Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mod_essa

Czy to jest ciąża ? Czy jestem w ciązy ? Dwie kreski , ciąża czy nie ciąza ?

Polecane posty

Od wrzesnia 2007 nowy temat gdzie będą przenoszone wszystkie świeże topiki dotyczące tego jakże popularnego wątku

Gość /łączenie tematów//
Temat: jest ta ciaza czy nie 21:11 dziunka bhcg wykazalo ze jestem w 4 tyg ciazy_robilam go w 16 dniu cyklu). tego samego dnia zrobilam test ciazowy na mocz ktory pokazal ze nie jestem w ciazy nastepnie za 3 dni powtorzylam test na mocz i tez wynik byl negatywny. jak to interpretowac. bhcg wynioslio wtedy 146,20 21:23 minimonia beta jest bardziej wiarygodna niz testy chociaz przy takim stężeniu hcg nie powinny się mylić. jakies wyjątkowo lipne chyba trafiłaś. http://www.suwaczek.pl/cache/3e0fae1b70.png http://www.suwaczek.pl/cache/a758e80382.png

Gość /łączenie tematów//
Temat: Tesc B-HCG 3,620 16:21 annamisza (m_kadlubski@interia.pl) Witam.... proszę o pomoc Czy wynik bestu B-HG 3,620 mówi że jestem w ciąży czy nie. Z chłopakiem spałam ok 2 tygodni temu... 21:09 dziunka moim zdaniem nie jestes bo granica jest do 5.3 a w niektorycha laboratoriach do 8. kazda kobieta zawiera toszke bhcg i rzdako ktora ma ppoziom ponizej 0,1

Gość /łączenie tematów//
Forum - strona główna » forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci Temat: Proszę o pomoc Test B-HCG 3,620 16:32 annamisza (m_kadlubski@interia.pl) Witam.... proszę o pomoc Czy wynik bestu B-HG 3,620 mówi że jestem w ciąży czy nie. Z chłopakiem spałam ok 2 tygodni temu... 16:34 TAK TAK TAK TAK wynik wskazuje, że jesteś w ciąży 16:36 annamisza (m_kadlubski@interia.pl) możesz mi powiedzieć jak sie odczytuje z tabel z testu?? 16:36 annamisza (m_kadlubski@interia.pl) możesz mi powiedzieć jak sie odczytuje z tabel z testu?? 16:37 Peggy Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3 ? 4 9 - 130 4 ? 5 75 ? 2600 5 ? 6 850 - 20,800 6 ? 7 4,000 - 100,200 7 ? 12 11,500 - 289,000 12 ? 16 18,300 - 137,000 16 ? 29 1,400 - 53,000 29 ? 41 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7 ? 8 7,650 - 229,000 12-sie 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 UDAŁO SIE JESTEM BARDZO SZCZESLIWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.suwaczek.pl/cache/58cb9e79e8.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-200208030080 0830.png 17:02 achfaceci... u nas norma jaest do 5 wiec wg naszej normy nie jestes w ciazy dziwne, ale tak jest zrob test sikany, albo powtorz bete i bedziesz wiedziala na 100% czy jestes w ciazy czy nie 20:10 annamisza ale tabelka pokazuje dopieroo od 3 tygodnia. A nie jest tak, że jakbym nie była w ciąży to pokazałoby 0 ?? 20:36 annamisza ale tabelka pokazuje dopieroo od 3 tygodnia. A nie jest tak, że jakbym nie była w ciąży to pokazałoby 0 ?? 20:42 ja-neczka Hej, ja mam 3,6 i w ciązy niestety nie jestem 20:57 dziunka kazda kobieta ma hormon bhcg bo to jests takie cialko zolte ktore w kazdej chwili moze zostac zaplodnione. zdrowa nieciezarna ma do 5.30 mezczyzna nawet ma ale tylko do 2.60. i wowczas wynik przyjmuje sie za ujemny wszystkie powyzej moga ale nie musza sugerowac ciazy bowiem niekiedy bhcg wzrasta przed okresem lub sa zaburzenia hormonalne

