Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martitausa392

laptop problem y bateria

Polecane posty

Gość martitausa392

hey wlasnie kupilam laptopa ale nie mam pojecia jak zrobic aby bateria byla jak najdluzej zywotna gdyz instrukcja jest po angielsku jak narazie naladowalam go do pelan i bateria bzla na 100 procent pelna odlacyzlam y produ i tryzmala tzlko 1 godyine wiec wzjelam baterie i koryzstam tzlko y gniaydka prosye o pomoc laptop jest nowz wiec mzsle ye bateria powinnna tryzmac dluyej bede wdyiecyna ya pomoc

podstawowa zasada przy nowych bateriach - to sie tyczy rowniez tel kom itp, naladuj baterie przy wyl kompie min 12h potem korzystaj z bat do rozladowania kompletnego...zrob tak 3 krotnie a potem raz na jakis czas i powinno byc ok...nigdy nie podlaczaj kompa do pracu jak masz wlozona baterie - jak tak wlasnie rozwalilem moja:/ jesli po takim zabiegu nadal bedzie 3mac mniej niz 2h to zlosc problem do sklepu;>

Gość rysio z holeszewa
czyli jak np.ładuję baterię to lepiej nie korzystać w tym momencie z kompa?

no jesli ladujesz baterie pierwsze 3x to nie korzystac najlepiej bo wtedy bedzie to o czym mowilem...koszytanie z bateri i pradu jednoczesnie = rozwalona bateria...bo to jest tak ze pomimo tego ze komp podlaczony jest do gniazdka i ma tez baterie to on korzysta najpierw z bat potem laduje bat znow do maxa itd itd no i tym samym zywotnosc baterii spada...

Gość rysio z holeszewa
no to dzięki za ostrzeżenie:)

jaką masz baterię najpierw sprawdź. bo bardzoi możliwe, ze ta 1 godzina to jest jej maksimum. ja mam takie \"cudo\" w swoim. wszędzie w specyfikacjach było, ze do moejgo poiwnna być taka a taka, nawet nie pomyślałam, ze może byc jakas łsabsza - a tu się okazało, ze trzeba było sobie taką \"normalną\" zamówić dodatkowo, bo w standardzi dali jedno wielkie gówno. jaka ja byłam wściekła na tego kolesia od którego brałam laptopa :o do tej pory jak o nim myślę, to mnie skręca. qrwa, jakim porblemem było powiedzieć, ze bateria jest taka a nie inna i jak chcę lepszą to musze te ileś tam zł dopłacić. poza tym zalezy co robiłaś w tym czasie - niektóre czynności są bardzo bateriożerne.

Gość martitausa392
hey dzieki za odpowiedzi tylko ze czytalkam w necie zer baterie w laptopach nie maja efektu pamieci wiec nie wiem co zrobic helppp

Gość martitausa392
hey dzieki za odpowiedzi tylko ze czytalkam w necie zer baterie w laptopach nie maja efektu pamieci wiec nie wiem co zrobic helppp

przewaznie na czuwaniu powinna wytrzymać 3 godziny ale jesli korzystasz z netu radiowego to tak jak komorka w zaleznosci od sygnalu trzyma bateia ....nie wyjmuje nigdy baterii z laptopa nawet jesli korzystam z prądu