Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy mozna

kubek niekapek od kiedy?

Polecane posty

Gość od kiedy mozna

Od kiedy wasze dzieci pily z niekapka? moje dziecko ma 6 miesiecy myślicie ze to dobry czas na nauke samodzielnego picia?

moja corka nauczyla sie pic z niekapka gdy miala 5 miesiecy, po prostu dalam jej kubek i od razu wiedziala o co chodzi. mysle, ze nawet gdybym probowala wczesniej, to byc moze tez by umiala. sa przeciez nawet kubki niekapki od 3 m-ca. no ale 6 miesiecy to tak akurat ;)

Gość alusiaMamusia
moje dziecko dostało gerberowy niekapek od babci w wieku 6 miesięcy i nie było rady, trzeba było nauczyć się z niego pić, bo był taki śliczny, że aż się do niego łapki same wyciągały i oczka śmiały :) teraz pijemy już z "dorosłego" kubeczka.

6 miesiecy to okres idealny u nas maly z niekapkiem zaczal sobie radzic majac 3.5 miesiaca. nie potrafi pic ze smoczka ale niekapek aventu jest ok

Gość t54t455
a ja oglądałam program "mamo to ja" i tam mówili, że nie polecają niekapków, że lepsze są bidony ze słomką albo po prostu butelka ze smoczkiem. a juz najlepszy jest po prostu kubek zwykły. moja ma 12 miesięcy i nie uczyłam jej pić z niekapka. uczę od razu z kubeczka.

dlaczego nie polecaja niekapkow? pierwsze slysze :O moja na przyklad nie potrafi pic z butli :O i co wtedy? co z mlodszymi dziecmi ktore na rurki czy bidony sa jeszcze za male?

Gość ortodonta
Picie z takiego kubka powoduje niepożądane napięcia żuchwy u dziecka co konsekwencji moze przyczyniac sie do powstawania wad zgryzu

Gość Mama_Zosi
Coś pierwsze słyszę, żeby butelki ze smoczkiem były zdrowsze dla dzieci niż niekapki. Obie moje córki trąbiły z Gerbera niekapka aż miło i jakoś żadnych napieć żuchwy nie mają.....

ja też oglądałam ten program. Chodzi o to, że kubek-niekapek ma twardą tą końcówkę do picia z dziurkami, plastikową i dość szeroką i to jest w nim złe. Butelka z rurką lub bidonik są lepsze bo rurka jest wąska. Wiem, ze są niekapki, które mają gumowy uchwycik do picia, ale on też jest za szeroki

Gość nbuicds
moje dziecko tez dostało taki kubek bardzo wczesnie ale dopiero teraz nauczył sie z nigo pic. Teraz czyli jakies dwa miesiace temu. A ma rok i cztery miesiace... Tzn pił ale nie umiał go sobie przechylac musiałam mu pomagac www.mojsyneczek.blog.onet.pl

No to narazie zostaniemy przy butelce tylko kupilam malej taka z uchwytami do trzymania zeby nauczyla sie samodzielnie pic- trzymac butle :) bo tak wogóle to byl mój temat tylko ze jak chce tutaj uzyskac szybka odpowiedz to pisze na pomaranczowo bo pod moim nickiem najpierw musialabym wysluchac historii mojego zycia zanim ktos by mi raczył odpowiedziec :P ale coż - uroki kafe :P

Gość vdsd
ja tez mam z gumowa końcówka:)

aa kupilam dzis z gumowa koncówka ten magiczny kubek z canpola po 6 miesiacu... sprawdzimy jutro jak sie spisze. przełozylam uchwyt do awentowskiej butelki i Mania w ciagu kilku sekund załapala o co biega :) juz umie sobie sama trzymac butelke :) zdolna bestyjka :D:D

Gość Mama_Zosi
Wiecie co? A ja myślę,że to wszystko zalezy od mody. Był moment, kiedy wszyscy mówili,że smoczki są strasznie niezdrowe. Potem był taki czas, kiedy słyszało się, że nieprawda, że wspomagają odruch ssania czy coś tam. Co się teraz mówi, nie wiem, bo ja etap smoczków przeskoczyłam. W każdym razie znalazłam info, że Gerber organizuje konkurs - wysyła sie etykiety z produktów i można wygrać ubranka dla dzieci, może Was to zainteresuje. Pozdrawiam

Moja późno załapała, bo miała około roczku. Do dziś ciężko jej sie z nim rozstać, choć umie pić z normalnego kubka:)

Gość moje dziecko dziś 7 letnie
piło z niekapka i jest pod opieką ortodonty, może rzeczywiście niekapek z którego pił, spowodował wadę zgryzu :(

Moze tak moze nie- moja siostra i kuzyni nie pili z niekapka do ortodonty uczeszczaja juz od kilku lat i aparaty nosza... to chyba nie od niekapka :P

Gość Midela98
Podnoszę bardzoooo stary temat. Może przez te 4 lata się coś pozmieniało :P Moja 3,5 miesięczna córka strasznie rwie się do tego by trzymać butelkę gdy ją karmię ( moje palce jej już nie wystarczają :) ), lecz nie potrafi jej utrzymać bo jest zbyt gruba na te małe łapki ( Avent ). Trzymię ja, a ona wtyka swoje rączki z całej siły i wtedy ja się denerwuje i mała. Chcę dokupić takie uchwyty do niekapka, żeby mogła sobie za coś trzymać http://allegro.pl/avent-uchwyt-do-kubkow-i-butelek-1-sztuka-3-kolory-i1879417860.html ...i pomyślałam że przy okazji kupie też same takie ustniki http://allegro.pl/avent-miekkie-ustniki-magic-6m-polecam-i1887535719.html można założyć zamiast smoczka. I tu ponawiam pytanie: od kiedy niekapek ? Pisze tam, że 6m+, ale może uczyłyście dzieci wcześniej używać niekapków. Wiele się słyszy o tym by dziecko jaknajkrócej przy butli trzymać, więc może lepiej wcześniej nauczyć niekapka a potem takiego kubeczka firmy Lovi http://allegro.pl/kubek-360-junior-250-ml-lovi-tanio-hit-od-mmshop-i1911388256.html

Gość Midela98
Jak już w temacie jest kilka odpowiedzi to już nkikt chyba nie zagląda :((

Gość Karwals
Wg mnie najlepszym kubkiem niekapkiem jest kubeczek firmy Nuk. Przejrzyj moją recenzję na temat tego kubka : http://nozzle.blog.onet.pl/NUK(...).DA2012-05-29,n . Zapraszam

Gość goÃ�Â�Ã�Â�
fkJ8r43ghcbnvbhdsh