Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvvktgcvfjdf

Jak MU to powiedziec i czy wogole mowic ?!!! help.

Polecane posty

juz przestancie o tym dziwictwie...czasami to mi sie wydaje ze tu same dziewice i prawiczki siedza na tym forum,albo juz niedziewice i nie prawiczki co zaluja ze zerwali zakazany owoc...i tylko krytykuja tych co sexu poprobowali...a wszsytko z zazdrosci:) bo ci co na prawde zyja to w tym momencie sie kochaja, albo wlasnie skonczyli, albo zaraz to beda robic...i chwala im za to ) swiat bez sexu bylby TRAGICZNY przynajmniej dla mnie i im wczesniej zaczniecie tym lepiej bo mniej zycia marnujecie ... a w ogole to masakra jakas...

Gość koczkodany z bonobo
Czy można życie zmarnować później zaczynając się seksić ? Mam akurat odwrotną opinię.

a nie lepiej znalezc zloty srodek moze? i po skonczeniu 20 lat nie trzymac sie tego dziewictwa tak kurczowo? po co to komu? ani dzieci od tego nie beda ladniejsze jak panna mloda do nocy poslubnej dziewictwa dochowa, ani zdrowsze nie beda, ani madrzejsze ? bo jezeli tylko temu ma sluzyc sex -rozmnazaniu , a nie przyjemnosci to ja nie wiem o co chodzi temu swiatu ? a jezli ktos ma ochote przed slubem to co w tym zlego nawet w biblii nie jest napisane ze sex to zlo ?!

Gość koczkodany z bonobo
Jak ktoś jest religijny (religia chreścijańska), to dla niego seks bez ślubu to cudzołóstwo. A cudzołóstwo to jeden z najcięższych grzechów (porównywalny z zabójstwem, kradzieżą czy krzywoprzysięstwem).

Gość koczkodany z bonobo
I owszem, w Biblii (i w Starym Testamencie, i w Nowym, i w Ewangeliach) jest napisane, że seks poza małżeństwem jest złem.

a kto to powiedzial ze cudzolostwo = sex przedslubny ? i gdzie jest napisane ze tylko dziewice i prawiczki do nieba ida ? masakra jakas!!! potem takim dziewicom i prawiczkom z braku sexu odbija i gorsze rzeczy robia niz uprawiaja sexem przedmalzenski!!! te wszystkie dzisiejsze babki w moherkach to tez takie wieczne dziewice byly...i co sie z nimi porobilo.... a najlepsze w tym wszystkim jest to ze one wszystkie mysla ze do nieba pojda :-DDD juz je tam widze...troche sie rozczaruja....gdyby one wiecej biblii czytaly niz ksiezy sluchaly ,to moze by sie jeszcze zdarzyly nawrocic

ja bibie od deski do deski poczytalam i nic takiego nie bylo :D pewnie cos przeoczylam ale juz tak mam ...:)

Gość ss..
autorko a ile ty ma ssz lat?

Gość koczkodany z bonobo
>> a kto to powiedzial ze cudzolostwo = sex przedslubny ? No niestety, tak to jest (a napisane choćby w Biblii) >> i gdzie jest napisane ze tylko dziewice i prawiczki do nieba ida ? Nigdzie nie napisane, bo tak nie jest. >> potem takim dziewicom i prawiczkom z braku sexu odbija i gorsze rzeczy robia niz uprawiaja sexem przedmalzenski!!! Przesadzasz. >> gdyby one wiecej biblii czytaly niz ksiezy sluchaly ,to moze by sie jeszcze zdarzyly nawrocic Nie sądzę. Niech juz lepiej słuchają księży.

....mniej niz moherowe babki :) a i nie probujcie mi wmawiac ze sex to zlo i splone w ogniach piekielnych, bo tak nie jest i tak nie bedzie:) bo jak sie cos robi z milosci to za to bog nie kara ...sorry...nie oceniajcie boga wedlug siebie :)

Gość esoes tunajt
imelka - twierdzić że się przeczytało całą Biblię i takie głupoty opowiadać to chyba samochwalstwo. No chyba że była Biblia w obrazkach dla dzieci :) .

nie chwale sie tylko przeczytalam aby mi glupot nie wpierano :) a do piekla sie nie wybieram...

Gość koczkodany z bonobo
Miłość do Boga polega na tym, że się przestrzega jego przykazań.

...wlasnie przykazan :) jest ich dziesiec i nie ma tam sex przedmalzenski = cudzolostwo :) reszty sie trzymam....kiedys w imie boga i chrzescijanie mordowali ...bo biblii nie czytali, a sluchali sie jakichs falszywych bogow!!! wiec wybaczcie ja nie mam zamiaru sluchac ksiezy i czekac do slubu, a za 5o lat, jak bede babka zmienia tok nauczania i powiedza ze jednak sex nie jest beee....

Gość ja jestem prawiczkiem wiec
chce miec dziewczyny co bedzie dziewica. proste i logiczne

ja nie utozsamaiam ksiezy z bogiem...BEZ PRZESADY i nawracac mnie nie trzeba...

ale dlaczego musi byc dziewica? z tego co wiem to smok wawelski tez mial taki apetyt i co sie znim stalo ? ....;)

skoro ja czekam na dziewice, to niech dziewica tez na mnie poczeka. a po co laska co spala z 5 albo wiecej?

ma byc czysta. dlaczego ja mam potem cierpiec ze ona z innymi facetami robila "brzydkie" i "niegrzeczne" rzeczy

poza tym "musi byc dziewica" a gdzie tu miejsce na uczucia ? zobacz jaki ograniczony jestes ! przeciez ludzi sie kocha nie za cos, ale mimo wszystko...MASAKRA

jak bym chcial to bym dawno przestal byc prawiczkiem

jakie brzydkie i niegrzeczne ? co ty mowisz ? to jak z innymi tego nie robila to z toba bedzie ? zastanow sie troszeczke jakie ty masz podejscie do sexu? jak 5 letnie dziecko...i cale szczecie ze ty ciagle prawiczek!!!poczekaj z 10 lat jak bedziesz inaczej o sexie mowil to moze ci sie myslenie zmieni na razie to gry komputerowe zostaly...:)

Gość koczkodany z bonobo
Uczucia się po 2-3 latach wypalą i co zostanie ?

wiesz jak ja czekam na milosc, to bym wolal zeby to moja milosc na mnie poczekala

a po co mi dziewczyna co spala z 5 facetami? co ona bedzie mi w stanie dac? i czy taka bedzie do mnie pasowac?

dlaczego sie wypala ? po slubie tez sie moga wypalic i co wtedy? jak ktos zaklada ze cos ma sie wypalic, to po co sie zakochiwac...lepiej zostac bezludkiem...i zyc zyciem teoretycznym jak wiekszosc dziewic i prawiczkow:)

Gość esoes tunajt
Głupio by było gdyby ona miała doświadczenia seksualne a on nie. Musiałby biedak dokształcać się na boku :D .

mi bardziej na jej czystosci zalezy niz doswiadczeniu

a dlaczego ma ci dziewczyna cos dawac? akurat tobie? jakby czlowiek wiedzial przy kim sie zestarzeje to by czekal na ta osobe ale tego sie nie wie ? i roznymi dorgami ludzie chadzaja...a jesli dziewczyna ma meza, a potem on umiera? to wedlug biblii moze ona powtornie wyjsc za maz i miec drugiego kochanka ? taka bys chcial? bylbys tym drugim ?