo 3 testy nie mogly sie pomyslic, moze poprostu jests przeziebiona lub wiesz rozne rzeczy moga dziac sie w twoim organizmie wiec idz bezstresowo do ginekologa i wszystko sie wyjasci,powodzenia!

Do zapłodnienia może czasem dojść nawet 7 dni od stosunku, więc jaką tygodniową ciążę?O ciąży z punktu widzenia medycyny mówi się od chwili zagnieżdżenia. Zagnieżdżenie następuje między 6 a 12 dniem po owulacji. należy wziąć max żeby mieć pewność negatywnego wyniku.7 dni od stosunku do owulacji (max) + 12 dni na zagnieżdżenie (max) = 19 dni+ kilka dni na wzrost hormonu, który produkowany jest od zagnieżdżenia.Wcześniej uzyskany negatywny wynik nie da żadnej gwarancji, że ciąży nie ma, może być na jej wykrycie po prostu za wcześnie.

Gość viviolet
od ostatniej miesiączki minął miesiąc i dwa tygodnie, jestem pewna, ze w tym czasie nie doszło do zapładnienia, jeżeli już to mogło to być ponad miesiąc temu gdzieś w lipcu, ale myślę że te testy wykryłyby już ciążę... ostatnio miałam dużo stresu i mam nadzieję, że to jest przyczyną, ale dalej niepokoi mnie ten brak okresu :(