Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzielimy go na czworo

Wypadanie włosów

Polecane posty

Od niedawna zauważyłam , że zaczęły mi dosyć mocno wypadać włosy. Jak przeczesuję ręką to szok. A po umyciu to w ogóle tragedia. Czy to jest zwiastunem jakiejś choroby czy to taka uroda??Tylko , że mam ich coraz mniej. Zrobiły się rzadkie.

Ja też mam ten problem. Od jakiegoś czasu strasznie mi włosy wypadają. Nie wiem co robić:( ludzie pomóżcie

K.ropka ale chyba nam nikt nie pomoże.

Gość przede wszystkimm
dermatolog i badania, morfologia, TSH. Wypadanie może być wynikiem stresu, anemii, choroby tarczycy

Gość przede wszystkimm
oczywiście, ze tak, włosy nie mają materiału do budowy i wzrostu i wypadają, w takim przypadku często dochodzi do tego anemia. W naszym ciele wszystko jest ze sobą połączone i jedno ma wpływ na inne, dlatego czasem tak trudno znaleźc pierwotna przyczynę

no ale teraz to juz sie nie odchudzam... odzywiam sie normalnie, to czemu dalej wypadaja??

Gość przede wszystkimm
już tzn jak długo sie nie odchudzasz?

Gość przede wszystkimm
ale włosy też Ci wypadają od dłuższego czasu jak napisałaś. A organizm po intensywnym odchudzaniu potrzebuje czasu na odbudowę. Ale idź do lekarza i zrób podstawowe badania, TSH też by było przydatne

bardzo zachecam do wizyty u dermatologa. ja od wielu lat walczylam z wypadaniem wlosow - raz przestawaly ale ciagle wracalo i poszlam w koncu do dermatologa i okazalo sie ze mam zapalenie skory. lekarz przepisal mi szampon seboradin (niby jest na lupierz ale tez na wszelkie schorzenia skory) oraz proszki revalid (proszki nic nie pomogly wiec je zmienilam). szampon bardzo pomogl, wlosy lepiej wygladaja, nawet bez odzywki n calej dlugoscu wslosow (dermatolog powiedziala, ze odzyki trzeba nakladac tylko na ta czesc wlosow, ktora nie dotyka skory bo tam jest wystarczajaco odzywiona) juz sie poprail stan wlosow i przestaja wypadac mam tez skierowanie na badanie krwi i trczycy idzcie do lekarza on najlepej pomoze

Bardzo prawdopodobne, ze wypadaja od odcudzania. Mi wypadaly ze stresu, ciagle wypadaja, lecz juz mniej. Lykam Vitapil i cynk, myje wlosy szamponem Dermena. Podobno dobra jest apteczna seria Garniera Neril.