Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anniw

liscie malin

Polecane posty

Dziewczyny czy któras piła herbatke z lisci malin? czy ona faktycznie przyspiesza porod? czy nie zaszkodzi dziecku???

ja pilam wywar z lisci malin, czytalam ze to pomaga rozciagnac sie macicy itp mi w porodzie nie pomogly, ale za to uniknelam ciecia , pekniecia i szycia pilam je z kolezanka z innego forum i ona tez nie byla cieta, wiec moze cos w tym jednak jest ;)

Podobno jest, tylko herbatkę trzeba zacząc pić we właściwym czasie. A powoduje właśnie lepsze ukrwienie macicy, zwieksza jej elastyczność i tak jak Evi pisze może dzięki temu nie musiała być cięta ani nie ppękła, dla samefo tego faktu warto spróbować. Nie pamiętam tylko od kiedy należy ją pić...

ja pilam ale tylko raz bo sa paskudne :P z tego co wyczytalam to nie pomagaja raczej koktaj z oleju rycynowego z sokiem ale ja bym nie ryzykowala. co ma byc to bedzie i bez przyspieszania :)

dzieki dziewczyny. Ja juz ja zakupułam, tylko boje sie pic zeby nie zaszkodzic dziecku. Ale skoro mówicie ze piłyscie i nic sie nie stało to ide zaparzyc :-)

mi polozna mowila ze mozna pic o ile dobrze pamietam po 33 tygodniu ciazy ja pilam raz dzinnie, czasami 2 a czasami caly tydzien nie pilam :( do tego swinstwa dolewalam syropu i jakos dalo sie pic :)