Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona mama.....

Moja córka męczy zwierzęta. Jak ją tego oduczyć?

Polecane posty

Gość no to fajną masz córkę
:-oPoprawczak wita!!!!!!!!!!

nie wyrosnie z tego bo z głupoty się NIE wyrasta!!!!!!!!!

jednym słowem masz pojebanego bachora!Zrób sobie nowe a to oddaj...tylko kto je weźmie buahahahahah:D

Gość do Rafinki
zamknela bym dziecko w kiblu a nie tego biednego psa.

Psu w kiblu dobrze, po położy się i śpi i ma święty spokój, on już nie jest młody. Myślę, że mały wkrótce z tego wyrośnie. Chyba nie robi tego złośliwie, bo często jak pies leży, to obejmuje go mocno (czasem za mocno) i mówi \"Dasia kofa Tutela..\"(Rafał kocha Skutera)

Gość zastanawiam się tylko
co by było gdyby na miejscu psa znadował się niemowlak. Gdyby wasze dzieci dokuczały w ten sposób waszemu kolejnemu dziecku. Jakby ciągneło go za rączkę, nóżkę itp.

A co, myślisz, że nie ciągną? Koleżanka miała dzieci rok po roku.... katastrofa. Dawała ciągnąć w rozsądnych granicach pod nadzorem, bo inaczej jedno dziecko musiało by siedziec w jednym pokoju a drugie w drugim... a ona rozdwoić się chyba... Po jakimś czasie ciekawość została zaspokojona i spowszedniało. Ze zwierzętami też tak jest.

to nie jest normalne ze tak male dziecko meczy zwierzeta, mi to zakrawa w przyszlosci na psychopatie... do psychologa dzieciecego biegusiem! :(

Nie można pozwalać dziecku by znęcało się w jakikolwiek sposób na zwierzętach i rodzeństwu. Choćby traktowało to jako zabawę to należy reagować i niepozwalać. Rafinka nie wiem ile Ty masz lat ale twoja postawa wobec zachowania dziecka nie jest dobra, a post o dokuczaniu rodzeństwu chory.Jak to pozwalać w granicach, granice można wydłużać i obniżać, chodzi o to żeby dziecko sobie nie pozwalało na takie rzeczy.Może ciągnąć dzidziusia za rączkę to może i palca do oka mu wsadzi i oko wybije jak matka nie będzie patrzeć przez sekundę.

Gość józwa
ukręć swemu bachorowi łeb i pier*** o beton- nic dobrego z niego nie wyrośnie.

Gość malenka114
kocham zwierzeta i temu i kazdemu innemu bachorowi wpieprzylabym az nie usiadzie na dupie, to sie oduczy maly nazista

Nie rozumiem jak moglas doprowadzic do tego, zeby dziecko skrzywdzilo kilka zwierzat. Ja nie spuszczam syna z oka. U mnie by sie to na pewno nie wydarzylo. Owszem, mozna pilnowac i nie zdazyc zareagowac, ale szanse na to sa bardzo male, gdy zna sie swoje dziecko i spodziewa sie w jakich sytuacjach jest grzeczne, a w jakich nie. Gdybym wiedziala, ze moje dziecko jest agresywne wobec zwierzat, to nie dopuscilabym do sytuacji, w ktorych mogloby robic im krzywde. Badz czujna i postaraj sie przeprogramowac corke. Obserwuj ja - daj jej pluszowe kotki i pieski i popatrz jak reaguje. Glaskaj je i ucz ja, zeby byla do nich pozytywnie nastawiona. Odwiedz psychologa. Pewnie wcale nie jest tak zle jak sadzisz i wszystko sie odkreci.

Gość nomakaka
Nie bij,nie dawaj jej szlabanu powiedz: Albo się nauczysz że kota się nie męczy albo go oddamy. Jeżeli się popłacze to się zapytaj : A czyja to wina moja czy twoja? jeżeli nic nie odpowie powiec: no właśnie NIE JEST TO DLA DZIECKA DOBRYM PRZEŻYCIEM ALE.. JAK TRZEBA TO TRZEBA niestety...

