Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malae5

Praca przy obsłudze wesel

Polecane posty

Chcialabym sie zapytac ile mozna zarobic przy obsłudze wesel? Oczywiscie chodzi mi o prace jako kelnerka. Czy jest ciezko?

Jest ciężko. Raz, że płacą naprawdę bardzo mało (od 150 do 250 PLN - i to przy dobrych układach), to jeszcze można często spotkać się z niezbyt grzecznym traktowaniem ze strony podchmielonych gości.

No wlasnie ci goscie troszke mnie przerazaja... A co do zaplaty to troszke sie zdziwilam. Moja znajoma mowi, ze kontaktowala sie juz z tym facetem co organizuje wszystko i on zaproponowal kwote 80zl. Domyslalam sie, ze to troszke malo, jesli bierze sie pod uwage liczbe godzin (ok. 15h) no ale teraz wychodzi, ze sie pracuje prawie za darmo.... No ale ja jestem studentka dzienna i pewnie cieszylabym sie i z tych 80zl... A ty pracowalas kiedys jako kelnerka czy wiesz od znajomych?

Pracuję przy obsłudze wesel - jestem ślubnym koordynatorem. Oczywiście, że zdarza się taka płaca (80 PLN) - to zależy, w jakim lokalu miałabyś podjąć pracę. Ale musisz też wziąć pod uwagę to, że w wielu restauracjach (domach weselnych) praca kelnerki zaczyna się najczęściej rankiem w dniu wesela a kończy dopiero wtedy, kiedy sala plus kuchnia zostaną posprzątane. Nie mówię, że wszędzie tak jest, ale na ogół tak to się przedstawia. Moje koleżanki pracowały jako kelnerki i dostawały za całą noc bardzo ciężkiej pracy około 100 PLN. A goście czasem faktycznie są zbyt nachalni, natarczywi i wulgarni. Niestety...

Ten facet mowil, ze pracuje sie 15h. Mnie to nie przeraza. Ostatnio pracowalam po 10h a zdarzalo sie, ze wychodzilam z domu o 7 rano a wracalam 0 22-23, ale zaplata byla adekwatna ;) Wtedy pracowalam tak 5 dni w tygodniu, wiec teraz te 15h raz na tydzien nie robia na mnie wiekszego wrazenia ;) Chcialam jeszcze zapytac czy moze znasz jakas agencje kelnerska w kielcach?

Kurcze szkoda... Szczerze mowiac to troszke boje sie, ze to moze byc tylko przykrywka, ze to agencja kelnerska a moze chodzic o obslugiwanie jakichs innych \"imprez\" :/ Chcialabym sprawdzic ta firme. Dopiero jutro spotykam sie z tym gosciem, ale to troche dziwne, bo on odrazu do mnie na \"Ty\" mowil przez tel i na miejsce spotkania wyznaczyl McDonalds\' ... No nic, nadal wierze, ze jest uczciwy :) A czy mam brac cv ze soba? On nic o tym nie wspomnial.

Gość gość
Do Wedding_Planner, czyli jako koordynator wesel godzisz się na takie haniebne wykorzystywanie młodych, biednych studentów? wg Ciebie " zdarza się" pewnie jak dowiedziałaś się,że takie są kwoty to sama chciałabyś tych młodych kelnerów wykorzytywać żeby robili cały dzień i nad ranem jak woły za darmo, Jesteś zwykłą dziwką i wywłoką