Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze poradźcie

chce by zona wrocila do nazwiska panienskiego

Polecane posty

Gość jagooo
pisanego tekstu chlopcze jak juz

Gość prosze poradźcie
moniabomba78 nie ma juz sprawy pojednawczej prawda? tak to w praktyce wyglada rzeczywiscie? ze na jednej sprawie moga orzec rozwod jak obie strony tego chca nawet jak jest male dzicko?

Gość prosze poradźcie
jagooo nie rozumie mojego tekstu ktory napisalem, a wiec go czyta czyz nie, nastepny :

Gość destination unknow
:classic_cool:

Gość jagooo
czyli nie rozumie tekstu pisanego baranie

Gość prosze poradźcie
:D

Gość fcuk
wytlumacz mi w takim razie panie dydaktyku coz to robi za roznice czy na sprawie rozwodowej podniesie ta kwestie czy dzien pozniej? pewnie taka sama jak to czy bedzie miala twoje nazwisko czy nie pieniaczu z rozdmuchanym ego?

Gość prosze poradźcie
fcuk tralalalalala :D

Gość prosze poradźcie
podnosze, czy ktos jeszcze moglby mi cos poradzic...? mysle ze juz nie dzis ale moze jutro ktos bedzie mial cos do dodania na ten temat, z gory dziekuje za wszelkie wskazówki

Gość może może
może zawnioskować przy rozwodzie o podniesienie alimenów. A czy sąd to od razu załatwi czy nie to już zależy od sądu. Piszesz tutaj tyle a masz stron z poradami prawnymi od cholery i trochę. Zapytaj tam.

Gość Niesmaczne to
Z tego co wiem, nie można łączyć sprawy rozwodowej ze sprawą o podwyższenie alimentów. Natomiast, co do nazwiska - twoje "chcenie" nie ma tutaj nic do rzeczy. Ona dobrowolnie przyjęła to nazwisko w czasie ślubu i jest teraz JEJ, więc tylko od niej zależy czy zechce je zmienić na panieńskie, czy nie. Możesz ją co najwyżej ładnie poprosić, żeby to zrobiła.

Gość prosze poradźcie
Niesmaczne to ale przyjela je dobrowolnie ode MNIE! wiec skoro pozwolilemjej je przybrac moge rozniez zarzadac zeby z niego zrezygnowala :) tylko jak do tego sie zabrac

Gość prosze poradźcie
może może moze zaproponujesz mi jakąś? he?

Gość ojojojojojoooo
niestety muszę Cię zmartwić nie masz prawa żądać od niej powrócenia do nazwiska panieńskiego. Jedynym rozwiązaniem byłoby unieważnienie małżeństwa a to nie wchodzi w rachubę. P.S. może mógłbyś schować ego i pozwolić matce dziecka nosić nazwisko takie jakie ma ono? Przecież przeżyliście ze soba wiele pieknych chwil

Gość prosze poradźcie
wlasnie! wystarczy, ze dziciak je nosi, ona nie musi

Gość ojojojojojoooo
kochasz swoje dziecko?

Gość prosze poradźcie
tak, kocham

Gość prosze poradźcie
ale z tym kochaniem i ze przezylismy piekne chwile to takie troche zbaczanie z tematu nie sadzisz

Gość prosze poradźcie
zaraz po rozwodzie cywilnym zloze o uniewaznienie malzenstwa koscielnego, to moze cos pomoc? jesli bedzie tez rozwod koscielny?

Gość prosze poradźcie
"rozwod"koscielny tzn to uniewaznienie, bo zaraz madrzy sie znajda zeby pouczac ze nie ma rozwodów koscielnych ehh

Gość ojojojojojoooo
a jaki podasz powód unieważnienia ślubu kośceielengo? Nie, nie pomoże. Jeśli ona go nie zmieni dobrowolnie to Ty nic nie zdziałasz. Ona nie jest Twoja własnością a Twoje nazwisko stało się jej nazwiskiem

Gość prosze poradźcie
niedojrzalosc do malzenstwa, nacisk rodzin, etc takie powody zreszta za 3 tysie w pol roku mozna to uzyskac jak sie wie do kogo zglowsic, mam poleconego kanoniste, ale dopiwero po rozwodzie cywilnym bede sie zaglebial

Gość prosze poradźcie
sa uniewaznienia slubu koscielnego i to idzie zalatwic wiec czemu pytasz jakie powody podam? bylejakie byle by w regulki prawa kanonicznego wchodzily:)

Gość ojojojojojoooo
no to się zagłębiaj i próbuj. Pozdrawiam Poza tym może długo nosić Twojego nazwiska nie będzie i znajdzie kogoś kto ją pokocha

Gość prosze poradźcie
mam nadzieje ze zrobi to jak najszybciej i ze przyjmie nazwisko kogos innego- wyswiadczylaby mi wielka przysluge

Gość ojojojojojoooo
tego tez Ci życzę:) "problem" by się rozwiązał