Gość /łączenie tematów//
Temat: ciąża ale nie ciąża 19:44 monia-k26 kilka dni temu zrobiłam dwukrotnie test ciążowy, który ku mojej wielkiej radości okazał się pozytywny. Migiem umówilam się na wizytę do ginekologa i co się okazało , że pani doktor nie widzi ciąży, jest mały pęcherzyk ale bardzo nisko ułożony (co może świadczyc że niestety zostanie poroniony)bądź może istnieć ciąża ale pozamaciczna. Mam zrobic badanie krwi przedstawic lekarzowi wyniki i czekać. Nie wiem co myśleć, czuję głębokie rozczarowanie i żal. Jeżeli to ciąża pozamaciczna będzie trzeba ją usunąć a jeżeli tylko pęcherzyk to niestety nie zagnieździ sie i poronię. i teraz takie beznadziejne czekanie... Chyba nie ma co łudzić się nadzieją że może jednak? 20:02 alanis19 ... 20:05 funky mama Nigdy nie wiadomo, moze sie uda, moze lekarz sie pomylil... powodzenia you are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are grey..... 20:06 idź jeszcze raz do innego gina 20:12 idź jeszcze raz do innego gina u mojej znajomej jeden powiedział ze nie widać serduszka i malucha a w tym stadium ciąży już powinno pikać... poszła następnego dnia do innego zrobił usg na nowszym sprzęcie i się okazało ze serduszko mało nie wyskoczy!!! tylko kurcze problem w tymze ona jest lekarka i takim to zawsze łatwiej wszystko załatwić w swoim środowisku...

Gość /łączenie tematów//
Temat: Jak jest norma bety w tydzień po spodziewanej 17:51 jerta jak w tytule. Czyli jeżeli @ miała być w poniedziałek, to jaka norma jest na dzisiaj, czy ktoś wie? Optymistom jest łatwiej - to prawda Uśmiechnij się 17:55 beta28 Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki i odpowiadajacy im poziom hcg: 3 tydzien - 5 - 50 4 tydzien - 3 - 426 5 tydzien - 19 - 7.340 6 tydzien - 1.080 - 56.500 7-8 tydzien - 7.650 - 229.000 9-12 tydzien - 25.700 - 288.000 13-16 tydzien - 13.300 - 254.000 17-24 tydzien - 4.060 - 165.400 25-40 tydzien - 3.640 - 117.000 Znalazłam to na forum ginekologicznym

Gość /łączenie tematów//
Temat: czy to ciąża??? 19:07 edcia 19 czy to mozliwe jak kochałam sie z chlopakiem bez gumki ale nie zlał sie tylko wyjąl ???bo teraz jak mam miec miesiączke 24 wrzesnia to od paru dni mam male plamienie boje sie że to ciąża 19:10 RRuuddii poczekaj jeszcze te 4-5 dni aż dostaniesz... jeśli zrobisz teraz test może on nie wyjść... na razie nie panikuj i bądź dobrej myśli(jeśli jeszcze nie jesteś gotowa) Ja zrobiłam test po 2 dniach od dnia kiedy miałam dostać i mnie wyszły dwie kreseczki - ale ja chciałam 15:19 edcia 19 dzieki za rade ale akurat dostalam okresu ale nie pokoi mnhie to wczesne plamienie i boje sie zrobic test teraz to napewno mi nie wyjdzie ale nigdy nie mialam takieg oplamienia pomozcie doradżcie co robić????? czy mam sie bać

Gość /łączenie tematów//
Temat: ciąża 21:23 budzia (budzia76@tlen.pl) witam co ozncza wynik 6,37 beta hcg 21:39 -ala- http://www.biomedical.pl/forum/-vp3951.html wyszukiwarka nie gryzie.... 22:36 budzia (budzia76@tlen.pl) przepraszam jestem tu pierwszy raz chciałam dodac ze okres pownnam dostac 26 wresnia i zastanawiam sie czy nie zawczesnie zrobiłam badanie a co ty myslisz o tym 22:38 o luuudzie L I T O Ś C I !!!!!!!!!!!! 22:48 budzia (budzia76@tlen.pl) dziekuje dziewczyny na wyczerpującą odpowiedz myslałam ze sie dowiem naprawde mi zalezy czy ktos sie zlituje 23:41 mirrellka powyzej 5 to ciąża 23:45 budzia (budzia76@tlen.pl) dziekuje to moja czwarta ciążą najmłodsza córka w listopadzie kąnczy 3 lata a najstarsza 11 mam jeszcze syna ma 8 lat jak myslicie powtórzyc jeszcze badanie jak tak to kiedy 23:54 ulululu jak ci sie okres zacznie opozniac zrob jeszcze raz.taka moja rada ale beta raczej nie klaamie... 23:59 budzia (budzia76@tlen.pl) dobrze zrobie ja zrobiłam badanie 7 dni po stosunku niekturzy mówią ze za wczesnie sama niewiem a jak to jest z ciążą blizniaczą test beta hcg cos wykaze tez tak słyszałam ciekawa jestem 00:21 ulululu jedna mama blizniakow miala bete 19,7..tyle co sie dowiedzialam 00:57 kamcia (www.kamiszonek77@onet.pl) hej wszystkim za 4 mis. bede mamusia czy jest tutaj jakas ciezarna z z tym starzem obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo 01:00 znajdz topik miesieczny w terminie kiedy rodzisz np styczen 2008 01:06 kamcia (www.kamiszonek77@onet.pl) niewiem gdzie jestem tu pierwszy raz obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo 15:04 budzia (budzia76@tlen.pl) czesc dziewczyny kiedy najwczesniej mozna wykonac bete hcg cały czas mysle o tym swoim wyniku a unas normy są od 16 czyli 1 ,2 tydzien ciąży a dla kobiet niebedących w ciąży do 2,7 a ja mam powyzej 6,37 i co mam teraz myslec pomocy 19:11 budzia (budzia76@tlen.pl) CZESC CZY JEST KTOS OBECNY 23:27 budzia (budzia76@tlen.pl) przepraszam ze wa tak zadreczam tym swoim wynikiem ale kazdy mówi co innego jestem załamana ale kupiłam sobie folik niezaszkodzi brac nawet jak nie jestem w ciąży 15:02 budzia (budzia76@tlen.pl) witam to znowu ja dzis odebrałam wyniki beta i wyszło 15:03 budzia (budzia76@tlen.pl) wyszło

