Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm....................

czy troche nie przesadzacie????

Polecane posty

Chciałabym tylko stanąć po stronie osoby z zagranicy: jeżeli cała rodzina i znajomi mieszkają w Polsce, to jaki jest sens targać ich wszystkich do UK żeby tam zrobić wesele? Trzeba by chyba samolot transportowy wynająć (taki jak wojsko używa do przewożenia ciężkiego sprzętu)...

Gość nie ma sensu dyskutować
no i? co z tego że na 300 osób? Jak dla mnie możesz na 1000 i mi nic do tego. Jak Ci kasy nie żal, to Twoja sprawa, bo jak ktoś na zmywaku pracuje to wie, ile to pracy i zachodu. Co to, licytacja? W ogóle jak ktoś uczciwie pracuje to wie, ile każdy grosz wysiłku kosztuje.

Gość LUDZIE JAKA
ZAGRANICA JAKA EMIGRANTKA!!!!jesteśmy w UE i mozemy pracować gdzie nam sie podoba i gdzie chcemy i jak chcemy!!jak ja słysze emigranci , jakis zmywak idt to mi sie nie dobrze robi!!!jestescie jak nasz rząd z pomysłem POWROD!!!

Gość ludzie w Polsce nie
tak ciezko pracuja za male pieniadze, wiec ten zmywak to pikus złota robota i kazdy wie za ile i za co robi !!!nie tak jak w Polsce!!

POWRÓD heheheh włąsnie tacy wyjechali za granicę. I dobrze. :))) Co to POWRÓD??? buhahahaha

hehe, sorki...jak ktoś pracuje na zmywaku i to dla niego złota robota to powodzenia życzę. :) Napewno Was tam wszyscy cenią w Anglii, jako główną siłę roboczą, jak my u nas Ukraińców i Rosjanki-tirówki. Mniej więcej ten poziom. Życzę POWRODU z kupą grosza i nie pomdlejcie przy wymianie.

Gość zazdrosc jeszcze raz
zazdrosc!dziewczyna dobrze pisze!!ja pracowalam w Polsce w tesco przez dwa lata i co przez te 2 lata odłożylam tylko 8 tys a to i tak dobrze bo mieszkałam u rodzicow nie płaciłam za jedzenie i za dom!!jak bym miałam płacic to bym chyba nic nie uzbierała!!wiec nie wyzywajmy sie tu na forum i nie smiejmy sie z ludzi co pracuja za granica,bo oni wiedza za co pracuja,moi znajomi za prace na zmywaku zarabiaja 5 tys zł na miesiąc wiec kazdy widzi ta różnice w Polsce a zagranicą,a tam za granica duzo lepiej nas traktuja,ja w Polsce bylam w pracy wyzywana od kur... i piz... i tak codziennie za 700 zl miesiecznie!!wiec nie przesadzajmy.pozdrawiam

Gość zapomniałąś tylko że jak
napiszesz , ze ktoś zarabia 5tys to owszem robi to wrażenie tylko nie wspomniałaś o tym ile kosztuje utrzymanie w Anglii czy Irlandii i jak sie to odejmie to wielkich kokosów sie nie oszczędza, a życ o chlebie i wodzie mieszkając w pokoju z 5 innymi osobami tez sie długo nie da...

Gość ja mieszkam za granicą
i mam porównanie,jedzenie moja droga w Polsce kosztuje juz prawie tyle samo co w Anglii a niektóre rzeczy czy jedzenie jest juz nawet tansze!!

Gość A ja mieszkalam za granicą
i opiekowalam sie dziećmi, właśnie w Anglii, niby mialam mieszkanie i wyżywienie i wszystko, bo to było u rodziny w domu i ok, wtedy zaoszczędziłam, ale jak pojechalam do Londynu i chcialam pozwiedzać (mieszkanie tez mialam za free u rodziny, która tam pracowala), dołożyć się do jedzenia (najtańsze kupowane w tesco lub lidlu), na bilety dojazdowe, prezenty ( a wcale nie szalalam z niczym) to mi niewiele zostalo, a jak w Polsce wymienilam, to już w ogóle nie bylo o czym mówić. Tak więc jak tam zaoszczędzacie, to sorry, ale musicie mieszkać w maksymalnym molochu na kupie i jedzenie z tesco najtańsze wpierdzielać, nikt mi nie powie. Wujek tam mieszkal, dla pracowników dom wynajmował, jedzenie, koszta, dojazdy i żadnych kokosów nie zarobił w budownictwie, a ciężko zapierdzielal od świtu do nocy. A dodam, ze to co zaoobserwowali tam to Angole są jeśli chodzi o technikę budowy czy dekoracji nadal w epoce wiktoriańskiej i pierwszy lepszy dom w Polsce naszej czystszy i bardziej zadbany jest. Popatrzcie sobie jakie okna tam mają brudne i syf w ogródkach, resztki leżą i stare meble, a za domem śmietnik wybebeszony. Nikt mi nie powie. Angol swojego człowieka nie ukrzywdzi i choćby dawali mu za nie wiemjak mało kasy robociznę to swojego weźmie, chyba, ze już robota pogardza i nie ma komu tam pracować, to weźmie pracownika napływowego, ale i tak na tym wyjdzie do przodu, bo go na tygodnióce ożnie i wypłaci tyle, co w życiu Anglik by nie wziął. A kredyty tam tak smao kilka pokoleń spłaca za domy czy mieszkania. Bzdury piszecie.

Gość ja mieszkam w Anglii już
5 lat,i nie jest to prawdą co Ty tu piszesz,zależy kto jaką prace sobie znajdzie i gdzie pracuje,ale nie chce sie z Tobą kłócić bo każdy inaczej sobie życie układa za granicą,to prawda!ja nie znam takich ludzi co mówią tak jak Ty!wszyscy co wyjechali są bardzo zadowoleni i żyją sobie lepiej niż w Polsce,nikt nie żałuje że wyjechał i nikt nie chce wracać,może za parę lat!!jak w Polsce bedzie lepiej,bo na razie się nie zapowiada!!