Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kartka

Pytanko o internet i telefon....czy odłączą?

Polecane posty

Gość Kartka

Mam internet i telefon w jednej firmie telekomunikacyjnej. Obie umowy są na mnie różnią się tylko tym, że otrzymuję dwa różne rachunki co miesiąć. Internet ma inną umowę, inne konto i inny numer klienta niż telefon. Zrobił mi się dług za telefon - internet opłacany bez opóznień. Wiem, że odłączą mi telefon a internet? Pomóżcie bo nie mogę sie dodzwonić do tych konsultantów

Gość cccnnnnn
mysle ze akurat umowy nie maja nic do rzeczy bo jak odlacza telefon to internet tez nie bedzie dziala bo to ten sam kabel pozycz kase i zaplac

Gość Kartka
jak to ten sam kabel?

Gość cccnnnnn
aby podlaczyc neostrade musisz miec poprowadzona linie telefoniczna do domu i dlatego dziala internet bo nie jest bezprzewodowy jak jest z telekomunikacji-masz modem a sygnal z kabla jeden

Gość Kartka
a jak ktoś ma internet w innej firmie niz telefon, to przecież jest też tak

Gość cccnnnnn
nie bo gdybys miala np telefon z tp-i nie placila rachunkow to ci odlacza a internet z kablowki lub bezprzewodowy to nie odlacza jesli placisz bo to inna firma i nie ma ze soba nic wspolnego jednak jesli nie placisz rachunkow to ci odlacza -a przylaczenie kosztuje wiec lepiej zaplac bo rozwazanie tu nie ma sensu-rachunki trzeba placic ja osobiscie bym ze stacjonarnego tele zrezygnowala wogole i kupila internet bezprzewodowy

Gość Kartka
internet mam z kablówki!!! Tylko że to ta sama firma. Dlatego zapytuję

Gość misiek32
jasne że wylączą-czemu płacisz tylko jden rachunek? zapłać bo wylączą

nie wyłączą neta jeśliby wyłączyli telefon tak by nikt do ciebie nie mógł zadzwonić to bet nie bedzie działam ,a jesli wyłącza tylko tak zebys ty nie mogła dzwonić to spokojnie będziesz mogła jeszcze sie cieszyć netem:) a rachunek ureguluj tak szybko jak możesz ,poco maja ci odsetki rosnąc...:)

Gość Kartka
zadzwoniłam, powiedzieli, że neta i kablówki nie odetna tylko wprowadzą blokadę usług na telefon do czasu spłaty rachunku i kazali napisać pismo o rozłożenie na raty.

Gość chyba cię kitują

Gość jeden kabel
ale chyba usługi są oddzielne? nie wiem ja tak rozumiję. Skoro masz telefon z innym kontem, to tam masz zadłużenie, a skoro płacisz za kabel+internet na drugim rachunku i na inne konto niż telefon, to chyba są to DWIE inne usługi mimo że w tej samej firmie. Przeciez kabel telefonu to nie tosamo co kabel kablówki i internetu? Tak?

Gość tak sobie myślę
chyba to kwestia dogadania się z tą firmą. W/g mnie , powinnaś mieć kablówkę i neta. A telefon niestety odłączą

Gość nie wiemnie odpowiem