Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawanalawe

Jak leczyć trądzik niemowlęcy?

Polecane posty

Gość kawanalawe

Mój synus ma 3 tygodnie i od dwóch ma trądzik niemowlęcy. Znacie skuteczne metody na pozbycie się go lub złagodzenie objawów. Mój pediatra stwierdził,że sam zejdzie, ale buzia wygląda fatalnie.

Sam nie zejdzie, z trądzikiem u dziecka walczę od urodzenia. Po pierwsze stosuj krem alantan plus, nie smaruj buzi oliwką i niczym co zawiera olej, bo pogorszysz sprawę. Idź do dermatologa lub wymuś na pediatrze maść robioną w aptece na bazie chydrocortizonu i detromecyny. Lub nie wypisze receptę detromecynę 1 % napewno pomoże. Jak chcesz wiedzieć więcej to wpisz w szukaj na kafe trądzik niemowlęcy napewno wyjdzie kilka tematów w których brałam udział.

Gość kawanalawe
No dzięki. Wpisywałam już i dowiedziałam się tyle,że przemywać krochmalem lub siemieniem lnianym, a na noc sudocrem. Mi to niewiele pomaga. W poniedziałek mam lekarza więc zapytam o te preparaty.

sudokrem wysłusza a jednocześnie nawilża więc ci nic nie da. Czego ja już nie próbowałam, a walczę już od 14 miesięcy :) Obecnie jest już dobrze ale po wielu lekach, antybiotykach, zastrzykach i maściach. Często myj buzie samą wodą przegotowaną bez użycia mydła. Możesz spróbować mąki kartoflanej, trochę na wacik i przecierać ale to nie wiele daje, tu potrzebna jest maść. Możesz jeszcze spróbować tormentiol ok 7 zł bez recepty ale najpierw skonsultuj się z pediatrą bo na odparzenia jest świetny (uwaga brudzi) ale na buzię tak małego dziecka nie wiem czy można dawać. Najlepiej spytaj.

Gość lauraimpresja
z doswiadczenia wiem,ze masc robiona jest najlepsza,przepisuje pediatra

Gość mała miss*
Moja mała dostała wysypki w 4 tygodniu życia (teraz ma 3,5 m-ca). Tak dokładnie nie wiem nawet co to jest. Na początku krosty były na buzi i głowie. Po jakimś miesiącu przeszło na ramiona, klatkę piersiową, aż w końcu na całe ciało. Lekarze gdybali, że może to trądzik niemowlęcy, może skaza białkowa, może uczulenie na proszek i takie tam.. :/ Wysypka raz się zaogniała, raz przygasała. Ostatecznie na całym ciele została krosteczkowa "kaszka", a na buzi wręcz taka świecąca skorupa. Nigdy nie używałam żadnych specyfików z apteki, ani leków. Próbowałam eksperymentować kosmetykami. Używałam zwykłych kosmetyków, a także specjalistycznych jak Oilatum, stelatopia Mustelii - i nic nie pomagało. W końcu postanowiłam spróbować zwykłego sudokremu. Sama używałam go od dawna na swoją trądzikową cerę i wiedziałam, że potrafi ładnie wysuszyć poranioną skórę. I nie zapeszając - sudokrem pomaga również mojej niuni. Sama nie do końca w to wierzyłam, a tutaj widzę efekty. Od kilku dni smaruję małej buźkę 2 razy dziennie i już jej buźka zrobiła się milutka w dotyku. Są jeszcze pojedyncze większe krostki, ale w porównaniu do tej skorupy co miała wcześniej to jest rewelacja. Co prawda sudokrem też lekko złuszcza skórę, ale o to chodzi, że potem jest ona gładka. Wiadomo też że nie można go używać bez przerwy i na dłuższą metę, bo jednak jest dość wysuszający. Ja postosuję go jeszcze kilka dni, a potem profilaktycznie raz na jakiś czas. Mam nadzieję że ta poprawa nie będzie chwilowa..

Gość mała miss*
Moja mała dostała wysypki w 4 tygodniu życia (teraz ma 3,5 m-ca). Tak dokładnie nie wiem nawet co to jest. Na początku krosty były na buzi i głowie. Po jakimś miesiącu przeszło na ramiona, klatkę piersiową, aż w końcu na całe ciało. Lekarze gdybali, że może to trądzik niemowlęcy, może skaza białkowa, może uczulenie na proszek i takie tam.. :/ Wysypka raz się zaogniała, raz przygasała. Ostatecznie na całym ciele została krosteczkowa "kaszka", a na buzi wręcz taka świecąca skorupa. Nigdy nie używałam żadnych specyfików z apteki, ani leków. Próbowałam eksperymentować kosmetykami. Używałam zwykłych kosmetyków, a także specjalistycznych jak Oilatum, stelatopia Mustelii - i nic nie pomagało. W końcu postanowiłam spróbować zwykłego sudokremu. Sama używałam go od dawna na swoją trądzikową cerę i wiedziałam, że potrafi ładnie wysuszyć poranioną skórę. I nie zapeszając - sudokrem pomaga również mojej niuni. Sama nie do końca w to wierzyłam, a tutaj widzę efekty. Od kilku dni smaruję małej buźkę 2 razy dziennie i już jej buźka zrobiła się milutka w dotyku. Są jeszcze pojedyncze większe krostki, ale w porównaniu do tej skorupy co miała wcześniej to jest rewelacja. Co prawda sudokrem też lekko złuszcza skórę, ale o to chodzi, że potem jest ona gładka. Wiadomo też że nie można go używać bez przerwy i na dłuższą metę, bo jednak jest dość wysuszający. Ja postosuję go jeszcze kilka dni, a potem profilaktycznie raz na jakiś czas. Mam nadzieję że ta poprawa nie będzie chwilowa..

Gość loluniacxunia
najlepiej smarować proszkiem do mydło szare!

Gość gość
tylko bepanthen krem :)

Gość gość
Nic nie robilismy. Czasami smarowalam alantanem.ale samo zniknelo. To sa zmiany hormonalne,dzicko oczyszcza sie z hormonow ktore dostalo od matki w ciazy,a jak jest kp.to z mlekiem rowniez. Musi wydalic wszystko,musi dojsc do rownowagi i skora znow bedzie gladziutka,wiec smarowanie czymkolwiek nie ma sensu,ew.powierzchowne zlagodzenie. Problem jest w srodku a nie na zewnatrz.

Gość gość
Takie leczenie jest skuteczne. W Warszawie przy metrze Wilanowska jest klinika dr Krajewskiego gdzie leczyłem się tą metodą. Zadziałało!

Gość leoelo
Idź do specjalistów- Centrum Zdrowej Skóry w Warszawie, mają tam dermatologa i na pewno coś maluszkowi poradzą :)