Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati26

przeziębienie w ciąży jak leczyć co brać????????????

Polecane posty

Gość pati26

Jestem w 7 tyg ciąży i złapało mnie przeziębienie jak sie go pozbyc?????????????????????????

Gość Sylka27H
Ja przy przeziębieniu brałam wapno, rutinoscorbin i piłam herbatkę z cytrynką. Pomogło bo szybko zadziałałam. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Gość ojojojojojoj
mi lekarzpozwolil na wapno,wit.c,herbatki z malinkami i paracetamol jak goraczka

Gość pati26
gorączki na szczęście nie mam. kuruję się domowymi sposobami ale boję się, że przeziębienie może zaszkodzić dziecku:(

ja też jestem w 8 tygodniu i nie kazali mi brać nic :( no oprócz domowych sposobów:)

Gość grypa
mi mój gin zalecił syrop z cebuli tzn pokroić cebulę włóż do słoiczka dodaj cukru i odczekaj.

Gość duzo pic
cieplego - herbatki owocowe, herbata z cytryna, sokiem malinowym, miodem, woda z sokiem (ale ciepla). na gardlo - miod z cytryna, na kaszel - mleko z miodem (najlepiej na noc). na zatkany nos i zatoki - parowka - najlepiej z samej goracej wody, nawet co godzine (ja mam taki specjalny kubek z nakladka na nos, dzieki czemu tylko wdycham, a nie nagrzewam calej glowy). na goraczke - paracetamol. sok z cebuli tez moze byc i czosnek (ale to jak sie nie praceje, niestety). tak samo sie leczylam na poczatku ciazy, tak samo lecze sie teraz (7 miesiac). no i raczej odpuscic prace, polezec w domu, chociaz dwa-trzy dni...

Gość nana123456
czesc no wiec ja miałam ten sam problem w 2 mies. ciąży...przedtem bardzo czesto sie przeziębiałam i w ciąży oczywiście tez mnie dopadło. moja kuracja sprawdzona i polecam ( a przede wszystkim bezpieczna dla dzidzi) to możesz brać; herbata z miodem i cytryną mleko z cytryną i czosnkiem rutinoskorbin homeopatyczne ossccillococinum i przede wszystkim zwykłe wapno rozpuszczalne po wapnie nawet b.ól wezłów chłonnym mi minął, pamiętaj żeby NIE PIC NIC GAZOWANEGO I ZIMNEGO, dużo wody min. niegaz. o temp. pokojowej. i raczej nie wystawiaj sie na klimę, przeciągi... bedzie ok tylko musisz sie za siebie wziąść i duzo odpoczywac

ja byłam kilka razy przeziębiona w ciąży, głównie uporczywy katar mnie męczył. stosowałam rutinoscorbin, leki homeopatyczne - aerozol euphorbium na katar, olbas olejek do wdychania, paracetamol i domowe sposoby. urodziłam zdrowego synka, nie martw się :-D

Gość nana123456
nie mylmy grypy z przeziebieniem, trzeba miec troche oleju w głowie. wiadomo ze jak sama sobie nie radzisz domowymi sposobami i sie pogarsza, wzrasta temp.- to idziesz do lekarza, dziołcha nie strasz dziewczyn, kazda z nas prawie przejdzie lub przechodziłam jakas chorobe ale jakos wszystkiedzieci nie rodza sie ze schorzeniami..

nana ja nie mialam temperatury miałam katar i bolalo mnie gardlo poszlam do do apteki i powiedzialam co mi jest. pani farmaceutka stwierdzila ze to grypa ( byl akurat okres gryp) i zebym sie leczyla domowymi sposobami bo w ciazy jestem... no i sie leczylam.... malej crp spadlo w 6 dobie ale mialam stracha ze przezemnie cos jej sie stanie! ja nie strasze tylko radze bo lepiej dmuchac na zimne niz później miec pretensje do samej siebie ze mozna bylo czegos dopilnowac a sie zbagatelizowalo

Gość majka_30
Faktycznie, najlepiej isc do lekarza, mnie moj przepisal leki homeopatyczne i na szczescie szybko sie wyleczylam bez zadnych skutkow ubocznych

Gość a to czytałaś
bioparox jest dostepny dla kobiet w ciazy bo to lek wziewny i nie przedostaje sie do plodu

Na ból gardła Tantum verde w spayu. A to normalne ze sie obawiasz leków w ciąży. Ja biore jak juz musze :( Najczesciej ziołowe które i tak mi zwykle nie pomagają...

Mi lekarka przepisała oscillococinum ( nie pamiętam pisowni) Na własną rękę lepiej nic nie brać Teraz karmie piersią i również brałam to samo a do tego syrop stodal Homeopatyczne ponoć są bezpieczne, ale nie rezygnuj z wizyty u lekarza w ciąży

Gość karolcia JP24
Nie wolno rutinoscorbinu !!!!!!!!!!!!!!! działa wczesnoporonnie !!!!!!!!!!!

