Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona masa

Mam 26 lat skonczylam szkole a nie znam tabliczki mnozenia,nie umiem dzielic

Polecane posty

:( zle mi z tym !!! nie wiem jakim cudem skonczylam szkole!! a wy macie jakies odchyly?? nie wiem nawet w ktoryhm roku byla 1 wojna swiatowa :O

Gość przegielas
:D

Gość franccca
do do do do dokladnie mam tak samooo! nie znam tabliczki mnozenia, nie potrafie robic obliczen w pamieci (chyba ze takie latwe 10, 20, 25 itd) nie znam podstawowych dat, kiedy byly wojny itp. nie orientuje sie kompletnie w polityce. wiem tylko kto jest prezydentem i nic wiecej :/ zle mi z tym :/

powinnas się zatem nazywać \"Ciemna masa\" zielona do ciebie nie pasuje :D

Gość franccca
nie znam tch podstawowych rzeczy, ale w wielu dziedziach orientuje sie o wiele lepiej niz wiekszosc ludzi, niektorzy nie maja pojecia o rzeczach ktore wiem ja, ale te podstawy mne dobijaja...

Gość izdaaa
no i co z tego nie ty jedna. a ci cali politycy ciekawe czy oni wiedz i umia

a nie zartuje !! nie wiem ile w Polsce jest ludnosci!! nie wiem jakie kraje nas otaczaja!!!!!!!!!!!nie znam sie na geografii :Ono i nie znam sie na gramatyce!! nie wiem jakie i co to sa czasowniki,rzeczowniki i takies tryby i czasy :Oczarna magia!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość franccca
wiem w niektórych dziedzinach bardzo dużo Na przykład wiem że spermy nie wolno popijac octem Albo że szczotka do kibla nie nadaje się do mycia zębów Wiem tez że do pochwy nie mieszczą się większe owoce nić dojrzały grejfrut Naprawde dużo wiem

Gość franccca
bardzo smieszne podszywaczu :P

Gość franccca
mam tak samo jak Ty zielona masa

mam straszne problemy z pamiecia!!!!!!!!!!!! od kilku lat!!!!!!!!!!! nie wiem co jest grane?? normalnie zapominam gdzie cos polozylam:(

Gość franccca
tzn jesli chodzi o polski to nie, w polskim jestem dobra :) ale reszta to maskara

i to nie jest takie proste nauczyc sie!!! ja nie potrafie nadrobic tych zaleglosci ze szkoly!! czasami budze sie w nocy z krzykiem jak sni mi sie szkola i jakis sprawdzian!!!!! :( koszmar normalnie!!

Gość franccca
Jestem jeszcze dobra z francuskiego Wychowałam się na farmie więc sami wiecie jak to jest wydoić ogiera bez uzycia rąk

to czemu marudzisz zamiast sie dokształcić?:O poznanie kilku najwazniejszych dat historycznych, najbardziej istotnych polityków i przecwiczenie tabliczki mnożenia to nie jest az taki gigantyczny wysiłek umysłowy:P

i wlasnie dlatego ze jestem taka ciemna boje sie miec kiedys dzieci..bo powiedzmy sobie szczerze..ze ja je naucze??:( napewno nie tabliczke mnozenia!!!!!!!:( przyjdzie do mnie zapytac o cos a ja nemo!! wstyd bedzie i tyle !!!!!!!!jak ja z nim odrobie lekcje?? A naprzyklad moja 8letnia kuzynka ostatnio w szkole zaczela uczyc sie tabliczki mnozenia i wymyslila zabawe ze bedziemy sie przepytywac:O i to jeszcze przy mojej cioci:(!!musialam szybko ja czyms zajac zeby zejsc z tego sliskiego tematu!!!!!!!!!ale mi glupio bylo!!!!!!!!!!!!!:(

Gość hsssssssss
ja tez ma takie odchyly, nie znam np krolow polski, ziemie odzyskane, ktore zabrane itp tez sie nie orietnuje, tez mi glupio czasem w zwiakzuz tym ale co sie tego naucze to i tak mi wyleci z czachy. nie znam w ogole zbytnio naszej historii, niby sie uczylam, niby wiem kiedy 1 wojna swiatowa 2 powstanie warszawskie itp ale jakos ogolnie srednio u mnie z takim rzeczami.

Gość hsssssssss
tez sobie czasem myslalam, ze wstyd by byl przed dziecmi jak nie wiem paru rzeczy. ale tabliczki sie lepiej naucz

A wyobraznie jakas posiadacie? Skojarzenia? Tabliczki mozna sie nauczyc na milion sposobow, przy tym dobrze sie bawiac. Historia to nie sa same daty, to przede wszystkim wydarzenia - jak skumasz proces i znaczenie wydarzenia, to data \"sama sie zapamieta\". No ale... trzeba najpierw miec jakies myslenie, kojarzenie i kombinowanie - takie male umiejetnosci :P

Hehe, mój kolega, doktor na wydziale matematyki, zainteresowany tematem, opowiadał mi kiedyś o badaniach, które wykazały, że zastraszająca ilość Polaków nie potrafi mnożyć i dzielić w pamięci. Przytaczał do tego konkretne cyfry, które niestety nie utkwiły mi w głowie, były jednak powalające :) Jak go spotkam, to go jeszcze podpytam :) Zresztą, niech każdy sobie w pamięci spróbuje pomnożyć z biegu 7*8 lub podzielić 102:6 :) Tylko bez oszukiwania i liczenia na palcach - tak odruchowo odpowiedzcie :)

Gość zielona maso
a jaka szkołe skonczylas ?

Gość ankieternik reaktywacja
mam 17 lat a nie umie dzielic pisemnie

Gość ankieternik reaktywacja
PS. 1 wojna byla w 1914

Gość nooo to mnie pocieszyłyście
bo z tego, co tu wymieniono, to tylko z geografią i królami u mnie do doopy. a już myślałam, że jestem taka straśnie beznadziejna. jednak okazuje się, że mieszczę się w normie. :classic_cool: