Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barbara Deska Kosci Bieda

definicja przyjazni

Polecane posty

Gość Barbara Deska Kosci Bieda

Czy wy tez tak macie ze olewacie swoich najblizszych przyjaciol uzasadniajac to celami wyzszymi (de facto z palca wyssanymi)?

Gość Myslicielka inaczej
Czasami tak i nie nawidzę sie za to:( Jestem okropna ale ja naprawde staram sie nad tym pracować.

Gość pozyczony sweterek
zdarza sie tak, ze zaniedbuje sie najblizszych przyjaciol. Jednak warto miec wiarygodnych, rozsadnych przyjaciol. Swiadomosc przynaleznosci, tez akceptacji sa b wazne w zyciu kazdego z nas.

A mnie rozwala wszystko poczawszy od tematu tego topiku. Nawiazujac do definicji przyjazni jako samej w sobie powinniscie zdac sobie sprawe, ze uzywanie sformuowania \"najblizsi przyjaciele\" ujawnia brak jego zrozumienia. Nie ma najblizszych, bliskich i dalekich przyjaciol. Przyjaciel z zalozenia jest \"bliski\". Tutaj nie wchodzi w gre stopniowanie :o

tak w ogóle z własnych obserwacji mogę tylko powiedzieć, że nie istnieje coś takiego jak przyjaźń między kobietami, to co nazywacie \"przyjaźnią\" to w żeńskim wykonaniu tylko dobra znajomość

Gość czyz nie ma bliskich
i dalekich przyjaciol zwazywszy chocby na odleglosc (por.dystans)? Kluczowe pytanie, jakie postepowanie wobec przyjaciela, ktory zaniedbuje, uskutecznia mijajace sie z prawda uzasadnienia?

Wtedy mozna uzyc okreslenia \"przyjaciel mieszkajacy daleko ode mnie\" a nie \"daleki przyjaciel\". Ludzie, jezyk polski i logiczne myslenie nie jest znowu takie trudne :o Jesli chodzi o temat - nie mam przyjaciol, wiec nie musze ich olewac.

ja tak nie mam \"Każdy chce mieć przyjaciela, ale nikt nie myśli co robić aby nim być...\"

Gość no tak mozna tez nie miec
ill wszak nie jest twe twierdzenie pozbawione logiki. Zatem ill - warto miec przyjaciol, zwazywszy chocby na wsparcie spoleczne

mam bardzo malo przyjaciol, a konkretnie dwoch i nigdy ich nie olewam, staram sie podtrzymywac kontakty, zawsze moga na mnie liczyc

Jarek84 nie zgadzam sie z Toba, prawdziwa przyjazn miedzy kobietami jest mozliwa, ale ciezko ją znalezc

Wszak (:P) rzucanie slow na wiatr nie jest moja zaleta, dlatego nazywanie kogos \"przyjacielem\" zostawiam innym, mnie w zupelnosci wystarczaja - znajomi. Ktorych staram sie nie olewac.

Gość ja np mam tak ze zdarza mi
sie zapominac o waznych, ciekawych ludziach. Czasami super ludziach. Czy moja wina ze nie spelniam obietnic? Nie mam czasu ........

Gość Niscy tez maja potencjal
zaniedbywanie przyjaciol. No tak, ja nawet nie mam czasu na wykonanie czynnosci zwiazanych z praniem. Czy moze ktos ma czas 2 godz w tygodniu by mi pomoc?

Gość gość
lo569saI6b7C1L1ylIhxP50H