Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w ciąży

wady genetyczne- WAZNE

Polecane posty

Gość w ciąży

Nurtuje mnie jedna sprawa..... czy jesli w 12 tyg wyszlo z badania USG ze wszystko w porzadku z przeziernoscia- NT=0,9, kosc nosowa widoczna to czy mimo to w badaniu kolejnym uSG ok 20 tyg. ciązy moze sie jednak cos niepokojacego okazac...???? Moze sie okazac ze jednak istnieja jakies wady............?????

Gość qwertyu
badanie przezierności wiąże sie z zespołem Downa. Niestety to badanie nie da odpowiedzi na to czy nie ma innych wad genetycznych.

Gość bziczek
"pocieszę"cie że na każdym etapie moze "coś wyskoczyć" Mi nagle w 37 tc "zauważyli" ze pępowina jest dwnaczyniowa czego konował w trzech poprzednich usg "nie zauważył", ze brzuszek wolniej sie rozwija tego konował nie zauważył bo zamiast wpisać w opis 32 tc wpisał 35 tc - sama sprawdzałam póxniej parametry w domu na siatce centylowej (dziekować Bogu za internet). Moze u mnie nie są to wady genetyczne, ale związane np. z rozwojem serduszka, ukł.moczowym no i ten brzuszek... (jest szansa, ze mała bedzie po prostu szczuplutka :O) Masakra...

Gość Fruzia-Rózia
Bziczek, nie zamartwiaj się. U mnie główka była cztery tygodnie "starsza" niż brzuszek, a jeszcze więcej niż kość udowa, byłam pewna, że dziecko będzie miało wodogłowie, a urodziło się z normalną główką i zupełnie zdrowe!

Gość w ciąży
a ja jeszcze podrąże.. wiem ze teraz juz zawsze wykonuje sie usg ok 20 tygodnia, niektózy zwą połówkowe- w jakim celu sie go wykonuje?? pod jakim kątem bada...? co mozna tam "wykryć" ????

Gość bziczek
Fruzia - dzieki :) też jestem dobrej myśli i wogóle nie dopuszczam mozliwosci że cos bedzie nie halo :O tylko dobija mnie że Ci lekarze są tacy .... lekkomyślni tu masz spis co sie sprawdza na usg połówkowym http://www.usgecho4d.pl/usgpolowkowe.php

Gość w ciąży
dzieki bziczek - dobrze opisane