Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona zasmucona

moj chlopak byl karany 2 razy i zastanawiam sie jakie to moze miec konsekwencje

Polecane posty

jakie to moze miec konsekwencje w zyciu codziennym? za kradziez i za posiadanie ziola chodzi mi o konskekwencje typu czy: 1. moze wziasc kiedykolwiek kredyt? 2. ma nieuregulowana sytuacje z wojskiem bo to bylo wlasnie wtedy gdy go powinni byli powolac i w sumie nikt sie do niego nie odezwal, nie powolali go, nie przeniesli do rezerwy, w sumie nie wie na czym stoi, czy jako osoba karana wojsko juz nie bierze delikwenta do odbycia sluzby? 3. ...... jakies inne konskwencje? na razie przyszly mi takie 2 do glowy i nie wiem jak to z nimi jest ale na pewno sa tez inne.. Prosze o pomoc w znalezieniu odpowiedzi, kocham go zalezy mi na nim, to jego przeszlosc, ale.. ale jak to jest z tymi konsekwencjami w zyciu pozniej?

Gość co ty robisz z takim facetem
?:O nie dosc ze narkoman to jeszcze zlodziej

jeśli jest dla Ciebie dobry to nie martw sie jakos sie w przyszlosci ułoży, szkoda tylko ze bedzie to miał w papierach

to ani narkoman ani zlodziej, mniejsza o to dlaczego byl karany. mi chodzi o konsekwencje zyciowe czegos takiego czy bedzie mogl wziasc kredyt? jak to z tym wojem? i jakie inne konsekwencje to za soba niesie. nie prosze nikogo o ocenianie jego osoby, nie znacie a oceniacie, kazdy z nas zrobil wiele glupstw itd za ktore pozniej zaluje ale kazdy z nas ma prawo do zmian. Prosze o pomoc w znalezieniu odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie.

ma to w papierach i w czym to teraz moze przeszkadzac?

jesli ma w zawiasach, to po pol roku od skonczenia kary papiery sa czyste. Moze miec problemy z praca. Bo w3iekszosc zaladow prosi o dostarczeie zaswiadczenia o niekaralosci. Z kredytem nie powinien miec problemow. I z innymi czynosciami, zycia codziennego.

nawet jak nie siedzial, a ma w zawiasach to takze na papierku jest o niekaralnosci, wiec to chyba najwiekszy problem

Nie martw sie, moj tez byl karany za posiadanie zioła, no i ma jeszcze cos w papierach, ale juz nie wazne1 Nie moze zrobic prawojazdy, do wojska go nie chca etc ale chlopak jest zajebisty, zmienil sie zreszta poznalam Go juz po tym wszystkim, i nie wiem kiedy On mogl by cos zlego zrobic, z kredytem nie wiem jak to jest szczerze mowiac :/ Tez sie nad tym zastanawialam...

cz\\emu prawka nie moze zrobic???? co ma piernik do wiatraka. no chyba ze jezdzil bez prawka, lub pod wplywem alkoholu. ale ze mial ziolo. no nie, nie wierze

Nick powaznie prawka nie moze zrobic? nie wiedzialam ze osoba karana nie moze;/ co to w ogole za przepis;/

moze bo moj kolega zrobil, mial zawiasy za pobiocie, i w tym czasie noromalnie zrobil sobie prawko. chyba, ze mowie ze jechal bez prawka, lub napierdolony. to inna bajka

Gość nie bedzie mogl wstapic do
policji :D ani tez nikt z jego bliskich jak i ew. dzieci jezeli bedzie je mial.

a dlaczego nikt z bliskich ani dzieci nie bedzie mogl wstapic do policji??? przeciez to nie ma nic do rzeczy chyba bo rownie dobrze, nie moglaby taka osoba poboczna byc poslem na sejm albo zajmowac panstwowe jakies tam inne stanowisko. Akurat tutaj to, ze on byk karany dotyczy jego a jego zona or dzieci moga wszystko. Dziekuje za tyle wypowiedzi. Co do kobiety, ktora ma faceta karanego. Moglabys cos wiecej napisac na temat tego wojska? Bo nie wiem czy to, ze sie do niego nic nie odzywali, nie odzywaja to dlatego wlasnie, ze jest karany czy zapomnieli czy co? Bo hmm chodzi wlasnie o status w ksiazeczce wojskowej, on tam nie ma nic i niewiadomo co powienien miec. Jakbys sie podpytala swojego jak to jest z tym wojskiem - bede wdzieczna :) jednen i drugi wyork mial w nawiasach i juz mu sie odchaczyly ale co to znaczy? czy teraz znaczy, ze jest karany ale okres proby minal i jakby co to nie wsadza go czy jak? Piszcie prosze - duzo mi pomogliscie :) za co dziekuje. Chociaz nadal nie wiem jak to z tym kredytem, wiem juz np ze firme moze zalozyc ale czy moze wziasc kredyt? czy bank od niego nie bedzie zadal papierku o niekaralnosci? Co do prawa jazdy, osoba karana moze miec i zrobic prawo jazdy jesli przestepstwo nie bylo jakos powiazane z transportem, on ma i jezdzi :)

Gość Kasia z sosnowca zamieszkala
sluchaj nie umiem ci pomoc ale na twoim miejscu balabym sie z kims takim wiazac bo moze faktycznie sie zmienil albo to byl jakis wybryk tylko ale to utrudnia na pewno zycie a pewnie bedziecie chcieli kiedys stworzyc rodzine i co i ty bedziesz musiala sie najbardziej o wszystko starac bo zalozmy wiekszosc pracodawcow nie bedzie go chciala, przeciez to wcale tak nie jest, ze tylko nieliczni prosza o papier o niekaralnosci, wbrew pozorm prosi ich bardzo wielu i to takich gdzie wydawaloby sie, ze do niczego to niepotrzebne a w sumie i nie potrzebne ale pracodawca skresla takiego czlowieka bo jednak prawo o czyms stanowi i jak ma do wyboru niekaranego i karanego to na co mu ten drugi ;)

Ojc jak wy czytacie, nie zpowodu zawiasow nie moze tego prawka zrobic, tylko przez co innego! Innego typu papierki, ale nie bede mowic, moze sie ktos domysli moze nie...