Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar-lenka

jak 20 latka moze pozbyc się zmarszczek??

Polecane posty

Gość mar-lenka

no jak?? chodzi o zmarszczki poziome na czole, pionowe miedzy brwiami, nosowo-wargowe no i pod oczami,

Gość mar-lenka
aha, czyli nie moze ;(

Gość blondiza203
ja tez mma ten problem,codziennie gdy wkladam soczewki i tuszuje rzesy musze marszczyc czolo,boje sie ze niedlugo bede musiala zastosowac jakis botoks albo cóś..

Gość starac się panowac nad mimiką
mnie na czoło trochę pomógł Revitalift Loreala z retinolem, ale opócz tego starałam się nie marszczyc juz czoła i nie unosic brwi przy tuszowaniu rzęs, samrowałam tym kremem całą twarz dośc obfitą warstwą na noc, na dzień nie smaruję twarzy kremem nie używałam wersji na na noc bo jets bardziej tłusta a mam mieszaną cerę, rano cera była dobrze nawilżona i wygładzona....polecam, koszt ok 50 zł choc obecnie w Rossmanie chyba ok 39 zł w promocji

Gość kalinka_a
pij duzo wody -ok 2-3 litrow dziennie, nawilzy ci skore -mi pomoglo.

Gość mar-lenka
kalinka_a pomoglo w sensie ze zmniejszyly Ci się zmarszczki czy cera bardziej nawilzona?? ja od jakiegos tygodnia piję pol litra dziennie myslisz ze wystarczy?? po jakim czasie zauwazylas efekty? ja mam ogolnie cerę suchą, raz na tydzien stosuję peeling + maseczke nawilzającą obecnie uzywam kremów z avonu z serii solutions na pierwsze osnaki starzenia

Gość alpengold
Mam ten same problem. Mam taka mimike, ze skore wokol oczu jest gladziutka, a na czole mam zmarszczki, bo jak mowie, to ruszam czolem:O

Zdrowo się odżywiaj. Jedz produkty fermentowane np. kefir, jogurt naturalny, chleb na zakwasie. Pij zieloną herbatę - ma dużo przeciwutleniaczy, które zwalczaja wolne rodniki odpowiedzialne za przyspieszanie starzenia. Unikaj potraw smażonych a szczególnie przypalonych (w nich jest najwięcej wolnych rodników). Unikaj słodyczy. Czytałam gdzieś artykuł, żę ludzie jedzacy mało słodyczy duzo wolniej się starzeją, później pojawiają się im zmarszczki. Zamiast nich warto jeśc miód, słodzić napoje miodem, melasą. Dostarczaj organizmowi zdrowe tłuszcze zawarte w zimnotłoczonych olejach np. oliwia extra virgine, olej sezamowy (ja używam zamiast masła na kanapki), orzechy, siemię lniane, olej z wiesiołka. No i nie stosuj wysuszających skórę kosmetyków. Na zmarszczki pod oczami najlepszy jest olej migdałowy. Może zainwestujesz w naturalne kosmetyki , wprawdzie są dość drogie, ale bez tej całej chemii. Polecam mleczko do demakijażu eco cosmetict. Warta uwagi jest też książka Marka Bardadyna \" Kody młodości\".

Gość mar-lenka
Misia 20 wielkie dzieki za odp;) jogurciki jem bo lubie, najczesciej naturalne, pije hermatke z wierzbownicy ktora usuwa wolne rodniki, lykam olej z wiesiolka natomiast uwielbiam smazone i slodkie - ale staram sie walczyc zarowno z tym i z tym a co do miodu to ogolnie mam go pod dostatkiem (moi rodzice maja ule) ale jakos smak mi nie podchodzi;p

Gość no to podniesiemy

Gość iii w górę
;)