Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dobra Energia

cała moja wiedza kosmetyczna legła w gruzach

Polecane posty

:) wczoraj Pani Katarzyna Bosacka wczoraj w TVN Style oświeciła mnie, że trwonię bez sensu pieniądze i czas kupując i używając kremy pod oczy. Jedyne co poprawiają, to moje samopoczucie - podobno. I jak tu teraz....? :)

Gość wiesz że siła AUTOSUGESTII
może zdziałać cuda?;)

zatem lepiej wsmarowywac i wklepywać, a dzięki temu wierzyć ,że wszystko jest ok;) ja wychodzę z takiego założenia i jak na razie nie jest źle pomimo już nieszczenięcego wieku;)

ja dokładnei tak uwazam:D dlatego wsmarowuje te jakieś antycellulity i inne bzdety dzięki czemu mam spokojne sumienie, że dbam o siebie:D gdybym tego nie robiła to czułabym, że źle wyglądam, bo o siebie nie dbam;) najważniejsze to co w głowie:D

bez sensu.. moim zdaniem to same bzdury!!! od dobrego samopoczucia zmarszczki sie nie splyca... jesli w to wierzyc to w takim razie mydlo tez nie myje tylko nam sie tak wydaje i poprawia nam to samopoczucie... a takim razie od czego sa kosmetolodzy (czyli ja za kilka lat) :) od wciskania kitu?! watpie....

no oklepywać tyłek i okolice oczu jakimś tam "cudownym środkiem" :D jak człowiek jest pewny siebie i zadowolony z siebie, to inni naprawdę to widzą i odbierają nas pozytywnie i wydajemy się innym ładniejsi nawet jeśli w rzeczywistości nie jesteśmy ideałami popatrzcie ile jest ślicznych młodych dziewczat, które poprzez własne kompleksy i wyimaginowane wymagania względem urody wpędzają się w anoreksję i inne choroby, które odbierają im cały urok:O to właśnei dzięki braku samoakceptacji i zadowolenia z siebie takie dziewczęta stają się żałosne, niepociągające dla innych i mało interesujące:O

słusznie prawisz :) Kosmetyki i pielęgnacja jedno, ale jak nie ma radości i spokoju w środku - nici z piękna. Zresztą kosmetyki mają spory wpływ na moje samopoczucie, więc niech są :), przecież prysznic z peelingiem i wmasowanie dobrego balsamu po nim to wielka przyjemnośc, od której się pięknieje :)

Jakiś czas temu, również w TVN Style, a konkretniej w mieście kobiet usłyszałam poradę, że najlepiej smarować cienie pod oczami kremem na hemoroidy. Nie skomentuję tego nawet.

:D Dobrze, że nie polecają robić maści z czopków :) Choć nic mnie już nie zaskoczy :), może to i ma sens, ale nie dane mi to sprawdzić, cieni też nie mam :P

Gość ja stosuje masc na hemoroidy
pod oczy! robie to od miesiaca i jest lepiej-szybko znika obrzek, nie ma podkowek a cienie tez wyjasnialy.Tak robia modelki

emorect zel to sie nazywa co ja stosuje i pomaga na hemoroidy zylaki obrzeki

Gość dodam
hmmm chodzi pewnie o jakis składnik masci na hemoroidy, który poprawia ukrwienie; w końcu "cienie pod oczami" to prześwitujące zbyt mocno naczynia krwionośne a hemoroidy, to takze guzki wypełnione krwią....

i tak się wciska kit :) na tym forum można napisać każdy absurdalny cudowny sposób na piękno :) Zawsze znajdzie się ktoś kto nie omieszka spróbować :D

jaki kit? jak nie probowalas to co sie odzywasz

tak dodam masz racje wlasnie o to chodzi

Gość cale moje zycie leglo
w gruzach, bo na tvn style powiedzieli, ze nie ma wiernych mezczyzn ;)

sa sposoby stosowane od dawna jak chociazby olejek rycynowy na rzesy.Przeciez olejek rycynowy jest na przeczyszczenie tak naprawde a swietnie odzywia rzesy

Gość dodam
:) może w przeciwieństwie do całkiem sensownej kosmetyczki, tym razem zaprosiły do studia zdradzoną i nieszczęsliwą panią psycholog ;)

jeszcze skoro sie juz tu znalazlam to dodam ze naprawde czasem warto wydac zaledwie kilka zl na takie sprawdzone rzeczy jak masc na hemoroidy czy olejek rycynowy niz wydawac o wiele wieksze sumy na kosmetyki ktorw gowno daja

No tak myślałam, że lepiej o tej maści nie pisać, bo może się okazać, że ktoś tutaj to stosuje - nie chodzi mi o to, że ludzie uciekają się do metod budzących konsternację. Chodzi mi o to, że robią tak, bo powiedziała tak babka z TVN Style (którą stać pewnie na lifting, botoks i co kto chce, więc nie musi się tym martwić), albo dlatego, że ten sposób stosują rzekomo modelki (dziwne, zawsze myślałam, że modelki to bardzo młode dziewczyny, więc zmarszczek jeszcze nie mają, a cienie skutecznie potrafi zakryć im wizażystka). To jest tylko dowód, jak wielka jest siła AUTORYTETU ... :O No ale oczywiście to tylko mój pogląd, jak ktoś chce sobie stosować krem na hemoroidy pod oczy, czy nie wiem - podpaskę jako kompres to proszę bardzo.

No to rozśmieszę Ciebie jeszcze bardziej :) Mnie kosmetyczka powiedziała to samo i w dodatku już kilka lat temu. Po prostu koncentracja substancji aktywnych jest w kremie/maści na hemoroidy o wiele wyższa niż w kosmetykach. Nadaje się również do popękanych naczyniek na twarzy.

Ale tej pani z tvn chodziło pewnie o to, że od kremów pod oczy skuteczniejszy jest krem do twarzy, który powinno się stosować na całą twarz, także pod oczy. I wydaje mi się, że to ma sens, bo wszędzie piszą, że kremy pod oczy tym się różnią od zwykłych, że są delikatniejsze, bo niby skóra taka cienka i inne bla, bla propagowane przez producentów, żeby skłonić klientów do kupna kolejnego \"niezbędnego\" kosmetyku. A wiadomo, że skoro coś jest delikatne w działaniu to na efekty trzeba czekać dłużej:)