Gość gość
Chory bachor! Do wariatkowa! Przeczytaj sobie życiorysy paru seryjnych morderców- zaczynali jako małe dzieci znęcając się nad zwierzętami! Twoja córa wyrośnie na psychopatke. Mam dwójke dzieci i żadne nie ma takich pomysłow!

Gość gość
Powiem Ci tak, droga autorko, mozę to dziwnie zabrzmi..ale zajmowałam się kiedyś takim 8- 9 miesięcznym chłopczykiem, był w domu kot..ten mały miał w ręce plastikową szotkę do włosów, którą się bawił..pech chiał, że kot się wtedy pojawił..a ten mały jak mu nie walą w głowe..to kot zamiałczał głośno i uciekł ze strachem...ja popatrzyłam na małego z poważną miną i powatrzym głosem powiedziałam, a co Ty zrobiłeś ? Czemu uderzyłeś kota? Co Ci zrobił, tak nie wolno itp..mały patrzył na mnie wielkimi oczami, a jak skończyłam mówić to się rozpłakał..więc zrozumiał :) i przy mnie nic już kotu nie zrobił

Gość gość
Ja pierdziut podniecacie się tematem z 2007 roku hmmm

Gość gość
...i odpowiadaja autorce sprzed ponad 6 lat cmoki :D

Gość gość
jak oduczyć? Zrobić jej tak samo jak ona zwierzeciu- oduczy się natychmiastowo ;)

Gość gość
Ja mam trzylatka i kota. Parę razy mały celowo na niego usiadł, ciągnął za sierść lub uszy. U mnie była akcja-reakcja.On zrobił krzywdę zwierzęciu a ja w trybie natychmiastowym dawałam mu klapsa.Wiele mam pewnie mnie za to potępi ale w naszym przypadku metoda okazała się skuteczna.Szybko zakumał że sprawienie bólu kotu=ból jego pupy i mój podniesiony głos.Odechciało mu się znęcania nad zwierzakiem po dwóch, trzech takich akcjach. I jeszcze jedno: Nigdy nie zostawiam dziecka samego ze zwierzęciem.nie da się przewidzieć reakcji i zachowan ani jednego ani drugiego.obowiązuje zasada ograniczonego zaufania.

Gość gość
co za wredny bachor

Gość gość
nie chce cie martwic, ale z takich dzieci wyrastaja psychopaci. Oni nie maja uczuc, tylko udaja, dobrze graja uczucia, z twoja corka moze byc tak samo, lepiej idz z nia jak najszybciej do psychologa.

Gość gość
Ale to jest stary temat !Aktualny,dla odmiany pt.nienawidze kotow...O psychopatach ale juz doroslych :/

Gość psychiatria kliniczna
@ Sehtania Ten bachor to nawet nie półmozg, to sadystyczny dewiant, bo nawet nie CZŁOWIEK. Widać jacy rodzice, po nich ma geny. To będzie psychopata, będzie mordował ludzi. I NIE, nie jest inteligentny, jest cofnięty w rozwoju, mam nadzieję, że nie pójdzie nawet do normalnej szkoły, bo szkoda NORMALNYCH dzieci. Takie bachory powinno się IZOLOWAĆ, najlepiej w zakładach. A rodziców dobrze prześwietlić, bo widać, kogo wychowują i po kim ma geny i jakie.

Gość gośćjojo
Jestescie idiotkami jak mozna nazwac dziecko ktore nie wie czy robi dobrze czy zle sadysta i bachorem. Poczekajcie wiesniary az same dziecko urodzicie i wam tak zrobi bo kazde male dziecko tak sie czasem zachowuje na sto procent tez tak robilyscie wariatki pieprzone A to minie corce napewno bez obaw tlumaczyc tlumaczyc i jeszcze raz tlumaczyc . wy prymitywne gowniary niech was szlag trafi !!

Gość gość
Dziecko moja droga jest wychowane a niewychowane to bachor i jak to sadysta... Taka właśnie mała różnica!!!