Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szmaragdowa noc

Ma ktos moze sznaucera?

Polecane posty

Gość jeszcze na pomarańczowo.......
tak :)

wyjątkowo głupia prowokacja z tą petardą - akurat sznaucer nie jest psem, który mógłby się komuś znudzić, głuptasku... No chyba, że to pies znudził się Tobą - pewnie był inteligentniejszy...

jeszcze na pomarańczowo....... miniaturke? Ja chce sobie zakupić Czy piesek jest usłuchany i czy nie ucieka Ci, bo to psy mysliwskie wiec jak cos poczuja to gnaja za tropem

uff - widze ze ktos usunal post od tamtego prowokatora z tekstem o aporcie petarda... do szmaragdowa noc: sznaucery nie są psami myśliwskimi, jeśli interedujesz się rasą, to poczytaj chociażby w internecie, np. na podforum o sznaucerach i ctr-ach (Rasy, Grupa 2) na dogomanii.pl - tam jest mnóstwo informacji z życia wziętych i zdjęć a ogólnie - sznaucer to wspaniały, bardzo inteligentny pies, mocno przywiązuje się do właściciela i jest po prostu kochany.... a z jakiej hodowli chcesz wziąść pieska?...

jeszcze na pomarańczowo....... przeczytalam juz wszystko chyba i z taka opinia tez sie spotkalam dlatego pytam kogos kto ma sznaucera Moim zdaniem zycie bez psa jest puste, i chcialabym sobie kupic Jeszcze nie wiem z jakiej hodowli moze mi cos zasugerujesz?

ależ ludzie są zakompleksieni... mój Boże... no nic, Szmaragdowa, pozostaje ignorować "wypowiedzi" tych mniej przystosowanych do życia w społeczeństwie i powrócić do naszego tematu :) A co skoniło Cię do decyzji o sznaucerku?... (i naprawdę polecam forum na dogomanii.pl .....)

zakompleksieni? hmm nie wiem czy wiesz ale ludzkie wady najlepiej zauważają ludzie, które takowe także posiadają, o wielka damo na poziomie

szmaragdowa - nie będę nic sugerować, to Twój wybór :) decyzja o kupnie psa to decyzja na kilkanaście lat, sporo odpowiedzialności i trochę wyrzeczeń, np. z psem nie da się pojechać wszędzie na wakacje, spacery muszą być - bez względu na temperaturę na zewnątrz albo ulewne deszcze, ale ta rasa jest naprawdę wspaniała :) sznaucery miniaturowe są wyjatkowo bystrymi pieskami i do tego są cudne :) pozdrawiam :)

Juz kiedys mialam sznaucera ale bardzo krótko bo wpadl pod samochód byl jeszcz mlody zobaczyl kotka i chcial powachac albo zobaczyc co to jest i... cholera. Mial byc miniaturka ale nie bylo dane mi sie przekonac Teraz chce miec tez sznauceRA BO TAMTEN BYL SLODKI

Szmaragdowa - jeśli mogę jednak coś doradzić, to weź pieska od prawdziwego hodowcy, zrzeszonego w Zw. Kyn. z legalnego miotu, czyli innymi słowy - pieska z metryczką. Tylko metryka daje gwarancję o rasie pieska. Możesz wpisać w przeglądarkę hasło "rasowy=rodowodowy"

Szmaragdowa - jeśli mogę jednak coś doradzić, to weź pieska od prawdziwego hodowcy zrzeszonego w Zw. Kyn., z legalnego miotu, czyli innymi słowy - pieska z metryczką. Tylko metryka daje gwarancję o rasie pieska. Możesz wpisać w przeglądarkę hasło "rasowy=rodowodowy" tam jest to szczegółowo wyjaśnione. Warto zapłacić trochę więcej po to, żeby cieszyć się towarzystwem zdrowego, pięknego RASOWEGO psa... pozdrawiam

dziekuje za rady chyba tak zrobię, widzialam ostatnio na giełdzie samochodowej sznaucerki male chcialam kupic ale niestety nie mialam przy sobie tyle pieniedzy... a;propos dogomani przeczytalam o Azie i pobeczalam sie jak dziecko zawsze tak mialam Taki sznaucerek moze kosztowac z 700zl? czy wiecej mniej?

