Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna panna migotka

nieprawidłowe ułozenie dziecka

Polecane posty

Gość smutna panna migotka

Jestem w 34 tyg i byłam wczoraj na badaniu usg,okazało sie ze moja córcia jest polozona miednicowo,jakie sa szanse na to,ze Maleńka zdazy sie przekrecic??Czy któras z was tez tak miala?bardzo sie tym matrwie,prosze o odp doswiadczone mamy.

Gość ok 30 tygodnia ciąza
gin powiedziała mi że dziecko jest ułorzone pośladkowo .Powiedziała też że do 37 tygodnia dziecko może ze sto razy zmeinić pozycje.Ale w 34 tygodniu stwierdzili lekarze że nie ma na to szans,że za mało miejsca itd i w zasadzie poród odbyl się przez cc

Gość bziczek
hmmm.. też mnie to ciekawi...moja córa w 32tyg ułożyła sie główką, ale w 34 tyg. przekręciła sie w poprzek. Teraz zaczęłąm 37 tydz. i idę na usg - mam nadzieje, ze jeszcze sie przekręci, bo ma chyba duuużo miejsca w brzuszku, dzisiaj cuda wyprawia :)

Gość mkk
moja marcelinka była calą ciążę ułozona pośladkowo,,,tez miałam stresa...miałam cesarkę z powodu takiego ułożenia, ale zniosłam ja bardzo dobrze,,,a małej nic nie było jest okazem zdrowia...

Gość mkk
acha,,i moja miała takie ułożenie z powodu dużej wagi, bo wazyła 4400 i miała 58 cm przy urodzeniu...

Gość mój skarb pobrócił się
głową w dół w 40 tyg. ciąży, tuż przed porodem. Dodam, że nie stosowałam żadych metod na to aby prawidłowo sie ułożył.

moja corka gdzies kolo 32 tyg. byla ulozona miednicowo, potem jednak okazalo sie ze sie przekrecila! ale do porodu zdazyla sie obrocic jeszcze raz. tak wiec wszystko jest mozliwe z tymi malymi plywakami :D

Cześć:) Mnie to też dotyczy. Jak na razie moje maleństwo może się jeszcze zmienić pozycję 10000 razy, ale zaczęłam czytać na ten temat. Podobno o odwrócenie łatwiej, jeśli jest dużo wód płodowych. Bardzo indywidualna kwestia. Pozdrawiam

Gość aaaaa555
od poczatku dziecko ulozone bylo posladkowo i nie obrocilo sie do konca bo mialam malo wod

ja też miałam położenie miednicowe i mały już tak został do końca i to było wskazanie do cc był duży i miał za mało miejsca. Ale w twoim-waszym przypadku wszystko jest możliwe. POWODZONKA życzę

hej, ja jestem w ciazy i od 28tyg mala ulozona jest glowka w dol, tak tez bylo w 35tyg mam nadzieje ze sie juz nie przekreci, ale moja kuzynka jest polozna i miala ulozenie posladkowe i urodzila normalnie nawet nie bylo mowy o cc. od czego wiec to zalezy?