Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

co jedzą już 7 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość kaszki z mlekiem
dania ze sloiczkow papki i przecierki domowej roboty wybor jest duuuzy. niektore jedza juz wiekszosc rzeczy z domowego stolu.

Gość mamusia 8 miesieczniaka
-zupki jarzynowe (na początek sama marchwianka, potem dodawać po jednym warzywku, tzn. pietruszka, ziemniaczek), ja doszłam nawet do skłądu ziemniak, marchew, pietruszka i brokułki, plus łyżeczka masła - mała się tym zajada, oczywiście przetarte, - deserki: kupne, albo kisielek, czy tarte jabłko, w 8 m-cu wprowadziłam ugniecionego banana (na początek 2 łyżeczki i czekałam kilka dni, nic się nie działo, to zwiększyłam troszkę porcję, teraz zjada ok. 1/5 średniego banana, wiecej nie chce) - ryż z tartym jabłuszkiem (a ryż można też dodawać do zupek i przecierać) - no i wszelakie kaszki odpowiednie dla wieku. Potem powoli Miśkopty namoczone w mleku modyfikowanym, chrupki kukurydziane.

Gość mamcia2urwisow
mam 9 miesięczną córeczkę która je już prawie wszystko i jak słysze że najpierw jeden składnik potem drugi itd. to mnie śmiech ogarnia bo to robienie z dziecka sieroty. Zresztą każda mama robi po swojemu. Moja dzidzia uwielbia świeże mięciutkie bułeczki. Serki każdego rodzaju typu Bakuś czy Danio( najważniejsze żeby nie było składników typowo uczulających typu truskawka). Zupki które my jemy także na obiad. Gniecione ziemniaczki z sosem i gniecionym mięskiem. Jednym słowem prawie wszystko. Jest silna i zdrowa i lekarz bardzo ją chwali choć nie wie że tyle już je:)