Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geodetka997

Czy mój tata może mnie wziąć na staż ?

Polecane posty

Gość geodetka997

Czy ja będąc po Turystyce i hotelarstwie mogę pójść na staż u mojego taty który ma firmę blacharsko-pojazdową ?? Czy mogę wtedy uczęszczać na jakiś kurs z Urzędu pracy

Gość oliwasprawiedliwa
zes se to wymyślila :D

Gość geodetka997
hehe wole to niżli męczyć się jako telemarketer za 4ry złote chociaż w fabryce obok pakuje się butelki za piątaka. załamka...

Gość oliwasprawiedliwa
a nie lepiej poszukac pracy np w hotelu?? Skoro juz wybralas taki kierunke studiów, to może walcz dalej?: )

Gość geodetka997
Nie opłaca mi się pracować w Polsce w hotelu gdyż są małe zarobki a poza tym jest problem z dojazdami gdyż hotele nie zwracają pieniędzy za dojazdy. Z tym co widze w Polsce coraz mniej chce mi się pracować a na dobra sprawę to żadnej legalnej jeszcze nie miałam..

Gość oliwasprawiedliwa
no to nieźle. Ja nie mam wykształcenia w tym kierunku, doświadczenie dopiero zbieram, a jużmogę śmiało powiedzieć, że się opłaca pracować w takim biznesie. Myślę, że musisz zmienić nastwienie, być bardziej obrotna i taka zniechęcona jak teraz...

Gość oliwasprawiedliwa
mniej zniechęcona*

Gość geodetka997
pogadamy jak zaczniesz szukać pracy w swoim zawodzie :)

Gość oliwasprawiedliwa
ależ ja pracowałam w sowim zawodzie, i też nie miałam żadnych problemów ze znalezieniem pracy, ani z kasą. Lubię nowe wyzwania, postanowilam powalczyć w hotelarstwie - i też jest ok :) WIęcej optymizmu!

Gość geodetka997
jest takie województwo któro ma największe bezrobocie w Polsce. Ja mieszkam w takim województwie. Hoteli jest tu nawet troszkę aczkolwiek nie ma w nich pracy ponieważ wszystkie wakanty są już zajęte. Znam osoby które znalazły prace - w liberty direct i na budowie.. ludzie którzy w tym roku zdobyli tytuł licencjata tak jak ja i z dziennych studiów przepisali się na magisterskie zaoczne. W tym momencie szukam pracy, moi rodzice coraz bardziej naciskają żebym zaczęła pracę, co sobotę mam zjazy więc niestety parę firm odmówiło już współpracy jeźeli to ja mam zle podejście do pomysłu szukania pracy to dlaczego tak trudno przyjąc osobę z dobrymi kwalifikacjami ?

Gość pracownik urzedu pracy
To czy mozesz czy nie zalezy od dyrektora. Generalnie nie ma zapisu ze osoba nie moze isc do matki/ojca na staż. U nas w urzedzie swego czasu nie mogli dzieci isc na staz do swoich rodziców, bo wcale na tym stazu nie byli. Brali tylko kase z urzedu za staż. Dyrektor uznał ze jest to niesprawiedliwe w stosunku do tych co uczciwie byli na tym stazach

Gość tak to jest jak się komuś nie
może CIe wziąć, ale będziesz musiała mieć inny adres zameldowania, niż tata