Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zipa7686

jestem w ciazy jem za mało co robic

Polecane posty

Gość zipa7686

przed ciaza jadłam strasznie mało gdy dowiedziałam sie o ciazy zaczłam jesc wiecej teraz jestem w 29 tygodniu ciazy obawiam sie ze jem za mało staram sie zjesc jak najwiecej ale jest to strasznie ciezkie jem np. na sniadanie jedna duza bułke potem koło 13 obiad i po obiedzie zjem jak na cos przyjdzie ochota gdy przychodzi kolacja zmuszam sie do zjedzenia 4 kromek chleba uwazam ze jest to za mało dla dziecka co robic nie potrafie zmusic sie do jedzenia wiecej ledwo jem taka ilosc jedzenia

Gość SanSan
bez przesady ja bedac w ciazy jadlam mniej niz Ty i jakos zylam ;) jezeli nie masz jakijs tam wielkiej niedowagi a twoje dziecko nie jest za male to czym sie martwisz ... wg mnie jesz normalnie

Gość przynajmniej
przynajmniej 5 posilkow dziennie!!!!!!!!!!!! sniadanie, 2 sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja, nie musisz jesc duzo ale zdrowo

Gość Dziewczyno o czym Ty mówisz
O jakich 4 kromkach na kolację????? W porównaniu z Tobą jem dużo mniej, też jestem w 29 tc. Przytyłam malutko, ale mały wazy dobrze - odpowiednio do wieku ciaży, nawet nieco więcej, bo oceniany jest jako tydzień starszy. W ciąży nie trzeba się przejadać!!!

Gość hania_30
zipa, czy to aby nie prowokacja???????bula na sniadanie, obiad,i 4 kromki na kolacje?????????i to jest malo??? jak bedziesz jadla wiecej to urodzi ci sie takie ogromne dziecko jak w Rosji ostatnio, bodajze osmio kilogramowe:):):)

Gość malwina3465765
ja tez malutko jem rano mała miseczke płatków z mlekiem lub 1 kromke chleba potem w miedzyczasie znowu kanapke, troche obiadu i potem juz nic i wcale sie nie przejmuje a na dodatek mam duzo ruchu jestem w 5 m cu

Gość TakaSobieMama:)
A ja uwazam ze naprawde jesz za malo :P ... ale warzyw i owocow. Bule na sniadanie mozesz zastapic platkami z mlekiem albo jak nie lubisz mleka to np z jogutrem naturalnym i jakims owocem (albo szklanka soku - tylko takiego prawdziwego 100% a nie "ze 100% koncentratu" :O ) a kanapki na kolacje mozesz zastapic np warzywami z patelni z ryzem :) To tylko przyklad, mozliwoscie jest wiele :) Wcale sie nie dziwie ze 99% ciezarnych w Polsce witaminy lyka... przy takim menu to naprawde konieczne ;) :P

Gość Jo-------anna
Nie jesz mało, a niezdrowo. Np. u mnie dzisiaj: śniadanie: dwie połówki bułki z wędliną, sałatą, papryką czerwoną, ogórkiem i pomidorem, kakao przekąska: pół grejfruta, jogurt naturalny z owocami, herbata owocowa obiad: zupa krupnik, gołąbek, bez ziemniaków, kompot przekąska: jabłko, pół banana, mięta kolacja: jajko na twardo, pół bułki pełnoziarnistej, szczypiorek, kukurydza, rzodkiewka,świeży sok z pomarańczy. Jestem w 18 tc.

Gość Jo-------anna
A w międzyczasie wypiłam jeszcze 2 szklanki mleka i wodę z cytryną. :)

Gość Jo-------anna
Ważę 55 kg, przed ciążą ważyłam prawie 53.

Gość malwina23535345
a ja wazyłam 56 przed ciaza a teraz waze 57 i jestem w 5 miesiacu

Gość no nie mogeee
Jo anna ale ty po..na jestes :/ To jest dieta odchudzajaca czy zdrowe odzywianie w ciazy?? Moj 3 latek je wiecej od ciebie. Wydaje ci sie ze tak zdrowo jesz, bo sobie nalozysz pomidora i salate na "2 polowki bulki". A i tak skonczysz z anemia i zepsutymi zebami, bo twoja dieta jest BEZ SENSU.

