Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miniurka

J. rosyjski - potrzebna pomoc. . .

Polecane posty

ale to nie chodzi o to ja nie umiem sklepac zdania po rosyjsku chociaz prosze o przetłumaczenie tych dwoch zdan i daje spokoj. Mosty, niezbędne połączenia między wyspami, stanowią wielką ozdobę, zachwycając rzeźbami i kutymi z żelaza dekoracyjnymi elementami. Ich piękno najlepiej podziwiać spacerując wzdłuż brzegów lub z pokładu statku.

Санкт-Петербург является крупнейшим после Москвы туристическим, культурным и научным центром. В Петербурге была построена исторически первая в Европе буддийская святыня. Город расположен в дельте Невы над Финским заливом, восточной частью Балтийского моря. Эрмитаж занимает пять (szesc!) старинных зданий. Самым старшим и вместе с тем самым обширным из них является Зимний дворец, несколько позже были построены Малый Эрмитаж, Старый Эрмитаж и театр \"Эрмитаж\", а самый молодой из них - XIX-вечный Новый Эрмитаж. http://www.hermitagemuseum.org/html_Ru/05/hm5_1.html

Gość olka21
"Miasto jest położone w delcie Newy, nad Zatoką Fińską będącą częścią Morza Bałtyckiego. W skład Ermitażu wchodzi pięć zabytkowych budynków. Najstarszy i jednocześnie największy z nich to Pałac Zimowy, nieco młodszymi są: Mały Ermitaż, Stary Ermitaż oraz Teatr Ermitażu natomiast najmłodszym, bo XIX-wiecznym gmachem jest Nowy Ermitaż. da rade to przetłumaczyc tak mniej wiecej?" Город располагается в дельте Невы, над Финским заливом, частью Балтийского моря. В состав эрмитажа входит пять старинных строений. Самый старинный и одновременно самый большой из них это Зимний дворец, несколько младшие: малый эрмитаж, старый эрмитаж а также театр эрмитажа, но самый "молодой" это Новый эрмитаж.

Nie wiem czemu Kafeteria zjada niektore litery. Санкт-Петербург является крупнейшим после Москвы туристическим, культурным и научным центром. В Петербурге была построена исторически первая в Европе буддийская святыня. Город расположен в дельте Невы над Финским заливом, восточной частью Балтийского моря. Эрмитаж занимает пять (szesc!) старинных зданий. Самым старшим и вместе с тем самым обширным из них является Зимний дворец, несколько позже были построены Малый Эрмитаж, Старый Эрмитаж и театр \"Эрмитаж\", а самый молодой из них - XIX-вечный Новый Эрмитаж. http://www.hermitagemuseum.org/html_Ru/05/hm5_1.html

Gość gratisówka
Bielyje rozy bielyje rozy biezzaszczitny szypy Czto s nimi sdielal snieg i morozy liod witrin golubych :classic_cool:

Chyba sie domyslicie reszty :) Mosty, niezbędne połączenia między wyspami, stanowią wielką ozdobę, zachwycając rzeźbami i kutymi z żelaza dekoracyjnymi elementami. Ich piękno najlepiej podziwiać spacerując wzdłuż brzegów lub z pokładu statku. Мосты, необходимые связующие между островами, представляют собой огромное украшение, которое восхищает скульптурами и коваными железными декоративными элементами. Их красотой можно наслаждаться, гуляя по набережной или с палубы (прогулочного) катера.

Gość olka21
(Mosty, niezbędne połączenia między wyspami, stanowią wielką ozdobę, zachwycając rzeźbami i kutymi z żelaza dekoracyjnymi elementami. Ich piękno najlepiej podziwiać spacerując wzdłuż brzegów lub z pokładu statku.) Мосты, необходимое соединение между островами, украшают город, зачаровывая скульптурами и и декоративными элементами. Их красотой лучше всего наслаждаться прогуливаясь вдоль берега или с борта корабля.

Gość olka21
:-)

olka21, fajnie jest wiedziec, ze ten jezyk interesuje jeszcze kogos :)

Gość olka21
"kafe* " To jest moj ojczysty język )))))))

Super :D to prawie tak jak moj :D Do nastepnego spotkanka🖐️

Gość olka21
tylko już czsami się mylę i cieżko mi się "przelączyć" (((((

Znam ten bol :) Mysli sie "w 2-ch jezykach" :D:D:D Czesciej odwiedzac tamte strony, jedyna rada.

Gość olka21
mi też!!!!! Milego wieczorku życzę!!!! )))))

Gość Tlumacz nieprzysiegly
poprosze cie zeby slonce grzalo, poprosze cie zeby morze spiewalo, poprosze cie o co nie prosilam, poprosze cie kochac mi mocno!

Gość marcysiankaaa !!!
głupoty gadasz, po rosyjsku brać się za robotę to jest "prinimat'sja za rabotu"

Gość Tlumacz nieprzysiegly
A sluchalas tej piosenki? W niej nie ma zadnego wyrazu o prace.

Gość marcysiankaaa !!!
tłumaczu przysięgły, uprzejmie informuję, że piosenki wysłuchałam, tekst rozumiem, a mój post odnosi się do marcysianki z 23.09.2007 godz. 19:18. Po przeczytaniu wszystkich postów po prostu odniosłam się do tego własnie, a że z małym (hihi) opóźnieniem, no cóż, lepiej późno niż wcale - pozdrawiam Cię

Gość Tanie tłumaczenia
- z języka rosyjskiego na polski (tekstów, zdań, wyrażeń), - pomoc w nauce (przez internet), - pomoc w odrabianiu prac domowych, - konsultacje, - możliwość tłumaczeń z polskiego na rosyjski. http://ros2pol.npx.pl