Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze poradźcie

chce by zona wrocila do nazwiska panienskiego

Polecane posty

Gość szczerze mowiac ...
to zaczynam juz watpic w poczytalnosc autora ;)

Gość prosze poradźcie
pomaranczowsza z czasem to wyszlo, gdyz dopiero po slubie zamieszkalismy razem i tu bład...

Gość prosze poradźcie
szczerze mowiac ... no dzieki

Gość ir_is
jak widać nie ma żadnych narzedzi prawnych stojących po twojej stronie, ale skoro twoja zona jest tak beznadziejnie prosta wiec dla tak bystrego faceta negocjacje to...

Gość prosze poradźcie
naprawde nikt nie mial u siebie u znajomych takiej sytuacji? moze jutro ktos cos odpisze konkretnego... szukam w internecie roznych informacji ale sa tylko prawnicze formulki, ze to tylko ona moze chciec zmienic, a mnie interesuje bardziej zawila sytacja i tu klapa

Gość pomaranczowsza
no tak, to jest blad PODSTAWOWY ..... slub z przyczyn jakichkolwiek innych niz ugruntowana i sprawdzona harmonia w zwiazku (+ milosc oczywiscie ;) ). a do tego potrzeba razem zyc na codzien, a nie tam se polazic do kina i na nauki przedmalzenskie, a potem pobudka z reka w nocniku, ze partner/ka nie do zycia ...

wkurzaja mnie te wszystkie komentarze i dlatego zrobie to dla ciebie i sie dowiem...

Gość idz spac nieszczesna duszo

Gość prosze poradźcie
pomaranczowsza lepiej bym nie ujął, szkoda, ze nie przemyslalem tak tego kilka lat temu

Gość stary kawaler
Więc okaż wielkoduszność, wspaniałomyślność i pomyśl o dobru dziecka(bedzie nosiło nazwisko i matki, i ojca) i odpuść sprawę. Po rozwodzie żona może znowu wyjdzie za mąż i zmieni nazwisko. Sytuacja jest wystarczająco trudna dla całej waszej rodzinny, nie komplikuj jej jeszcze bardziej.

Gość prosze poradźcie
semina bylbym wdzieczny za jakąkolwiek podpowiedz

Gość prosze poradźcie
a skoro juz tu jestem to zapytam przy okazji .... czy zona nasprawie rozwodowej moze zarzadac podwyzszenia alimentow? ale to pytanie to tak na marginesie

upierdliwy typie,sam masz chora glowe a nie ja.Tu cie odnalazlam,barania glowo

Gość pomaranczowsza
no szkoda, miejmy nadzieje, ze przypadki jak twoj i podobne beda ostrzezeniem dla innych i ciebie na przyszlosc. ba, slyszalam nawet o ludziach pobierajacych sie glownie dlatego, zeby moc sie seksic, bo przed slubem to ksionc nie pozwala ;) niestety musze juz udac sie do innych czynnosci, ale zycze autorowi powidzenia w tytulowej sprawie, moze ktos cos jutro doradzi, a moze lepiej dac sprawie spokoj ... 🖐️

Gość prosze poradźcie
to nie komplikowanie jeszcze bardziej tylko zmienienie nazwiska, to nie walka o dzicko tylko wydawalo by sie glopwie nazwisko.... a jednak tyle zachodu

Gość ir_is
wiesz co, porada prawna relatywnie do twoich emocji nie jest droga, wiec ... wstydu oszczędź

Gość prosze poradźcie
idz spac nieszczesna duszo od kiedy droga zono masz internet? :D

Gość destination unknow
:classic_cool:

z tego co wiem to moze, moze nawet co jakis czas rzadac podwyzszenia... a co do nazwiska to tak jak napisalam, dowiem sie ale w poniedzialek, pasuje?? ;-)

Gość moniabomba78
witaj samamjestem po rozwodzie i mam jeszcze nazwisko meza .to jest tak ze jezeli ona do trzech miesiecy nie zmieni nazwiska to niestety ty na to wpływu nie bedziesz miał.ja niezmienilam ze wzgledu na dzieci.moze ona terz niechce no chyba ze niemacie dzieci.pozdrawiam

ty gnido ,nigdy nie oddam nazwiska,dlatego tylko,ze tego chcesz:P.Jestes zwyklym prostakiem,a alimenty......bede sie ubiegac o podwyzke:P

Gość prosze poradźcie
pomaranczowsza ksionc hehehe tez bym lepiej nie napisał have five :D

Gość a to ci heca
oczywiście , że może zażądać podwyżki alimentów ! jesteś nieoważny człowieku ... dzicko rośnie i rosną jego potrzeby... ta kobieta powinna się brzydzić twojego nazwiska ...

Gość prosze poradźcie
moniabomba78 mamy, ale mam iskierke nadzieii ze bedzie chciala je zmienic bez wzgledu na nic..

Gość dvsdvsdv
nie wiem jak jest z ograniczeniami czasowymi do wnioskowania o unieważnienie nie wiem zresztą czy masz podstawy, faktycznie szansa jest nikła, też ze względu na tzw. konwalidację (co do nazwiska, automatycznie żonie zostałoby przywrócone jej panieńskie) też uważam że powinieneś dać sobie spokój, zresztą sądy nie lubią pieniactwa... co do alimentów, w ramach sprawy rozwodowej sąd uregulować sprawy majątkowe, alimentacyjne...

Gość prosze poradźcie
a to ci heca mam nadzieje ze sie brzydzi:D i ze je zmini :D

Gość destination unknow
:classic_cool:

Gość prosze poradźcie
jest rozdzielnosc majątkowa, sprawa o alimenty byla i mam je zasadzone, w podpunktach pozwu jest, ze bede placil alimenty takie jak zostaly przyznane na takiej i takiej sprawie,i pytanie czy ona moze powiedziec ze zamiast tych 450zl chce podwyzszyc na 600np