Gość asfsdf
Ja przed ciaza wazylam 47kg a teraz waze 55kg, jestem w 7 miesiacu. I tak na prawde to urosl mi tylko brzuch i piersi, w sobie nie przytylam, wszyscy mi mowia, ze ze mnie szczesciara, ze mi tylko brzuch rosnie, wiec myslalam, ze to normalny przyrost wagi, ale jak czytam, ze wy w 5 miesiacu przytylyscie tylko 1 lub 2kg to zaczynam myslec, ze moze ze mna cos nie tak, moze to za duzo te 8kg. A wcale duzo nie jem, tylko troche wiecej niz przed ciaza i lekarz mowi, ze przyrost wagi jak w tabelce.

Gość no nie mogeee
za malo, dieta 1500 kal dobra jest dla przedszkolaka, nie dla ciezarnej kobiety, no chyba ze jest kurduplem i lezy caly dzien w lozku. Za malo zelaza, bialka i wapnia - szczegolnie bialko bedzie teraz potrzebne dziecku. Przekaski - same owoce i to niewiele warte. No ale oczywiscie jajko tylko jedno a ziemniakow nie zje bo za duzo przytyje .

Gość mamciuchna
Nie na darmo mówi się, że dziecko to mały "pasożyt" ;) Praktycznie nie da się zagłodzić dziecka w brzuchu, ono wyciągnie z mamy to, co potrzebuje. Nie mówimy tu oczywiście o skrajnościach, ale w ciąży nie trzeba wcale jeść więcej, nie przesadzajmy. Jesli przyrost wagi i mamy i dziecka jest prawidłowy to nie ma co robić wielkiego halo.

Gość Jo-------anna
Ja też chętnie się dowiem co jest nie tak z moim jedzeniem. dzisiaj: śniadanie: warzywa na parze, sok pomarańczowy przekąska: gruszka, pół grejfruta, pół owocu pitahaya obiad: zupa kapuśniak,mięso, kasza, surówka,kompot przekąska: pół jabłka, 4 duże śliwki, kawałek arbuza kolacja: kanapki - pełnoziarniste pieczywo, sałata, ogórek, papryka, wedlina, ser żółty Do picia: herbata owocowa, szklanka kakao, 2 szklanki mleka, duużo wody z cytryną, mięta.

Gość Jo-------anna
No nie mogeee, słucham, co Ty zjadłaś,pochwal się i naucz nas zdrowo jeść. Nie trzeba jeść za dwoje.

Gość hehhehhh
U Jo-anny to wyglada jak jadlospis w czasie diety, a nie kobiety w ciazy.

Gość no nie mogeee
2 kg w ciagu 18 tygodni to nie jest prawidlowy przyrost wagi. Zreszta.. robcie co chcecie, nie moja sprawa.

Gość Jo-------anna
To mam jeść jak prosiak? Nie rozumiem, jestem najedzona, tyję, wyniki mam świetne. To podajcie mi Wasze jadłospisy, chętnie zaczerpnę pomysłów.

Gość tez w ciazy
Sniadanie- warzywa na parze :D

Gość Jo-------anna
Widzę, że się nie dogadamy, bo do skrytykowania to was pełno, ale aby napisac co wy tak zdrowego jadłyście to nie ma chętnej.

Ja jem mniej wiecej tak samo jak Joanna. Wiecej w siebie nie wmusze. Jedne tyja wiecej, drugie mniej. Ksiazkowe przyklady czesto maja sie nijak do rzeczywistosci.

Gość tez w ciazy
Na sniadanie to powinnas jesc wiecej weglowodanow! np musli, bułki np grahamki itp a nie same warzywa-i to jeszcze bez tluszczu! Witaminy zawarte w warzywach beda przyswojone jesli jesz je z tluszczem! a oprocz tego potrzebujesz wiecej miesa-w miesie jest zelazo i mnostwo białka

Gość Jo-------anna
Ooo, ta rada o warzywach dobra, dzięki. Co do mięsa - zjadłam je na kanapkach,. na obiad, zupa na mięsie. Kiedy mam je jeszcze jeść, chodzić z kurczakiem w garści?:P

Gość Probably
gołąbek, bez ziemniaków Kto je gołąbki z ziemniakami? to danie samo w sobie.

Gość ghjoiu
To krupnik czy kapuśniak był? Bo oba przy haśle: dzisiaj.