Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janeczkaaa88

Jak poradzic sobie tym czyms?? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość janeczkaaa88

Gość fggfdfgd
ciezko bedzie;/

Gość janeczkaaa88
Zacznę moze od poczatku. Od roku stosowałam davercin i inne srodki przeciwtrądzikowe. Kiedy w tym roku odstawiłam wszystko, zauważyłam, iz moja skóra jest jakas dziwna. Nie dosc że sie bardzo przetłuszcza to jeszcze w miejscach gdzie używałam davercinu mozna zauważyc taka cieniutka warstwe naskórka wygladajacego jak folijka, która marszczy sie. Jest ona taka swiecąca, sliska. wystepuje na czole, nosie i koło nosa, a wiec w miejscach gdzie stosowałam róznego rodzaju specyfiki. nie wiem jak sie pozbyc tego dziadostwa. Wydaje mi sie że ta cienka skórka, w głównym stopniu powoduje przetłuszczanie mojej skóry. Bardzo prosze o pomoc. z góry dziekuje:*:*

Gość chyba za długo stosowałaś
ten preparat i skóra Ci się wypłyciła powinaś chyba iśc do dermatologa bo podejrzewam że poprzednio stosowałaś ten Davercin na własną rękę obawiam się że te zmiany w skórze są trwałe i nie wiadomo czy lekarz coś na to zaradzi....chociaż może są jakies środki, które odbudują skórę...wydaje mnie się że to "ścieńczenie skóry" to zmiany zanikowe i na to chyba powinno się stosowac jakieś preparaty z alantoiną może kremy z retinolem....tylko lekarz może doradzic no ale słowem: nababrałaś sobie dziewczyno....

Gość chyba za długo stosowałaś
odstaw może wszelkie peelingi, żele do skóry trądzikowej, pudry i wszystko co wysusza, maści i korektory myj twarz jakimś łagodnym żelem do twarzy wrażliwej, koniecznie bez mydła i o naturalnym ph, potem przecieraj twarz jakimś delikatnym tonikiem bez alkoholu, rumiankowym, aloesowym lub różanym, stosuj delikatne kremy nawilżjące no i oczywiście nie używaj już nic z kwasem salicylowym, nic na trądzik, bo tylko pogorszysz stan cery możesz też myc twarz płatkami owsianymi (zalewasz je wrzątkiem, czekasz aż ostygną i albo przecierasz twarz wacikiem kosmetycznym nasączonym tą wodą, albo masujesz twarz tymi rozmiękłymi płatkami)