Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lojjjeeejku

macie sposoby na strach przed dentysta?

Polecane posty

Gość lojjjeeejku

jakas mantra, herbatka cokolwiek tylko, zeby sie nie bac i nie rozplakac na fotelu. straszna ze mnie panikara

mow otwarcie ,ze strasznie sie boisz i mozesz sie dziwnie zachowywac np.poplakac bo tak masz ,uwierz mi jak to z siebie wywalisz bedzie Ci lzej kiedys dentystka mi powiedziala ,ze strach na fotelu jest zupelnie naturalny i kazdy go ma , ona sama nie daje sobie w gebie nic zrobic bez znieczulenia

ja mam doskonały sposób - nie chodzić do tego rzeźnika. Mam 23 lata, u dentysty ostatni raz byłem chyba 13 lat temu i do tej pory nie mam powodu by tam zaglądać

Gość lojjjeeejku
fajnie, ze nie masz powodu,. ja wole chodzic czesciej niz pozniej zwijac sie z bolu.

1. znaleźć łagodnego dentystę :) 2. znieczulać - ja bez tego na fotel nie siadam; sam zastrzyk to pikuś

Zgadzam się z rrenką037, wprost rozmawiaj ze swoim lekarzem. Poszukaj dentysty, którego polubisz, kogoś symptycznego, to też pomaga. Nie jest też jakimś dziwactwem założenie słuchawek na uszy z głośną muzyką. Nie słysząc wierteł, łatwiej Ci będzie zachować spokój.

Gość ecinka-e
Jarek ale jak cie kiedys przypili to bedziesz blagal dentyste na kolanach zeby cie przyjal

ecinka-e jakby mnie miało przypilić to by mnie przypiliło już dawno, większość znajomych rówieśników już ma co najmniej jedną plombę :classic_cool: ale nie winię ich, takich okazów zdrowia jak ja jest tylko kilka nie świecie :) haha

Gość lojjjeeejku
ale mnie boli nawet przy najsilniejszym znieczuleniu:( jestem malo odprona na bol

Ważne jest żeby trafić na profesjonalną i jednocześnie miłą dentystkę, która potrafi rozładować atmosferę i wzbudzić zaufanie. Jakiś czas temu trafiłam owszem na całkiem miłą...ale niestety rzeźniczkę:o która nieźle mi namieszała:( i przez długi czas nie mogłam się przełamać żeby znowu usiąść w fotelu dentystycznym. Wczoraj byłam ...oczywiście u innej i nie było tak źle:)

Gość ecinka-e
oj Jareczku zwazywszy na twoj mlody wiek moge ci wiele przebaczyc:P ciesz sie zdrowymi zabkami jak najdluzej ale kiedys przyjdzie czas ze sie zaczna sypac czy chcesz czy nie i trzeba bedzie pochodzic polatac na fotelu badz tego swiadomy!

Gość ecinka-e
ale jakies chociaz 40 -50 latek chyba zamierzasz pozyc? :P zdrowe zabki sie przydadza

Gość ooIga
znaleźć dobrego dentystę poprosić o znieczulenie i to nie to, które przysługuje z NFZ pomyśleć w trakcie o czymś przyjemnym :))

Gość lojjjeeejku
a to sa jakies dwa rodzaje znieczulenia - ten dla biedniejszych i bogatszych?

Znieczulenia są różne, tańsze i droższe. Przyznam szczerze, że od pewnego czasu do borowania itd. nie biorę znieczulenia i wiesz, nie boli :-) Jareczku... a kto będzie płakał po Tobie?

Gość ecinka-e
eeee jak tak krotko to faktycznie temat popsutych zebow jest nie dla Ciebie :P a swoja droga to masz chyba problem ze soba.....bez urazy ,moze fotel dentystyczny nie ale kozetka u psychologa by sie przydala?

Po prostu powiedz dentyście o swoim strachu. Wbrew temu co może Ci się wydaje, oni są oswojeni z tym, że często wzbudzają strach u swoich pacjentów. Dobry dentysta pomoże Ci się oswoić ze strachem, zadba o odpowiednie znieczulenie, będzie delikatny. :) Wiem co mowię, z panicznego lęku przed wizytą u stomatologa wyleczyła mnie dopiero dobra dentystka :)

Gość lojjjeeejku
kurde nie wiedzialam, zawsze prosilam o znieczulenie. jak jedno nie skutkowalo to dawala nastepne, ale zawsze chodzilam prywatnie. teraz ide tez prywatnie, ale dentystka ma podpisana umowe z nfz, tylko nie zdazylam sie juz zapissac a to darmowe

Gość lojjjeeejku
wiec pewnie poprosze o najsilniejsze. a ile kosztuje znieczulenie, bo u mnie zawsze bylo w cenie. nie wiem ile kasy wziac ze soba

Gość 1111111111111
u mnie znieczulenie kosztuje 10 zł zawsze bire i nie boje się borowania a nawet jak da za mała dawke i w trakcie zaczyna boleć to proszę o jeszcze ;)

miałam dokładnie tak samo i to jest prawda że wszystko zalezy od dobrego i delikatnego dentysty. Panicznie się bałam, a teraz od 7 lat mam swoją ulubioną dentystkę, bardzo delikatna kobieta, nigdy mnie nic nie boli a nie biorę znieczulenia. Aż z przyjemnością do niej chodzę na borowanko. A dla ciebie polecam to samo co inni wyżej czyli przede wszystkim dobre znieczulenie (igły się nie bój jest tak cieniutka że nie czuć wcale jak się wkuwa) i może faktycznie głośna muzyka przez słuchawki żeby borowania nie słuchać :) A jak cię stać to możesz sobie zrobić zęby pod narkozą :)

aj tam już od razu problem ze sobą, czy jeśli ktoś chce szybko umrzeć to od razu psychol? :) może już >> po co ma ktoś po mnie płakać? Dużym sukcesem jest niepozostawienie po sobie smutku :classic_cool:

Gość lojjjeeejku
wole bez narkozy. siostra mojego kumpla zmarla po takim czyms, wiec w to sie bawic nie bede. poza tym jeszcze mi zeby usuna. malo to konowalow...

Gość ecinka-e
miec problemy ze soba nie oznacza od razu ze jest sie psycholem,psycholog jednak bywa pomocny ,sorki ale albo sobie jaja robisz albo wolasz o pomoc!

Gość ecinka-e
w tym co napisales mozna sie doczytac ale co mi tam...pozdrawiam! juz niewiele czasu Ci zostalo :P

Gość klasa
zawsze biore znieczulenie