Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie na śniadanie

czy na studiach ubezpieczenie NW jest naprawdę niezbędne?

Polecane posty

Czy to tylko spisek pani "Joli" z dziekanatu, której posmarowało towarzystwo ubezpieczeniowe?

Nie jest obowiązkowe! Mam. Czyli wychodzi na to, że naciągają nas masowo na ubezpieczenia a później ktoś sobie na wycieczkę jedzie finansowaną przez towarzystwo ubezpieczeniowe. "Komunikat w sprawie ubezpieczeń od następstw nieszczęśliwych wypadków uczniów i studentów Zgodnie ze stanowiskiem Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych ubezpieczenie następstw nieszczęśliwych wypadków uczniów (studentów) - w rozumieniu ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych (Dz. U. Nr 124, poz. 1152 z późn. zm) - nie ma statusu ubezpieczenia obowiązkowego. Stosownie do postanowień art. 3 ust. 1 ww. ustawy ubezpieczeniem obowiązkowym jest ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej podmiotu lub ubezpieczenie mienia, jeżeli ustawa lub ratyfikowana przez Rzeczypospolitą Polską umowa międzynarodowa nakłada obowiązek zawarcia umowy ubezpieczenia. Ubezpieczenie uczniów (studentów) od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) ma zatem charakter dobrowolny. O przystąpieniu do tej formy ubezpieczenia, a także o wyborze towarzystwa ubezpieczeniowego decydują sami zainteresowani. Odmowa zawarcia umowy ubezpieczenia i płacenia składek z tytułu ubezpieczenia następstw nieszczęśliwych wypadków nie może rodzić dla uczniów (studentów) jakichkolwiek skutków ze strony szkoły (uczelni)."

Gość jasne ze nie ejst
obowiazkowe. u mnie na uczelni nawet nikt nie informowal nas o tym, ze mzoemy sie ubezpieczyc nie mwoiac o zachecaniu :D o warunkach dowiesz sie u mnie jak zawitasz do dziekanatu albo wezmiesz z korytarza srednio zachecajaca "ulotke" (czarno biala, robiona w wordzie, zero grafiki:P) :)

Gość jasne ze nie ejst
no i...uwazam, ze jest korzystne :)kosztuje grosze, w najdrozszej wersji ( a sa 3) jest to 60zl na caly rok.

Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe ale jesli nie pracujesz i nigdzie nie jesteś ubezpieczona to ploecam.Koszt ok 20-30 zł ale w razie czego(odpukać)masz jakiś grosz a tak to nic:)

Ewelinko a co zmieni to że pracuje?

to juz zamiast tego lepiej sobie wykupic karte EURO, oprocz ubezpieczenia daje znizki gdzie nie gdzie, no i ubezpieczenie jest wazne rowniez za granica :)

Z tego co wiem to pracodawca nie ubezpiecza od NW. Może masz na myśli takie zwykłe ubezpieczenie (że Cię do lekarza przyjmą i do szpitala itd), takie ubezpieczenie to masz zapewnione do 26 roku życia i nie musisz nic płacić.

Gość gość
A jak wyglada sytuacja kiedy student wykupuje ubezpieczenie od NNW na caly rok akademicki, po czym po miesiacu od rozpoczecia studiow rezygnuje z nich... Ubezpieczenie dalej go obowiazuje do zakonczenia tego roku akademickiego?

Gość gość
Ubezpieczenie to jest na rok od wykupienia, nawet jak zrezygnujesz ze studiów, bo to nie ma znaczenia;) też zawaliłam studia a ubezpieczenie mnie obowiązywało:)

Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe, ale polecam się ubezpieczyć. Ja skorzystałem z http://mojeu.pl/ubezpieczenia-student i jestem bardzo zadowolony. Mają niskie stawki, a pieniądze zostają szybko wypłacone (przydadzą się na rehabilitację np. złamanej ręki). Ja się ubezpieczyłem i nie żałuję!