No chyba mnie nie posądzacie o taka glupote żebym pytala sie na forum czy jestem w ciazy ? Juz sie tego tyle naczytalam ze moge doktorat zrobic . Ale dzieki za chęci pogratulowania .🌻 Ja juz swoje dzieci mam i wystarczy mam nadzieje:) O.K . zostawiam topik dla tych nieuswiadomionych co i z czym się je .....

Gość /łączenie tematów//
Temat: ciąża, czy nie??? 15:18 młoda-żonka kłucie w jajniku, czasem lekki ból podbrzusza... Lekko nabrzmiałe piersi...Ciąża, czy nie? Co to za sprawiedliwość, że można sprawdzić dopiero po dwóch tygodniach? No przecież ja nie wyrobię... Nie doczekam się... Dwa tygodnie! Trzymajcie kciuki, bo pęknę 15:32 Evi_20 hmm nikt nie zbada cie internetowo jedyne rozwiazanie to poczekac okolo 12 dni i zrobic test klucie w jajnikach moze byc od owulacji, takze bolesne piersi trzymam kciuki jednak moj synek: 09.04.2006 22:25 3100 http://www.fasolini.bobasy.pl http://b1.lilypie.com/ymn9p2/.png 15:38 pszczoła5 młoda zonka-musisz czekac jeszcze dwa tygdonie, czyli co-do poczęcia dosżłoby wczoraj, przedwczoraj? I Ty juz chcesz mieć objawy typu bolesność piersi, kłucie w podbrzuszu???Jeśli nawet jesteś w ciąży, to twoje dziecko wędruje sobie jajowodem i nawet nie zaczęło sie zagnieżdzac. Typowe objawy to naprawdę trochę później... http://img126.imageshack.us/my.php?image=tob ekfajne27cn.jpg http://img83.imageshack.us/my.php?image=tobi asz4vz.jpg http://www.szipszop.pl/tickers/3487.gif 19:50 Aneek cze 08:25 anqa81 08:27 anqa81 dziewczyny, 5 dni temu powinnam dostać okresu. jakos do tej pory nic. Nic mnie nie boli.Piersi tez nie. Brzuch mnie troszke pobolewał w termini8e miesiaczki ale nic poza tym. Wczoraj robiłam test,ale nic nie wykazał.Czy to moze byc ciąża????? 08:30 Mirabelka1 Hej młoda-żonka. Ja też sie staram o dziecko od miesiąca i też świruję, bo już nawet zrobiłam 1 test, bo nibywykrywa ciąże 6 dni po zapłodnieniu. No ale niestety wyszedł negatywny. Sama już nie wiem co myśleć. Na razie czekam na okres, chociaż mam rozlegulowane cykle po tabletkach i nawet niew wiem kiedy może się pojawić. Mirabelka1 08:34 anqa81 (ruda105@o2.pl) do MIRABELKI A jakie brałaś tabletki i czy długo??? Ja przez trzy lata brałam REGULON. Prawie dwa lata staramy sie o dzidzię. mam nadzieję,że tym razem nam się uda, chociaz wyniki testu mnie nie zadowalają. łudze się,że nie jest dośc czuły.... 08:35 Mirabelka1 Brałam różne najpierw Cilest, potem Regulon, janine a ostatnie Minulet, łącznie brałam prawie 6 lat. Mirabelka1 08:40 anqa81 (ruda105@o2.pl) ja nie miałam żadnych problemów. Nic sobie nie rozlegulowałam. Przestałam je brać, bo strasznie puchły i drętwiały mi nogi, a lekarzy twierdzili,że to nie jest wina tabletek. Stosowałaś może test na owulację?? Ja już miałam sobie zamiar go kupić,ale nigdzie nie mogłam go dostać- tutaj kosztuje ok.70zł. Słyszałam,że po takim okresie stosowania tabletek owulacja moze całkowicie zanikać, albo odbywa się wręcz niezauważalnie Sama juz nie wiem co mam myśleć.... Niech mi tylko nikt nie mówi,że tak łatwo jest zajść w ciążę... 