Gość moniczka04
hej ja tez sie przeziebilam leczylam sie domowymi sposobami inchalacjie z olejku eukaliptusowego na zatkany nosek cherbatka z miodkiem i cytrynka i mleko z czosnkiem i przeszlo po kilku dniach a i tak jak pisaly kolezanki RUTINOSKORBIN W CIAZY ZAKAZANY

Polecam: - paracetamol (ale nie więcej niż 1000mg dziennie). Trzeba się wypocić!!!! Nie wolno dopuszczać do wzrostów temperatury. - Gotujesz trochę wody w garnku, gasisz wodę, wrzucasz połowę cytryny bez skórki i wyciskasz dokładnie sok. Dodajesz wielką łychę miodu i mieszasz. Nalewasz do kubeczka i pijesz. Kilka kubeczków dziennie. - kanapeczka z masłem i czosnkiem - na zatkany nos kilka razy dziennie inhalacje z gotująsej się wody i soli. - na ból gardła - płukanie gardła ciepłą wodą z odrobiną soli i sody oczyszczonej - na ból głowy i mięśni - natrzeć skronie, zatoki, szyję, plecy i piersi Amolem. - na suchy kaszel - siemię lniane (ale nie za dużo) - po kilka łyków co jakiś czas - na wyskoką temperaturę - zaparz sobie lipę (też działa napotnie) - zjedz kilka łyżek miodu w ciągu dnia - kilka razy dziennie przemywaj twarz i wnetrze nosa ciepłą wodą - wile kobiet pisze że nie powinno się pić malin w czasie ciąży. Łyżeczka soku do herbaty na pewno nie zaszkodzi a też pomaga walczyć z przeziębieniem. W każdym raze ja wypiłam słoik domowej roboty malin i było mi lepiej. - Musisz też dostarczać ogromne ilości vitaminy C - pij sok z grejfruta albo z kapusty, jedz dużo kwaśnych owoców. - leż w łóżku i się wygrzewaj, dużo pij, wietrz mieszkanie. - jeżeli zalega ci coś na oskrzelach poproś kogoś żeby cię oklepał.

jak tu juz ktoś napisał bioparox, wziewny, mi zawsze lekarz internista i gin kazali, i z tego co wiem to nie wolno napewno rutinoskowbinu, a na katar dobry też euphorbium ja byłam bardzo często przeziębiona, a jak poszlam rodzić to nawet antybiotyk mi dali bo taki kaszel mnie złapał, więc lepiej do porodu być wyleczonym bo przez ten zatkany nos to nawet dobrze oddychać nie moglam

Gość a moje uszka
ja przez pierwsze 3 dni lozko i domowe sposoby, ale bylo coraz gorzej,nawet stanac o wlasnych silach nie moglam,potem antybiotyk od ginekologa przez 7 dni, to byl chyba 35 tydzien

Gość a moje uszka
lekarka mi powiedziala, ze taka infekcja nieleczona moze byc niebezpieczna dla dziecka i bralam antybiotyk,wapno,witamine C

Gość ja tez jestem przeziebiona
jestem w 7 tygodniu, gin mi kazala brac rutinoscorbin miedzy innymi, herbate lipową, sok z malin mozna ale nie wolno lisci z malin czyli herbata tylko z soku z malin, wapń z wit C, o co chodzi z rutinoscorbinem?? mi kazala go brac czemu piszecie ze nie wolno?

Gość rozsadna ciezarna
Mnie juz kilka razy brało przeziębienie czy grypa i najlepszym lekarstwem zawsze jest mleko z miodem i czosnkiem. a tlumaczenie ze jak sie pracuje to nie czosnek to lekka pzesada, raz ze jak wezmiesz popoludniu po pracy to nie będize czuć nic a nic do rana a dwa to jak naprawde Cie rozbiera to się idzie na zwolneinie a w ciązy to tym bardziej!!! nie wiem co niektore chca udowodnic i komu ze uparcie nie ida na zwollnienie choćby padały z nóg. To jest conajmniej nierozsądne a nie bohaterskie.

Gość co racja to racja
no ale co z tym rutinoscorbinem bo sie zdenerwowalam??? gin mi kazala brac a Wy piszecie ze nie wolno???????????

Gość to biegiem do
lekarza!! i co z tym rutinoscorbinem??;/

Gość gruszka28
rutinoscorbinu w ciąży nie powinno się brać bo zawiera rutynę, najlepiej samą wit. C (ale też nie za dużo żeby nie przedawkować, bo to będzie niezdrowe dla dzidzi), i wapno ale nie musujące, najlepiej takie w syropie jak dla dzieci. Z naturalnych sposobów to wiadomo: ząbek lub dwa czosnku na wieczór do mleka lub na kanapkę, nacierać się amolem, wygrzać się i ... modlić o zdrowie ;)