Gość Madziax6
No ja jednak polecam się ubezpieczyć ;) Korzystam z ubezpieczenia dla studentów na mojeu.pl i bardzo polecam. Składka wynosi 25zł i po porównaniu wszystkich ofert ta wydawała mi się najlepsza i się nie zawiodłam! ;)

Gość NWStudenta_pl
Na studiach ubezpieczenie jest na prawdę niezbędne. Leczenie w ramach NFZ okazuje się często niewystarczające, nie wszystko jest refundowane. Dlatego warto mieć także NW, które pokryje koszty. Możesz wybrać dla siebie pakiet ubezpieczenia na nwstudenta.pl. Składka roczna jest niedroga i samemu się wybiera za co się płaci.

Gość Marczelka222
Dla mnie sprawa na temat ubezpieczenia nnw jest prosta. Lepiej jest mieć niż nie. Przecież wiadomo że wypadki jak to się mówi lubią chodzić po ludziach dlatego też uważam że trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność ja oraz cała moja rodzina mamy wykupioną polisę na życie oraz nnw. Zdecydowaliśmy się na ofertę taką jak https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/66541/ubezpieczenie-nnw-na-wszelki-wypadek/ Uważam że jest to najlepsza oferta dostępna na naszym rynku. Wiele czasu spędziłam na porównywaniu ze sobą wszystkich ofert i na chwilę obecną właśnie ta jest najlepsza. Wiadomo że możemy jeszcze przeczytać sobie opinie na ich temat bo tych przecież nie brakuje ale to tylko potwierdzi moje zdanie na ich temat. Tak więc jeśli chcecie zabezpieczyć siebie oraz swoją rodzinę na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń to ta oferta jest właśnie skierowana do Was. Dzięki temu nasza rodzina będzie czuć się bezpiecznie. Bardzo fajną opcją jest to że wszystko możemy załatwić nie wychodząc z domu. Jak dobrze jest żyć w XXI wieku ! ;)

Gość gość
Ja zawsze wykupowałam na studiach ubezpieczenie NNW bo wymagała od nas tegoo uczelnia gdy szliśmy na praktyki. Poza tym to NNW to dobra sprawa, zawsze można się starć o odszkodowanie jeśli dosłownie powinie nam się noga. Tylko trzeba czytać dokładnie warunki ubezpieczenia, wybrać dobrą sumę ubezpieczenia. Wiadomo jako student wybierało się zwykle tę najtańszą opcję za ok. 70 zł na 10000 zł ale to zawsze coś.

Gość Tathagatagarbha
Witam! Oferuję pomoc w uzyskiwaniu jak najwyższych odszkodowań z tytułu wypadku komunikacyjnego, błędu medycznego, niesłusznego pozbawienia wolności, poślizgnięcia i upadku, śmierci osoby bliskiej, wypadku przy pracy, szkody pożarowej, NNW, szkody lotniczej, wypadku rolniczego itp. Tel. 732 445 393

Gość ulmerke
Ubezpieczenie takie nie jest obowiązkowe. Niektóre uczelnie twierdzą, że tak, ale nikt nie może od Was wymusić kupna ubezpieczenia. Jeśli nie chcecie to możecie po prostu napisać pismo, w którym napiszecie z jakiiego powodu z tego ubezpieczenia rezygnujecie. Nie znaczy to jednak,że nie warto jest się samodzielnie ubezpieczyć bo zdecydowaie warto. Zerknijcie sobie jakie szerokie pakiety ubezpieczeń ma Nationale Nederlanden: https://www.nn.pl/ubezpieczenia

Gość Sylwester Kaźmierski
Witam! Oferuję pomoc w uzyskiwaniu jak najwyższych odszkodowań z tytułu wypadku komunikacyjnego, błędu medycznego, niesłusznego pozbawienia wolności, poślizgnięcia i upadku, śmierci osoby bliskiej, wypadku przy pracy, szkody pożarowej, szkody lotniczej, wypadku rolniczego, NNW, UNWW itp. Tel. 732 445 393