08:51 natia_55 Czasami jest latwo, a czasami nie! Znam ludzi ktorzy sie pierwszy raz w zyciu ********** i sobie wpadli, ale sa tez tacy ktorzy dlugie lata probuja i nic 08:56 Mirabelka1 nie stosowałam testów owulacyjnych i na razie nie zamierzam. Staram się dopiero od miesiąca, chociaż ja jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym zajść już od razu. Boję się że nie pójdzie tak łatwo. Ja nie słyszałam żeby owulacja zanikała po tabletkach, wręcz przeciwnie, niektóre kobiety specjalnie biorą tabletki bo po nich zwiększa się płodność. Ja sama nie wiem co myśleć. Myślałam że będzie mi łatwo. Mirabelka1 11:04 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) czesc dziewczyny ja w sumie do miesiaczki mam jeszcze tydzien ale tez coraz czesciej boli mnie podbrzusze(tak jak bylam poraz pierwszy w ciazy,ale niestety poronilam)piersi tez sa troche nabrzmiale,no troche czesciej chodze siusiu,choc duzo nie pije.czy to moze byc ciąza,testu narazie nie chce robic bo nie chce sie rozczarowac negatywnie pomozcie...pozdrawiam wszystkkich 11:12 Mirabelka1 Malutka ja mam podobnie. Okres powinnam dostać za tydzień, ale pewnie nie dostanę bo mam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek. Staram się nie myśleć ciągle o tym czy się udało, ale to nie łatwe. Już 1 test mam za sobą, zrobiłam go bo ponoć wykrywa ciążę 6 dni od zapłodnienia. U mnie wyszedł negatywny. Teraz jak nie dostane okresu to znowu zrobie, ale już tak 2 tygodnie od spodziewanej miesiaczki. Może się uda. Mirabelka1 11:20 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) kiedys tez mialam nieregularna miesiaczke ale po poronieniu uregulowala mi sie co do dnia i jak mam dostac 16 to zawsze dostane 16...nie ukrywam ze tez bardzo chcialabym zajsc w ciaze,staranka zaczelam w lipcu i zyje teraz caly czas nadzieja ze zajde w ciaze... 11:24 ...Słowik.. jesli jestes w ciazy to test wykryje 5,6 dniowa ciaze. 11:30 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) ale czaekam jeszcze na miesiaczke tak wiec niewiem czy moglabym zrbic teraz test...a jak sie rozczaruje?? 11:35 Mirabelka1 Malutka lepiej poczekaj na miesiaczkę już niedługo ci zostało. Test zrób w dniu spodziewanej miesiączki. Ja zrobiłam przed okresem i niestety wyszedł negatywnie i trochę się rozczarowałam, dlatego teraz już tak nie będę robiła, zawsze tylko po okresie. Mirabelka1 11:38 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) boze chyba bede sie modlic aby tylko nie przyszla ta jedza juz nie moge sie doczekac...z reguly jestem strasznie niecierpliwa,nienawidze czekac 11:43 Mirabelka1 Ja też jestem bardzo niecierpliwa, i chciałabym zajść w ciąże bardzo szybko a wiem że to niełatwe. Sami moi znajomi starali się 8 miesięcy, a kuzynka 3 Mirabelka1 11:45 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) jak bylam pierwszy raz w ciazy to byla to wpadka(brzydko mowiac) ale bardzo sie ucieszlylam jak sie dowiedzialam,a teraz staramy sie od miesiaca i jestem tak ciekawa wyniku ze masakra... 12:13 malutka_mg (malutka_mg@wp.pl) mykam do pracy... mirabelka zycze Ci nie przyjscia @ 3maj sie cieplo papa 13:57 maja84 (marti.i@wp.pl) czesc wszystkim ostatnio mam dziwne uczucie co do mojego jajnika a moze nawet obu,nie moge powiedziec ze boli ale tak jakby sie rozciagal,nie umiem tego inaczej wytlumaczyc i do tego od jakiegos czasu nie moge spac na brzuchu bo czuje jakby cos tam mnie gniotlo i do tego w brzuchu mam takie dziwne uczucie jakby bombelki mi chodzili po scianach brzucha mile uczucie ale nie znane mi wczesniej.Czy to moze byc ciaza?? Z gory bardzo dziekuje za pomoc i odpowiedz

