Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana

jesli pokoj jest prostokatny,jak go wymalowac zeby optycznie wydawal sie..

Polecane posty

Gość zmiana

bardziej kwadratem?? krotsze sciany na jasniejszy czy ciemniejszy kolor...rozumiecie o co chodzi,chce użyć dwa odcienie...

ja mam dwie sciany białe (delikatniutko nawet wpadajace w blekit) i dwie pozostałe ciemno - szare i do tego szare meble i jest git ;) idealny kwadrat

krótsze na jaśniejszy ponadto możesz użyć pasów - ale wtedy powstanie mały misz-masz :), chyba że lubisz wzory - wtedy krótsze=poziome pasy, dłuższe - pionowe i KONIECZNIE sufit na biało

Gość zmiana
podszywaczowi podziekuje za takie żałosne teksty. .jesli jestes na takim poziomie intelektualnym,to lepiej sie schowaj i nie ujawniaj tego prymitnego "ja"

Gość zmiana
a Wam dziekuje za porade.paski sobie musze podarowac,bo chce to zrobic bardzo tanim kosztem, za pomoca rodziny... teraz mam niebieskie sciany ale zimno mi tu ... chce pomaranczowy..chyba ze macie jakies inne sugestie,jak zrobic zeby duzy pokoj w kamienicy zamienil sie w przytulny kacik -mniejszy...

a ja mam odwrotnie . krotsze ciemne calkiem . a te dluzsze sciany jasne. i optycznie jest lepiej niz poprzednio! :)

pomaranczowy albo zółty są super, do tego rolety w tym samym kolorze i jak swieci sloneczko jest w pokoju super :) moi rodzice wlasnie maja zołte sciany. a linki z 3D to juz nuuuuuuuuuuuuuuuda 💤 :o :o :p

Gość zmiana
chcialabym optycznie go zmieniejszyc i "ocieplic" jak ktos byl w mieszkaniu w kamienicy to wie jakie to cholerstwo wysokie i przestrzenne ,a ja sie zle czuje w takich pomieszczeniach...marzy mi sie maly pokoik w bloku...ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...

Gość zmiana
a jeszcze dodam ze jest w tym pokoju malo swiatla, zawsze szaro tak.. fiolet wlasnie,tylko musze jakis cieply odcien wyszukac

Gość zmiana
antresola-marzenie...ale nie stac mnie niestety...i chce tez zmienic cos w szybkim czasie... rozstałam sie z Chlopakiem,mieszklismy razem,wrocilam do Rodzicow,do swojego pokoju i pragne zmiany....

Gość zmiana
na zachod a przed okanmi drzewo ,a w dalszym planie park czyli widze konary drzew

Gość zmiana
podszywacz- nikt Cie tu nie zapraszal ,idz bo nudzisz

Jeśli chcesz, by pokój wydawał się niższy, to zostaw na kazdej ze ścian u góry margines bieli - im grubszy, tym lepiej. Optycznie obnizy Ci się sufit. Taki zabieg zastosowano u mnie w biurze i naprawdę wysoki pokój stał się bardziej przytulny.

Gość zmiana
azazella...dobry pomysl...:)

Gość zmiana
a moze moglabym jakos z lustrami pokombinowac,zeby bylo wiecej swiatla,czy to powiekszy optycznie pokoj?

ogólnie - jasne powiększa, czyli ściany krótkie na jaśniejszy odcień, długie na ciemniejszy poza tym na wys. 2,5 metra koniec koloru i dalej na biało, tak jak sufit kolory ciepłe, skoro pokój ciemny (fiolet jest zimny; paleta cioepłych - beże, żółcie, pomarańcze, brzoskwinia, łosoś, czerwonych nie znoszę), zasłonki jasne, z poprzecznym wzorek (jeśli okno jest na krótkiej ścianie; tapczan pod okno) podłoga - panele, dywan, wzór, wpoprzek - żeby poszerzyć optycznie, meble tez w miare możliwości nie wzdłuż długich ścian, tylko np. na krótkich (tapczan) a na długich coś mniej zwalistego, im bliżej okna, tym delikatniejsze meble