anitam21 0 Napisano Październik 6, 2007 Hej dizewczyny mam poważny problem biore pigułki antykoncepcyjne ale w środe wzielam ostatnią i teraz mam siedmiodniową przerwę dzis kochałam sie z moim misiem i pękła nam gumka czy te tabletki działają rowniez w tej przeriwe??pomozcie bo strasznie sie boje powiem jeszcze ze bralam je regularnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkWater 0 Napisano Październik 6, 2007 tak! w przerwie tez dzialaja! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 6, 2007 jesli po przerwie zaczniesz nowe opakowanie to cala przerwa jest zabezpieczona... po co by sie brało tabletki gdyby działały tylko w niektore dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkWater 0 Napisano Październik 6, 2007 moniak ale tak czy siak podczas tych siedmiu dni jestes zabezpieczona, organizm nie wie czy osmego dnia wezmiesz tabletke czy nie:) gdybys nie wziela 8mego dnia tabl to co? w przerwie BYLAS niezabezpieczona? przeciez to juz po fakcie:) troche to dla mnie nie logiczne, wyjasnij prosze o co Ci chodzilo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 6, 2007 jak sie nie weźmie 8 dnia to nie ma sie gwarancji że owu sie nie odblokuje od razu, a plemniki ze stosunków z przerwy moga dotrwać. taki fakt jak sie np. odstawia tabsy to zabezpieczonym sie jest do dnia wziecia ostatniej tabletki. jakby sie kochala np. 6,7 dnia przerwy a potem juz nie brala tabletek to pewnie nie byłoby ciekawie. masz racje organizm tego nie wie, ale jak sie dowie to odblokuje owu i po ptakac :P ja odstawilam tabletki 26 września, tzn nie rozpoczęłam tego dnia juz nowego opakowania po przerwie i 28 mialam owulke- objawy takie jak przed braniem tabsów, ból jajnika i plamienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach