Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaga-ga

CZy można brać PARACETAMOL jeśli się karmi się dziecko piersią??

Polecane posty

Gość przeczytaj ulotkę

raczej tak, w przeciwwskazanaich jest napisane,ze nie mozna stosowac w pierwszym trymestrzem ciazy,ale dla pewnosci zapytaj jeszcze lekarza

Gość kimi07
........tak, tylko że to co pisza na ulotkach ma się nijak do rzeczywistosci....... w 99,9 % przytpadków nie można podawać jesli jest się w ciązy lub karmi piersią ale lekarze przepisuja bo ponoć MOŻNA....więc przeczytanie ulotki to nie rozwiązanie!!!!!!!!!!

tak, nawet w szpitalu po porodzie podaja jak sie poprosi. Paracetamol, panadol, apap - to wszystko to samo, jeszcze pewnie pare lekow jest o tym samym skladzie.

teoretycznie nie mozna ale w praktyce trzeba cos brac. nam na oddziale podawali po porodzie ketonal dwie tabletki dziennie. kiedy wychodzilam do domu poprosilam o recepte na ketonal i uslyszałam \"czy pani oszalala przeciez nie mozna tego brac przy karmieniu piersią!!\" zapytalam jak to nie mozna przeciez przez 6 dni mi to dawaliscie. zapadla cisza i nikt nie umial odpowiedziec na to pytanie. dowiedzialam sie tylko ze mam sobie kupic paracetamol.

Gość betti23
mozna mi to wlasnie przepisali po wysciu ze szpiatala jak mailam zastoj w piersi i kazali dalej normlanie karmic dziecku nic po tym nie bylo...

Gość gość
jak moga w szpitalu podawac ketonal to sie w glowie nie miesci!!!np. w Niemczech jest calkowicie wycofany z produkcjii ze wzgle du na skutki uboczne moj facet zalatwil sobie przez to zoladek dowiedzialam sie dopiero kiedy poszlam do apteki w Niemczech baba w aptece byla w szoku ze bral to swinstwo a paracetamol to chyba jedyna zecz jaka mozna brac oczywiscie w ostatecznosci i z umiarem

Gość gość
Tak, mozna. Zarowno w ciazy jak i podczas kp. Bezpieczna dawka to 2000mg na dobe, czyli 1 tabletka 500mg co 6h.

Ketonal w ciąży i podczas karmienia? Ja brałam przed ciążą, a w ciąży lekarz kazał bezwzględnie odstawić ponieważ ma wpływ na dziecko, a podczas karmienia przenika do pokarmu.