Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati26

przeziębienie w ciąży jak leczyć co brać????????????

Polecane posty

Gość omgdziecko
Hej Czemu piszecie że jak coś jest syropem to jest lżejsze dla organizmu? I tak wszystkie substancje chemiczne muszą przejść przez wątrobę i tam zostać przygotowane do wydalenia. Więc czy to syrop czy tabletka to i tak trafi do wątroby i ja obciąży. Na blogu pod tym linkiem spisałam wszystkie informacje o leczeniu przeziębienia i grypy w ciąży jakie tylko mi się przypomniały. http://omgdziecko.blogspot.com/2013/03/przeziebiona-mama.html Jestem mamą farmaceutka wiec coś niecoś o tym wiem. Ja pomyliłam pierwsze objawy ciąży z przeziębieniem i się na samym początku najadłam różnych leków ale mała urodziła się całkiem zdrowa więc jeśli nawet wzięłyście coś zakazanego to nie stresujcie się na zapas bo ten stres może być gorszy niż leki. Oczywiście nie zachęcam do brania teraz na hura co się chce ale zapewniam że rutinoskorbin tak od razu poronienia nie wywoła.

Napewno trzeba być we wszystkim uważnym i rozsądnym. Najważniejsze są te pierwsze tygodnie i jak kobieta wie że jest w ciąży to zapewne bardziej uważnie będzie dobierać leki w czasie infekcji. wcześniej nie było tabletek na gardło specjalnych teraz widziałam że już są z propolisem i maliną. Zawsze jak się bierze coś co jest na bazie naturalnych składników napewno daje silniejsze poczucie bezpieczeństwa i spokoju o dziecko.

Gość gość
A ja poszłam do apteki i poprosiłam coś dla kobiet w ciąży.PAni farmaceutka poleciła mi tabletki na gardło i syrop na wzmocnienie z serii PRENALEN tam głównymi składnikami są maliny i czosnek.nie jest to drogie bo za wszystko zapłaciłam koło 30 zł.pozaalyym to są leki dla kobiet w ciąży i dla karmiących matek.polecam:)

Gość monster mama
ja byłam chora 2 tyg temu (18tc), poszłam do lekarza a ona powiedziała mi, że tylko woda z solą na gardlo i mleko z miodem i czosnkiem. nie przechodziło, wziełam na własną rękę (wczesniej wyguglowałam) rutinoscorbin, calcium i tantum verde na gardło, do nosa woda morska i ziołowy sinupret na zatoki (nie mogłam spać przez 4 noce, bo miałam wszystko zatkane i nie mogłam oddychać). dopiero wtedy zaczęło przechodzić. potem byłam u mojej ginki i powiedziała mi, żeby nie przesadzać, że rutinoscorbin, calcium i jakieś zwykłe tabletki na gardło można. ja poczułam ulgę tak naprawdę po calcium.

Gość monster mama
wcześniej zanim wziełam leki też leczyłam się herbatkami z lipą, czosnkiem i syropem z cebuli - a mój stan się tylko pogarszał

Kup sobie w aptece zielarskiej sok z dzikiej róży... Pojemność 0,5 l, po otworzeniu trzeba trzymać w lodówce codziennie przez 10 dni (bo tylko tyle może stać po otwarciu) pijesz po 50 ml i wierz mi jak wypiłam tą butelkę... Od tej pory nie chorowałam ani razu, pomimo otaczających mnie osób przeziębionych, z anginą i itp... Chorowałam na początku ciąży, a teraz jestem na jej końcu i nic mi nie dolegało od tamtego czasu...

Gość gość
Jejku ile na tym forum niedoinformowanych kobiet, w ciązy jest wiele leków nawet antybiotyków, które można brać bez obawy o dziecko, no może w I trym ostrożniej, ale później już jest duży wybór i skoro lekarz twierdzi, że nic nie ma to też poprostu jest niedoinformowany, a zarówno grypa jak i zwykłe przeziębienie może przenieść się na płód i potem dziecko rodzi się np. z zapaleniem płuc (dodam że nie zawsze tak się dzieje, ale może tak się stać) a jeśli chodzi o rutinoscorbin to można go brać w ciąży jak najbardziej!!!

Gość gość
No to dobrze, że Ty jesteś tak fantastycznie doinformowana... Owszem, są antybiotyki dla kobiet w ciąży, ale to nie oznacza, że one są całkowicie bezpieczne. Nawet jak sie nie jest w ciąży to przyjmowanie antybiotyku to jest ostateczność. Jak byłam dzieckiem lekarz pomylil się i przepisał mi zbyt dużą dawkę leku i od tego czasu bujam sie z problemami z wątrobą. Jeśli przeziębienie nie jest poważne lepiej zacząć od leczenia domowymi sposobami, a nie od razu łykać piguły.