oj, nie polecam kupowanie pieska na giełdzie.... średnia cena rasowego sznaucerka (czyli bezwzględnie z metryczką!) to ok. 1200 zł. Jeśli chcesz kupić psa bez metryki, to niestety, ale nie będzie to sznaucer, obojętnie jak bardzo będzie Cię próbował przekonać do tego sprzedawca.... Hodowlę możesz znaleźć na stronie głównej Związku Kynologicznego. Kupując pieska bez metryki - po pierwsze nie masz gwarancji co z niego wyrośnie, po drugie - nie wiesz tak naprawdę, po jakich jest rodzicach (nawet jeśli sprzedawca posiada sukę rodowodową tej rasy to nie wiadomo po jakim naprawdę ojcu są szczenięta), po trzecie - zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia poważnej wady zdrowotnej u pieska (pseudohodowcy niestety rozmnażają często psy będące nosicielami poważnych chorób, np. serca) - poczytaj więcej na ten temat, proszę

Cholerka, no to musze poczekac z zakupem do nastepnej wyplaty :( Chyba masz racje jesli piesek mialby byc chory i sie meczyc to lepiej nie ryzykowac. Dziekuje za stronke i za cenne wskazówki, oraz za fajna stronke, chyba sie zaloguje

Gość pół dupy...
ja mam sznaucerka miniaturke, ale niestety zle go wychowalam :O po pierwsze nie chce zostac sam w domu, bo caly czas szczeka i wyje, po drugie jak tylko uslyszy jakis szum na klatce albo dzwonek do drzwi,m to szczeka, rzuca sie na kazdego psa (ale jak jest na smyczy), jak jest spuszczony, to atakuje od tyłu i probuje ugryzc w tyłek :O jest strasznym głodomorem, cały czas by cos jadł, nie da nic koło siebie zrobic :( jak chce mu obciac pazurki albo cos, to nie da, warczy i potrafi nawet ugryzc :O nie iwem, czy tylko mnie sie trsafil tkai egzemplarz :O

Gość mój sznaucerek
miniaturka jest poprostu słodki, codzień rano gdy tylko usłyszy,że się ocknęłam to wskakuje do łóżka i się dosłownie przytula merdając przy tym ogonkiem. Polecam kupno takiego pieska jest to naprawde fajna rasa, fakt faktem cały czas jest głodny...mój uwielbia spacery , jest bardzo mądry i naprawdę bardzo się przywiązuje do wszystkich. Na każdego się cieszy i skacze z radości, poprostu uwielbia się bawić.Niestety wychowany jest tak, że myśli że jest pępkiem świata ...niepozwala dotknąć innego psa wtedy szczeka i wtrynia się żeby go pogłaskać. Ale to w sumie jest zabawne hihi. Pozdrawiam

oj tak, sznaucerki mają "charakterki" - ale da się je ułożyć, pod warunkiem, że konsekwentnie i cierpliwie wychowuje się je od szczenięcia, moja miniatura w wieku 4 miesięcy była już nauczona czystości i znała komendę "siad" - sznaucer jest trudnym psiakiem w szkoleniu, bo od razu wychwytuje nasz brak konsekwencji i wykorzystuje to potem ;) no i działa na nie tylko i wyłącznie metoda chwalenia z dobrze wykonane polecenie, nie wolno na sznaucera krzyczeć, to niesamowicie wrażliwe psy, ale bardzo bardzo bardzo kochane :) do Szmaragdowej Nocy - na forum dogomanii, w dziale Weterynaria jest podforum Rozród i tam wpisują się hodowcy, którzy właśnie spodziewają się szczeniąt - może warto tam zajrzeć, czy przypadkiem nie ma jakichś sznaucerków w drodze?

Gość samaraaaaa
Ja opowiem o o moim. Mam go od malego,z hodowli w bialych blotach. jest wspanialy i pieknie chodzi- jak konik. Uczylismy go podawania lapy,siadu, lezenia. Teraz ma 15 lat! wyglada na 6-uwierzcie mi,nie poznacie, czasem tal biegnie po schodach... teraz sie dziwny zrobil, taka sierota troche, wszystko wykorzstuje:D smieszny jest, sznaucery polecam