Gość /łączenie tematów//
Temat: czy zaszłam w ciąze?? 13:00 sagusss (sagusss@wp.pl) Mam poważny problem...zastanwiam sie czy moglam zajsc w ciąże!!Czy ktos mi moze odpowiedzieć na to pytanie ? miesiaczkuje regiularnie...ostatnią miesiacze miałam 20 kwietnia a ostatni cykl trwał 31 dni. Czy myślicie ze w 21 dniu cyklu mogłam zajsc w ciąze?? Pomoźcie mi !! (Stosunek był przerwany,nie bylo wytrysku) 13:11 merrryyyaaa ja tez ostatnio mialam takie schizy, okres spoznial mi sie miesiac!! a w 14 dniu robilismy to bez zabezpieczenia ale bez wytrysku. tyle ze mam nieregularne miesiaczki. nie jestem w ciazy,mimo ze mialam juz wszystkie objawy, z doswiadczenia wiem ze nie tak latwo zajsc, choc przypadki chodza po ludziach, ale nie masz sie co martwic, tylko czekac na okres,pozdrawiam 13:13 merrryyyaaa ja tez ostatnio mialam takie schizy, okres spoznial mi sie miesiac!! a w 14 dniu robilismy to bez zabezpieczenia ale bez wytrysku. tyle ze mam nieregularne miesiaczki. nie jestem w ciazy,mimo ze mialam juz wszystkie objawy, z doswiadczenia wiem ze nie tak latwo zajsc, choc przypadki chodza po ludziach, ale nie masz sie co martwic, tylko czekac na okres,pozdrawiam

Gość /przeniesienie //
Temat: nieweim czy nie jestem, w ciazy 18:49 ilunia od jakiego s czasu kocham csie z chłopakiem nie uzywamy prezerwatyw bo wiemy kiedy skonczyc ale boje sie ze jestem wciazy ostatni okres mialam ydzien po stosunku i juz wiecej nie niby nie minol jeszce miesiac ale szycy mi ciagle mowia jak cos poweim ze o kobiety w cizy tak maj syłysze to co dzien juz mnie to denerwuje co mam robic??? a propo's niestac mnie teraz na test ciazowy 18:55 u45 Noto fajnie ryzykujesz,jednak niewiesz zawsze kiedy skonczyc,niestac cie na test,a pomysl ile trzeba wydawac na dziecko,to idz do ginekologa on jest za darmo 19:14 linea ilunia, piłaś co? 19:16 oolga ilunia, dziecko odpuść sobie sex. Nie stać cię na test ciążowy to co zrobisz jak zaciążysz? Na dziecko cię stać?

Gość /łączenie tematów//
Temat: Nie wszedł...ani nic... 19:43 dziewczyny prosze ale dotykał moich miejsc intymnych członkiem...boje sie ciąży Boje sie ze wydzielił jakis płyn,ze mial na nim sperme i jestem w ciąży było to miesiąc temu,teraz czuje tak ciezko w brzuchu...strasznie odstaje mi brzuch....jest twardy Boje sie 19:45 trudne pytanie naprawde ................... 19:46 pytanie w sumie takie sobie 19:46 qwertyu a kiedy masz mieć okres?? bo brzuch staje sie wypukły czasem z powodu zbliżającego się okresu. 19:47 hehehehe boisz sie ?? hehehehe 19:47 dziewczyny prosze mam dostac około 13 pazdziernika...

Gość /łączenie tematów//
Temat: czy to napewno ciaza??? 21:16 klaudia8813 dziewczyny mam pytanko. 7 wrzesnia mialam pierwszy dzien cyklu. wspolzylam z chlopakiem 21 wrzesnia. jakie jest prawdzopodobienstwo ze bedziemy mieli dzidzusia?? miesiaczkuje regoralnie srednio co 30 dni

Gość /łączenie tematów//
Forum - strona główna » forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci Temat: ciaza czy nie? 23:43 salikama (salikama80@yahoo.com) Biore tabletki antykoncepcyjne juz od roku i w ostatnim miesiacu oposcilam z 4 tabletki. Spodziewalam sie okresu w tym tygodniu i dostalam 2 dni pozniej gdzie zawsze mam regularnie. Okres trwal jeden dzien i plamienie bylo obfite. Martwie sie ze jestem w ciazy. Takze nie mam apetytu, nie moge nic jesc. Czy jest ktos kto moze mial podoabne doswiadczenie? Nie chce isc do lekarza bo mysle ze jest za wczesnie na to.Pomocy! 00:41 karen-80 kup sobie test w aptece. 27 t.c. 07:29 upikupik albo zrób beta HCG z krwi, w przychodni bez skierowania, płacisz koło 20 złotych a pewność 100%. 07:34 edi33 tylko test ci na to odpowie Mateuszek15.01.2001godz.17-15 08:22 rainbowka podczas brania tabletek każdy test wyjdzie pozytywny nawet jak sie nie jest w ciąży. najlepiej iść do lekarza! [url=http://www.slub-wesele.pl ]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708112 91023.png 08:29 margotka-a kto ci to powiedzial ze wyjdzie pozytywnie??? mi nigdy nie wyszedl pozytywnie kiedy w ciazy nie bylam a jadac na wakacje zapomnialam o tabletkach nie wzielam 4 tab;letek dostalam okres z odstawienia i tez nie trwal dlugo raczej 2 dniowe plamienia , polecaialm do gin i ona mowila ze male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, do tego jezeli wezmie sie 16 tabletek to taka dawka wystarczy na caly miesiac, nawet jak sie pozniej zapomni o tabletkach i w ciaze sie napewno nie zajdzie ja nie zaszlam, moja kolezanka ktora ominela 2 tabletki na poczatku opakowania tez nie zaszla to wcakle nie jest takie proste!!

