Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge byc chora

Co na poczatki przezbiebienia?

Polecane posty

Gość nie moge byc chora

wczoraj ubralam sie lekko bo bylo cieplo, ale wracalam do domu wieczorem i troche zmarzlam. juz gdy przyszlam zaczelam troche kaszlec, dzisiaj tez kaszel i troche mi z nosa leci. jak sie obudzilam bolalao mnie lekko gardlo, ale juz przeszlo. co moge zrobic zeby to sie nie rozwinelo? nie moge sobie teraz pozwolic na chorobe

Gość leć do apteki
kup sobie coldrex maxgrip albo aspirynę z wit c

Gość Wysokie*****Obcasy
A ja nie polecam ci specyfikow typu Gripex, Frevex. Ogladalam program na ich temat. Leki te sa opracowane tak, aby na czas ich przyjmowania (czyli ok.3 dni) dac czlowiekowi wrazenia, ze przeziebienie mija... Ale to tylko stan uspienia choroby. Po tych 3 dniach objawy wracaja. Ja polecam wspanialy domowy sposob: 1 surowe jajko, łyzka masła i to zalewamy goracym mlekiem. Napoj pijemy tuz przed snem! I od razu pod piezynke. Bardzo wazne aby sie dobrze wygrzac.

mi niesamowicie pomaga gripex z rutinoscorbinem (2 razy dziennie 1 gripex i 4 rutinoscorbiny), ale to zależy od organizmu chyba.. Ja się teraz strasznie rozchorowałam.. I zaczęło się tak jak u Ciebie.. Tydzień się męczę i przejść nie chce, dlatego uważaj..

popieram wypowiedz Wysokich Obcasow!!! daj sobie spokoj z tymi \'\'lekami\'\' Powiem,co ja stosuje-bo wiadomo,kazdemu pomaga co innego-polopiryna s,najlepiej dwie rozpuszczona pol szkl wody i do tego na poczatek kilka tabl cerutinu lub rutinoscorbin taka dawke ze 3 razy dziennie

Gość nie moge byc chora
najpier wezme polopiryne i rutinoscorbin bo akurat to mam w domu a nie musze dzsiaj nigdzie wychodzic to posiedze sobie w lozku z ksiazka

Gość nie moge byc chora
dziekuje :) jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to prosze pisac

o,to swietnie,ze mozesz zostac w domu-pij sporo cieplych plynow,jak masz termofor to sobie zagrzej,a jak nie to cieplo sie ubierz i wygrzewaj sie,bo to bardzo wazne... jak masz jakiegos Misia,to tez nie zaszkodzi sie poprzytulac do niego :P pozdro

Gość nie moge byc chora
misia-psa jedynie :P albo aż ;)

Gość nie moge byc chora
a rutinoscorbian 3x dzienie po 1 czy 2 tabletkach?

Gość vddvdd
ja pije febrisan albo apisryne na noc i wszystko przechodzi

rutinoscorbin-zdecydowanie 2 tabl lub w pierwszej dawce,nawet 3... a jutro ,nawet jak bedziesz juz lepiej sie czula,zachowaj leczenie-3 razy dz polopiryna,3 razy dz po 2 tabl rotinosc na trzeci dzien mozesz dawke zmniejszyc do dwoch razy.... a piesek,tez fajna rzecz,tez mozna sie przytulic.. tez mam psinke...wlazi mi pod koldre,zwija sie w \'\'klebuszek\'\' i mam \'\'natyralny\'\' termofor :)

świetny naturalny sposób na przeziębienie (nie grypę) Tuż przed snem wypić grzane piwo zmieszane z koglem moglem zrobionym z 2 żółtek i 8 łyżeczek cukru. Uwaga piwo grzać w wysokim garnku a kogel mogel wlać jak się już zestawi z ognia i od razu szybko zamieszać. Garnek musi być wysoki bo po zmieszaniu bardzo się pieni i podchodzi do góry. Potem trzeba tylko odczekać jakieć 5-10 min aż piana opadnie i wypić puki gorące. To jest niesamowicie rozgrzewające, człowiek w nocy poci się jak skunks ale z rana jest się zdrowiutkim :) Testowałam nie raz. A i do tego jest to smaczne nawet