Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SNap

Dlaczego tak malo kobiet nosi dlugie paznokcie?

Polecane posty

To tak ladnie wyglada - odrazu mozna odroznic kobiete zadbana od niechluja

Gość a wokół mnie same tipsiary
:P:P:P:P

ja nosze srednie, bo przy bardzo dlugich czuje sie uposledzona, ciezko zmienic pieluche, poza tym nie chce dziecka podrapac

a ja całe zycie krótkie , najlepiej aż do mięsa :classic_cool: nie CIERPIĘ długich paznokci dlatego nie noszę :O

BONGO BONGO ---> czyżbyś miała tak samo ? :D :D :P a wracając do tematu : od kiedy dlugość paznokci ma świadczyć o zadbaniu czy niechlujstwie kobiety ? :O

teoria :D dokładnie tak samo :D aż do mięsa jak to nazwałaś :D a kolo beznadziejnie uogólnia, widziałam laski z długimi brudnymi pazurami... to dopiero kapa :D Ja poza swoimi obżartymi nic nie mam z fleja :D

ja cale zycie obgryzalam, dlatego teraz ciesze sie srednimi :P teoria - jezeli ma tonę brudu pod paznokciem to moze swiadczyc wrecz przeciwnie :P

Długie paznokcie są baaaaaaaardzo niewygodne. Nie można w nich normalnie zmywać naczyć czy sprzątać. I przy komputerze nie są wygodne. Kilka godzin w pracy z pazurami - koszmar! Uderzanie czubkiem tipsa w klawiaturę jest kiczowate. :) A pozatym paznokcie mi się rozdwajają lub łamią kiedy są długie. Dlatego noszę krótkie, ale bardzo zadbane, czyste, wymalowane.

Gość dogma
bo długie są już niemodne!! obecnie modne są w kolorach fiolet, bordo itp

Gość ja nosze sredniej dlugosci
kiedy robia sie zbyt dlugie i nie praktyczne od razu piluje. czasem robie na krotki, tak na sportowo;) a lubie miec takie sredniej dlugosci bo mam dosc ladne wlasne paznokcie wiec korzystam :P

Odpowiedź na to jest prosta - zapuść sobie chłopie długie pazury i spróbuj normalnie z nimi funkcjonować. Zobaczysz, ilu rzeczy nie będziesz w stanie zrobić, a jak Ci się złamie - jaki to potrafi być ból... Powodzenia w zapuszczaniu!!!!! ;-) P.S. Ja mam średniej długości - takie 1mm za opuszek palca. Z dłuzszymi nie mogłabym normalnie pracować :-o

a ja lubię mieć długie i noszę długie :P:) nie rozdwajają mi się, są grube i moim skromnym zdaniem super ;) co do niewygody - ja się źle czuję w krótkich (czasami jednak muszę skrócić drastyczniej..), bolą mnie opuszki itd. nie ma nic niewygodnego w noszeniu WŁSNYCH długich paznokci. wiadomo - zakładając tipsiska na krótkie, kiedy nie jesteście przyzywyczajone, to na pewno wam niewygodnie..

Gość blablablbla
Ostatnio się wkurwialam na poczcie, nie dosc, ze dluuuugo stalam w kolejce, to jescze musialam dluuugo stac i czekac az panienka z okienka wbije wszystkie dane w komp na klawiaturze swoimi dluuugasnymi pazurami

Gość szelka przesada jest
nieelegancka, zeby nie powiedziec, wiocha

Gość panna bigotka
Od razu mozna odroznic - panienka, ktora ma dluugie paznokcie to damulka, pewnie nie pracuje ciezko w domu, pewnie malo co robi bo boi sie o swoje paznokietki, a panienka bez dluugoch paznokci to jej przeciwienstwo - z pewnoscią jest pracowita...

Gość ja cos dorzuce
facetom sie to chyba podoba te paznokcie, gdy widzą taką dziewoję z tipsami juz widzą oczyma wyobraxni jak taka reka bedzie trzymac ich psiorka :D

Gość joka76
panno bigotko, to czy się jest damulką czy osobą pracowitą wg ciebie zależy od długości paznokci?! :D

Gość joka76
długie paznokcie to nie tylko tipsy

Gość ja mam sredniej dlugosci
sorry ale ja z moimi paznokciami robie w domu wszystko. czasem sie jakis zlamie to spiluje. lakier sie zdrapie to pomaluje. nie jest tak, ze nic nie robie i smiesza mnie takie stereotypy zakompleksionych lasek.

Gość panna bigotka
pani joka76 - chyba mi nie wmowisz, ze panienka z tipsami bedzie ostro plewila grzadki z chwastow, bedzie szorowala podlogi itp?

Gość panna bigotka
o wypraszam sobie, nie jestem zadna zakompleksioną laską, poprostu smieszą mnie tipsy i tyle. swoje dlugie paznokcie zadbane to co innego, ale tipsom mowie nie!

Gość joka76
w temacie nie ma mowy o tipsach tylko o długich paznokciach. Ja mam swoje długie i robie wszystko w domu i w pracy.

Gość panna bigotka
przyznam sie, ze ja mialam na mysli tipsy mega dlugie, to mnie poprostu smieszy

Gość joka76
to faktycznie takie długie tipsy są śmieszne . Pozdrawiam🖐️

Gość margaritta and tequilla
Kobietki koniec! Jedne sie dobrze czuja z dlugimi paznokietkami, inne z krotkimi , po co to roztrzasac! Kazdy nosi takie jakie mu sie podobaja

Gość ja ma sredniej dlugosci
jak juz pisalam ma wlasne ladne paznokcie z nimi wykonuje wszystki domowe prace. nie wiem jak jest z tipsami bo nigdy bym ich sobie nie zalozyla. nie podoba mi sie to.