Gość /łączenie tematów//
Temat: ciaz i jej objawy!!!!! 09:51 KREEDZIA ma do was pytanie ostatnio z mezem staralismy sie o dziecko teraz chyba nam sie udalo tylko nie wiem czy na 100% zaczelam cholernie szybko przybierac na masie bola mnie piersi mam zawroty glowy mdlosci!!a jak robilam test bylo tak pol na pol potrzebuje pomocy!!! POMOZCIE MI BLAGAM!!! POZDRO 09:54 canberra pomoc wygląda tak - zrób test z krwi i idź do lekarza, on stwierdzi ciążę i wykona usg czy wszystko ok, zleci badania i powie co dalej na marginesie - na początku ciąży raczej na masie się nie przybiera - ja do końca 3 m-ca dołożyłam 1 kg (słownie: jeden) więc nie czułam szalonego wzrostu wagi to podstawa szczęścia 12:31 elll_usa ja poznalam ze jestem w ciąży po tym, ze nie puchły mi dłonie, nie wiem od czego to zalezy ale przed ciążą czesto mi się to zdarzało: za długo siedziałam, niosłam torbę w dłoni, przed okresem...puchły mi jak balony.az przeszlo jak reką odjął, to mnie zastanowiło. poza tym piersi...bolały mnie tak potwornie, ze nie dawałam rady, bez mała przy kazdym ruchu, na poczatku, gdzies przez 4-6 tyg nawet wyciskał mi bol łzy z oczu.Do kompletu podwyższona temperatura ciała- ponad 37 st.Teraz jestem w 12 tyg, piersi bola mniej,przytyc nie przytyłam nawet grama, ba schudłam ponag kg,bomecza mdłości. ale to wszystko nic, bo ciesze sie potwornie 12:36 Wiem że to pewno jest u każdej kobiety inaczej. U mnie było tak, że nie dostałam @, a miałam objawy jak PMS, na który normalnie nie cierpię. Mam dolegliwości jak już @ przychodzi, ale przed nigdy. To było podejrzane, ale nie wierzyłam, że to może być ciąża, aż do testu i dwu tłuściutkich różowych kresek