Gość gość
Na przeziębienie oprócz domowych sposobów mozna kupić w aptece syrop PRENALEN-na bazie naturalnych składników, przeznaczony dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Gość gość
ja miałam niby zwykłe przeziębienie a właściwie tylko lekki ból gardła, leczyłam mlekiem czosnkiem sokiem malinowym po 4 dniach niby przeszło a w sobotę dostałam wysokiej gorączki oprócz tego nic - okazało się że to to gardło domowe sposoby spowodowały tylko to że gardło nie bolało ale jest ostra infekcja. Crp wysokie i od soboty na antybiotyku i jakoś lepiej się nie czuję, dochodzi mi powoli katar jestem w 20 tygodniu i się boję jaką jeszcze chemie przyjdzie mi łykać. A co do rutinoscorbinu to w jednej i drugiej ciąży dostałam go na uszczelnienie naczyń pierwsze słyszę że nie można go brać - ale na przeziębienie to nie wiele pomoże to tylko zwykła wit C

Gość gość
Polecam jeszcze na silny katar i zapalenie zatok Xylorin. Mnie bardzo pomaga i naprawde jesli chodzi o jego dzialanie to jest skuteczniejsze niż tabletki na katar.

Gość mandaryna78
Może prenalen?? JA miałam w sumie psikacz do nosa i sie sprawdził, ale mają też syrop i tabletki na gardłowe sprawy :)

Gość gość
MamoMani, pisałaś że ochrzanili cię za leczenie grypy sokiem malinowym ale przeciez grypa to choroba wirusowa, trzeba ja wyleżeć a w ciąży niewskazane jest przyjmowanie leków przeciwwirusowych, które między Bogiem a prawdą g***o dają, wirusa leczy się objawowo, zbijając gorączkę i leżąc w łóżku. Ciekawe jak inaczej chcieliby leczyć ciężarną na grypę.

Gość messsla
Tabletki na katar w moim przypadku odpadają bo po prostu za bardzo mnie usypiaja wiec jestem zmuszona jednak najczesciej wybierać własnie kropelki. Te działaja najszybciej.

Gość ioaaaa
Tez własnie tak mysle bo jednak w moim przypadku tabletki zawsze działaja usypiająco. Wiec na pewno taki środek na katar jest jak najbardziej wskazany.

Mój lekarz polecił mi prenalen, ku mojemu zdziwieniu pomaga, bo już się bałam, ze coś tak łagodnego dla kobiet w ciąży nie będzie dobrze działało.

Gość wopka
U mnie w ciąży Prenalen bardzo działał. Był skuteczny a i smaczny ale trzeba pamiętać że po otwarciu jest krótki termin ważności.

Gość gość
W takim razie sama musze spróbowac dokładnie tego srodka na katar. Jednak zapalenie zatok jest dla mnie bardzo uciązliwy.

na katar Prenalen masz na myśli? U mnie tez pomógł, ale z zatokami póki co jeszcze problemów nie miałam.

Gość gość
ja polecam -na kaszel-herbatę z tymianku,normalnie zalać zioła i wypic jak herbatę -na gardło-płukanie ciepłą wodą z sodą oczyszczoną no i czosnek

Prenalen ma też inne rzeczy do walki z przeziębieniem np. tabletki do ssania na gardło i krople do nosa. Kiedyś nie było aż takiego wyboru, fajnie że w ciąży też można się skutecznie leczyć.

Gość gość
Prenalen jest skuteczny, sama go używam, w ciąży co prawda już nie jestem ale karmię.

Gość markenkam663
Czesc jestem w 8 tyg ciąży i boli mnie strasznie kość ogonowa jak dłużej siedzę To nie mogę wstać i mam bóle głowy i przez to tracę samopoczucie..:/

Gość gość
Najważniejsza jest dieta. Tutaj można znaleźć rozpiskę żywieniową na czas przeziębienia w ciąży i przeziębienia jako takiego: http://flmc.pl/l/3009b

Gość olka1414
Warto sobie inhalator do domu kupić tak czy siak. U mnie nikt żadnej poważnej terapii nie prowadzi a inhalator mamy jak się ktoś zaziębi, co nie jest trudne jak się ma trójkę dzieci w domu. Sprzęt jest polskiej firmy - Alergia Stop. Dobry dla całej rodziny mogą dzieci się inhalować i dorośli, w zestawie jest wszystko co potrzeba – maski, filtry itp. Całość jest lekka, poręczna jak muszę przenieść z pokoju do pokoju to nie ma z tym większego dźwigania.

Gość gość
Do doktora! Pierwszy trymestr sprzyja poronieniom.Ja gdy się przeziebilam dostałam gorączki I dziecko mi zmarło mimo wizyty na oogotowiu

Gość gość
Powiem szczerze że ja nie znam drugiego takiego serwisu o inhalacji jak http://inhalacja.pl. Jeśli już szukać gdzieś porad i wskazówek co do wyboru sprzętu to najlepiej tutaj. Piszą rzeczowo konkretnie w szczegółach, można sobie lepiej dopasować model po konkretne schorzenie.

Gość gość
W okresie grypowym Lux Med ma Centrum Infekcyjne dla pacjentów i przyjmują ich w trybie pilnym. Znajoma ostatnio była i jest zadowolona z jakości obsługi.