Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunek

L 4 po terminie?

Polecane posty

Gość niunek

hej mam pytanie co w przypadku jezeli dostaje l4 do dnia porodu i nie urodze w terminie? czy automatem ide na macierzynski czy dalej moge brac l4?

Gość niunek
nikt nie napisze?:(

Gość ojojojojojoj
jest taki topic: jesli ktos ma pytania na temat zasilkow urlopow chetnie pomoge.. Ta pani wie wszystko na ten temat i pomaga

nie jestem na 100% pewna, ale z tego co wiem nikt nie moze cie zmusic do wykrzystywania macierzynskiego przed porodem, wiec mozesz przedłuzyc l4.

WSZYSTKO ZLAEŻY OD LEKARZA CZY cI WYPISZE czy nie a oni po prostu zwykle nie chcą wypisywać zwolnień na dwa tygodnie przed terminem i po choć prawnych przeszkód nie ma..

Gość kadrowa81
możesz wziąć L4 albo macierzyński wykorzystać przed porodem- to zalezy i od ciebie i od lekarza- oni często na dwa tygodnie przed porodem nie chcą już dawać L4 tylko macierzyński- co jest dla mnie głupotą, bo przecież na kilka dni przed, a tym bardziej po terminie, nie jesteś zdolna do pracy, więc należy Ci się L4 - I PRZY TYM SIĘ UPIERAJ

Gość niunek
ok, dzieki z l4 nie bedzie problemu-zastanawialam sie tylko co potem? chcialabym byc z maluchem jak najdluzej:)