Gość /łączenie tematów//
Temat: czy to ciąża?doradzcie dziewczyny! 14:54 rubinka24 hej dziewczyny,moze któras miała podobnie jak ja! czy to moze byc ciąza?mam własnie okres,ale to wcale nie przekonuje mnie ze to nie ciąża.....w środku cyklu miałam jedno plamienie i potem drugie tuz przed okresem,mam pozatym rózne inne objawy typu ból pleców,ból głowy,troche przytyłam bo mam ogromny apetyt;mam juz jedno dziecko wiec wiem mniej wiecej na czym to polega pare dni temu,przed okresem robiłam test ale wyszedł negatywny!do lekarza nie ide bo narazie nie mam możliwosci ,pozatym jesli byłaby to ciąza to góra 3,4 tydzień wiec lekarz raczej by nie rozpoznał jeszcze,zresztą z krwawieniem do lekarza raczej nie pójde ....dodam ze mam wkładke wewnątrzmaciczną,ale przeciez zadna antykoncepcja nie jest 100%,a sama znam takie przypadki zajscia w ciąze z wkładką!doradzcie mi ,czy znów zrobić test teraz jak mam okres,czy dopiero po,i czy to moze byc ciąza,skoro mam krwawienie?sama juz nie wiem...... 14:54 Haris Pilton ciąża ciążą sześcioraczki "Always look on the bright side of life" i jest 14:56 ranyyyyy ło matko 14:57 Kiwi28 Zrób jeszcze raz test. Te plamienia równie dobrze mogą być od spirali. Więc jeśli test wyjdzie negatywny, to i tak lepiej, zebyś skonsultowała te plamenia z lekarzem. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 14:57 canberra masz wkładkę, podejrzewasz ciążę a do gina sie nie wybierasz? co stoi na przeszkodzie? to podstawa szczęścia 14:57 rubinka24 dzieki za mądre wypowiedzi tylko na to was stać? 14:58 rubinka24 sorki,to było do tych dwóch pierwszych 14:59 Kiwi28 O co Ci chodzi, rubinka? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:00 rubinka24 nie mam narazie z kim zostawić malucha,bo mąż wyjechał.....dopiero w nast.tygodniu!pozatym iść do lekarza z krwawieniem?a test zrobic teraz czy jak krawienie minie? 15:02 rubinka24 kiwi:moj drugi post był do tych 2 pierwszych komentarzy,sorki!głupie odpowiedzi a ja naprawde mam problem..... 15:02 Kiwi28 A który dzień cyklu masz? Licząc od poprzedniego okresu. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:04 rubinka24 30 dzien cyklu 15:06 rubinka24 zresztą,z tymi wkładkami to pewności nie ma bo moja bliska kumpela wpadła z wkładka może jestem przewrazliwiona.... 15:06 Kiwi28 Rób test (oczywiście przy użyciu tamponu . Ale ja myślę, ze te krawaienia to raczej od spirali. To spirala z hormonami? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:07 canberra wg mnie test możesz zrobić - to i tak od hormonów w moczu zależy ale jak ci się to krwawienie nie zmniejszy to poszłabym do gina i tak bo diabli wiedza jaki powód żadnej babci, kumpeli itp. na podorędziu żeby z maluchem została albo chociaż poszła z wami i popilnowała chwilę w poczekalni? to podstawa szczęścia 15:09 rubinka24 nie ,to nie wkładka hormonalna 15:11 rubinka24 niestety,nie mam z kim zostawić,naprawde!!przeprowadzilismy sie z męzem miesiąc temu i nie mam tu nikogo... 15:12 rubinka24 ok,dzieki dziewczyny,tak zrobie,zaraz lece po test!ale moge go zrobic teraz czy musze czekac do jutra rana? 15:13 Kiwi28 Możesz i dziś. Na tym etapie nie musi być już poranny mocz. Napisz o wynikach. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:15 rubinka24 ok lece po test,wynikiem napewno sie pochwale pozdrawiam!!!!!! 16:23 hania_30 wydaje mi sie ze te objawy o ktorych piszesz: plamienia, bol glowy, bol plecow, tycie, ogromny apetyt to za wczesnie jak na ciaze. tym bardziej ze test wychodzi negatywnie.moze jest to zwiazane z czym innym? dodam ze lekarz jest wstanie wykryc ciaze kilkutygodniowa. ja ze wzgledu na objawy zjawilam sie u lekarza tuz po swojej owulacji,i juz na tak wczesnym etapie wykryl ciaze, poprzez badanie.wiec moze warto wybrac sie do lekarza? 16:24 Malinka.ka na okres tez ma sie apetyt. Jak masz normalny okres to nie ciaza, plamienia to mozliwa 22:10 Kiwi28 Rubinka, i co? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 10:24 rubinka24 hej kiwi!zrobiłam wczoraj test i wyszedł negatywny!!!trochę mnie to zdziwiło bo nadal jestem przekanana ze to moze byc jednak ciąza...krwawienie powoli ustępuje,a to dziwne bo odkąd mam wkładke moje okresy są bardzo długie,nawet do 13 dni;a tu 2 dni i coraz mniesze krwawienie,juz raczej plamienie!no nic!musze poczekac do nast.tygodnia i pójde do lekarza we wtorek,ale do wtorku to chyba umre z niecierpliwości pozdrawiam,odezwe sie po wizycie!

