Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabineczka

POMOCY - po porodzie wypadają mi włosy!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość sabineczka

Dziewczyny proszę Was o pomoc 3 miesiące po porodzie strasznie wypadają mi włosy, mam już szampon i odżywkę na wypadanie i łykam skrzyp ale to nie daje efektów nadal wszędzie moje włosy - już mam do nich obrzydzenie - czy muszę je ściąć???????????? Co moge jeszcze zrobić - miałyście podobny problem??????

ciąża to dosyć duże spustoszenie w organiźmie, wydaje mi się, że powinnaś brać jakieś witaminki :)

podobno jest to normalna rzecz. Za ta zmiane odpowiedzialne sa hormony.Klopoty z wlosami mozesz miec przez kilka miesiecy po porodzie. pomoc moga maski do wlosów. serum przeciw wypadaniu wlosów np Vichy .Staraj sie tez co 6-8 tyg podcinac koncówki.. Jesli karmisz piersia zazywanie tabletek wzmacniajacych wlosy skonsultoj z lekarzem Pozdrawiam

miz zaczely wypadac 3 msc po i mialam piekne zakola lyse bylam przerazona. po 3 msc przestaly i mi zarosla lysinka. glowe mylam radicalem i nakaladalam maseczke radicala. ale nie wiem czy to to pomoglo czy po prostu samoistnie przestalo. do 9 ,msc moga wypadac.

Normalna sprawa, za jakieś 3 m-ce przestaną, jak poziom hormonów wróci do normy, nie musisz nic robić.

Gość guuuga
a ja jestem w ciazy w 20 tyg i juz mi strasznie wypadaja, tzn od samego poczatku ciazy;/

co ma wypaść i tak wypadnie... ja jestem 4 miesiące po i lecą mi strasznie mimo skrzypów maseczek itd... tak nasza wątpliwa uroda

nic nie musisz robić: \"Łysienie poporodowe W czasie trwania ciąży wzrasta wydzielanie estrogenów, które hamują wypadanie włosów. Nagły spadek poziomu tych hormonów po porodzie, a także sam poród są przyczyną przejścia licznych mieszków w fazę katagenu. Rozlane przerzedzenie włosów pojawia się między 11. a 16. tygodniem po urodzeniu dziecka. Włosy odrastają samoistnie, bez leczenia, w ciągu 6 miesięcy.\" http://www.resmedica.pl/ffxart40012.html

po pierwszej ciąży tak linialam , że myslalam że będę lysa jak kolano- ale wszystko wrociło do normy- teraz tez wypadają mi koszmarnie- ale pewnie odrosną ;)

3 m-ce po porodzie też mi zaczęły wypadać. Teraz jest 6 m-cy i wypadają nadal, ale.... też odrastają! I mam takiego śmiesznego jeżyka z nowych włosów tuż przy grzywce! Więc - głowa do góry! No i bierz witaminy poza tym.

hehehe ja jestem 2 miesiace po porodzie i tez mi strasznie wypdaja...normalnie garsciami...gdzie nie spojrzec tam wlosy bleeee chodze i je zbieram ciagle z odkurzaczem... nawet zaczelam spac w kucyku bo strasznie wygladala moja poduszka po nocy :O

Gość pol ciazy nie wypadaly
no to teraz 'nadrabiaja zaleglosci', to normalne i samo przejdzie, nie ma sie czym martwic...