Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce juz tego

zamian imienia - uzasadnienie

Polecane posty

Gość nie chce juz tego

chcialabym zmienic imie. potrzebne ejst jednak uzasadnienie :o najprawdziwszy powod to taki, ze moje nie podoba mi sie od dziecka i bylo fanaberia ojca. wprawdzie posiadam spolszczona wersje, ale jednak... czy ponizsze uzasadnienia maja szanse nie byc odrzucone: 1. nadane rpzez ojca, kojarzy mi ise z nim....a nasze kontakty sa bardzo zle. 2. w niedalekiej rpzyszlosci chce zalozyc dzialanosc gospodarcza, a moje imie czesto jest mylone z dwoma innymi (typowo polskimi), a chcialabym byc zapamietywana dobrze z imienia i nazwiska przez przyszlych kontrahentow. dwa powyzsze powody sa oczywiscie zgodne z prawda, ale dominujacy jest fakt, ze to imie nie podoba mi sie, ale tego rpzeciez nie napiszę :P

Gość cierpisz na nadmiar wolnego
czasu?na to wygląda:P

Gość nie chce juz tego
nie cierpie :) wczesniej bylam niepelnoletnia i potrzebowalkam na to zgody rodzicow, a oczywiscie ojciec sie nei zgadzal :o

Gość a jakie to imie jesli mozna
spytac?

Gość nie chce juz tego
chcialabym to zrobic teraz, prazed wyrobieniem dowodu osobistego, ale neiw iem czy w ogole sa szanse :o moje imie to żaneta, nie jest to może bardzo niszowe imie, ale nie znosze go. poza tym czesto ludzie myla moje imie z aneta (to moge zrozumiec) albo marzenia (to zawsze mnie zastanawialo:P). dzieki polskiemu prawu nie psize sie tego jeannette, jak chcial moj ojciec 😭

Gość cierpisz na nadmiar wolnego
a w takim razie pytanie na jakie imię chcesz żanetę zmienić?

Gość fgdd
ładne masz imię, nie wiem z czego robisz problem. weź wyluzuj, ludzie maja wieksze problemy :o jeszcze rozumiem jakbys nie nazywala pelargonia albo genowefa...

Gość a jakie to imie jesli mozna
kurcze, szczerze mowiac to lepsza juz Aneta niż Żaneta :(

mogą sie nie zgodzić tak jak pisze Chinka bo w sumie nie ma podstaw do zmiany

Gość nie chce juz tego
chcialam zmienic na Fabienne, wisniewski to moj idol

Gość nie chce juz tego
ja też znam kilka żanet :) ale mi sie to imie nie podoba, mam chyba prawo do tego? :) niestety kiedy mi je nadawano ni moglam protestowac 😭 chce zmienic na swoje drugie imie :P nie znsoze urzedow, dlatego chcialabym wiedziec czy w ogole warto po nich biegac...

Gość nie chce juz tego
myslicie, ze zgodza sie na fabienne?to takie sliczne imie:-)

moja sasiadka zmieniła sobie z Haliny na Annę, a Halina to tez zwykłe imie. Takze myslisz ze masz szanse. Tylko musisz miec mocne argumenty. Nie wiem co ta moja sąsiadka wymysliła. Ale mysle ze pomysł o dzuiałalnosci gospodarczej nie jest dobry. Mi tam imie zaneta sie podoba ale skoro od zawsze chcesz go zmienic i tak ci z nim zle to probuj

Gość nie chce juz tego
lasnie nie wiem co napisac, bo jak napisze "bo mi sie nie podoba" na pewno to odrzuca :o

Gość Załamana i zła
Ja też chcę zmienić,jak to uzasadnic żeby się zgodzili?

Gość Załamana i zła
I tez zamierzam wykorzystac argument z działalnością gospodarczą:P

Gość no coz..........
Zona mojego kuzyna ma na imie Renata, ale wszyscy mowia do niej Maja, wszedzie sie tak przedstawia, tylko w papierach ma wpisana Renate. Byl to dla mnie szok, jak po latach dowiedzialam sie, ze Maja, to fikcyjna imie:D

Gość nie chce juz tego

Gość a po ci zniszczona
a jaką chcesz założyć działalność gospodarczą?

Możesz jeszcze napisać, że nie używasz tego imienia od lat, że wszyscy znają Cię jako ...(tu imię)... no i że to Ci ogólnie utrudnia życie, bo trudno jest Cię znaleźć np. w książce telefonicznej, itp... skoro używasz innego imienia. Ja myślę, że nie będzie z tym dużego problemu.

Gość madzia--
mi sie zaneta kojarzy z wredna suka i dziwka.moze dlatego ze znam dwie zanety i dwie sa takie same.

Gość nie chce juz tego
nie chce fikcyjnego, chce prawdziwe 😭

Gość madalenak
a moja kumpela zmienila sobie imie i nazwisko i bez problemu dostala zgode.

Gość nie chce juz tego
a jaki powod wpisala, jesli to nie tajemnica? :)

Gość stado jełopow to Wy
ale co chcecie od dziewczyny? najezdzacie, ze ma za duzo wolnego czasu albo, ze inni maja wieksze problemy...a co to ma do rzeczy? :o jej problemem jest akurat imie i dobrze, ze nie ma powazniejszych stado jełopow na kafe ehhh =/

A nie przeszkadza Ci to, że ludzie przyzwyczaili się do Twojego imienia? Koleżanki, znajomi, rodzina, sąsiedzi. Nagle z Żanety zmienisz się na Anetę? Poza tym czeka Cię dużo papierkowej roboty np. prawo jazdy, dowód osobisty, akt urodzenia, zameldowanie itp. itd.

Gość nie chce juz tego
nigdzie nie napisalam, ze zmieniam na aneta :) to po pierwsze...i nie, nic z tych rzeczy nie przeszkadza mi :) jesli dostane zgode to wtedy z przyjemnoscia pozalatwiam formalnosci :D