Gość /łączenie tematów//
» Odpowiedz na ten temat Temat: czy to ciąża?doradzcie dziewczyny! 14:54 rubinka24 hej dziewczyny,moze któras miała podobnie jak ja! czy to moze byc ciąza?mam własnie okres,ale to wcale nie przekonuje mnie ze to nie ciąża.....w środku cyklu miałam jedno plamienie i potem drugie tuz przed okresem,mam pozatym rózne inne objawy typu ból pleców,ból głowy,troche przytyłam bo mam ogromny apetyt;mam juz jedno dziecko wiec wiem mniej wiecej na czym to polega pare dni temu,przed okresem robiłam test ale wyszedł negatywny!do lekarza nie ide bo narazie nie mam możliwosci ,pozatym jesli byłaby to ciąza to góra 3,4 tydzień wiec lekarz raczej by nie rozpoznał jeszcze,zresztą z krwawieniem do lekarza raczej nie pójde ....dodam ze mam wkładke wewnątrzmaciczną,ale przeciez zadna antykoncepcja nie jest 100%,a sama znam takie przypadki zajscia w ciąze z wkładką!doradzcie mi ,czy znów zrobić test teraz jak mam okres,czy dopiero po,i czy to moze byc ciąza,skoro mam krwawienie?sama juz nie wiem...... 14:54 Haris Pilton ciąża ciążą sześcioraczki "Always look on the bright side of life" i jest 14:56 ranyyyyy ło matko 14:57 Kiwi28 Zrób jeszcze raz test. Te plamienia równie dobrze mogą być od spirali. Więc jeśli test wyjdzie negatywny, to i tak lepiej, zebyś skonsultowała te plamenia z lekarzem. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 14:57 canberra masz wkładkę, podejrzewasz ciążę a do gina sie nie wybierasz? co stoi na przeszkodzie? to podstawa szczęścia 14:57 rubinka24 dzieki za mądre wypowiedzi tylko na to was stać? 14:58 rubinka24 sorki,to było do tych dwóch pierwszych 14:59 Kiwi28 O co Ci chodzi, rubinka? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:00 rubinka24 nie mam narazie z kim zostawić malucha,bo mąż wyjechał.....dopiero w nast.tygodniu!pozatym iść do lekarza z krwawieniem?a test zrobic teraz czy jak krawienie minie? 15:02 rubinka24 kiwi:moj drugi post był do tych 2 pierwszych komentarzy,sorki!głupie odpowiedzi a ja naprawde mam problem..... 15:02 Kiwi28 A który dzień cyklu masz? Licząc od poprzedniego okresu. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:04 rubinka24 30 dzien cyklu 15:06 rubinka24 zresztą,z tymi wkładkami to pewności nie ma bo moja bliska kumpela wpadła z wkładka może jestem przewrazliwiona.... 15:06 Kiwi28 Rób test (oczywiście przy użyciu tamponu . Ale ja myślę, ze te krawaienia to raczej od spirali. To spirala z hormonami? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:07 canberra wg mnie test możesz zrobić - to i tak od hormonów w moczu zależy ale jak ci się to krwawienie nie zmniejszy to poszłabym do gina i tak bo diabli wiedza jaki powód żadnej babci, kumpeli itp. na podorędziu żeby z maluchem została albo chociaż poszła z wami i popilnowała chwilę w poczekalni? to podstawa szczęścia 15:09 rubinka24 nie ,to nie wkładka hormonalna 15:11 rubinka24 niestety,nie mam z kim zostawić,naprawde!!przeprowadzilismy sie z męzem miesiąc temu i nie mam tu nikogo... 15:12 rubinka24 ok,dzieki dziewczyny,tak zrobie,zaraz lece po test!ale moge go zrobic teraz czy musze czekac do jutra rana? 15:13 Kiwi28 Możesz i dziś. Na tym etapie nie musi być już poranny mocz. Napisz o wynikach. W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 15:15 rubinka24 ok lece po test,wynikiem napewno sie pochwale pozdrawiam!!!!!! 16:23 hania_30 wydaje mi sie ze te objawy o ktorych piszesz: plamienia, bol glowy, bol plecow, tycie, ogromny apetyt to za wczesnie jak na ciaze. tym bardziej ze test wychodzi negatywnie.moze jest to zwiazane z czym innym? dodam ze lekarz jest wstanie wykryc ciaze kilkutygodniowa. ja ze wzgledu na objawy zjawilam sie u lekarza tuz po swojej owulacji,i juz na tak wczesnym etapie wykryl ciaze, poprzez badanie.wiec moze warto wybrac sie do lekarza? 16:24 Malinka.ka na okres tez ma sie apetyt. Jak masz normalny okres to nie ciaza, plamienia to mozliwa 22:10 Kiwi28 Rubinka, i co? W oczekiwaniu na drugie dzieciątko... http://bd.lilypie.com/cjEwp2.png Nasza starsza Córunia... http://b3.lilypie.com/rJWCp2.png 10:24 rubinka24 hej kiwi!zrobiłam wczoraj test i wyszedł negatywny!!!trochę mnie to zdziwiło bo nadal jestem przekanana ze to moze byc jednak ciąza...krwawienie powoli ustępuje,a to dziwne bo odkąd mam wkładke moje okresy są bardzo długie,nawet do 13 dni;a tu 2 dni i coraz mniesze krwawienie,juz raczej plamienie!no nic!musze poczekac do nast.tygodnia i pójde do lekarza we wtorek,ale do wtorku to chyba umre z niecierpliwości pozdrawiam,odezwe sie po wizycie!

Gość /łączenie tematów//
Temat: Ciaza??? 10:26 zdegusciak czy mozlewe czuc pierwsze objawy ciazy (bolace piersi) 1.5tygodnia od zaplodnienia?