Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabella83

POZBYŁAM SIĘ TRĄDZIKU

Polecane posty

Gość wytrzymała
annemonna podziwiam cie !!!Ja bym nie wytrzymała.W sumie z czekolady mogłabym zrezygnować.alkoholu nie pije wątróbki nie jem,pomidorow unikam może bez cytrusów też bym wytrzymała,ale zupy?kocham je.Może spróbuje...jak narazie ccebulka jest gites.Dzisiaj jak wstałam moja mam popatrzyła na mnie i mówi:,,Boże jak ty wyglądasz?"Ja sobie pomyslałam no pieknie ta cebula źle na mnie podziałała,a tu okazuje się,że mamie chodziło,że ładnie wyglądam:):);):0 Popatrzyłam w lusterko i faktycznie jest lepiej,a to dobiero po 3 zastosowaniu:):):)Dziękuje mirabelli83 za przepis:)Już nie stosuje żadnych chemikalii i jest lepiej,a kupowałam takie drogie kosmetyki biodermy vichy i wiele innych,byłam z 50 razy u dermatologa i nic.Miałam nadzieje,...bo przecież specjalista powinnien pomóc.A on tylko przepisywał leki i sprawdzał czy działają czy nie!Jak na króliku doświadczalnym.Działały a jak przestałam brać było o wiele gorzej,a przecież przez całe życie nie będę brać antybiotyków,bo już moja wątrąba nie wytrzymy wała:(a cebula zaskoczyła mnie:)Narazie jest ok,ale zawsze mogłobyć lepiej...Będę pisać codziennie...Trzymajcie się

Gość sibi
pomidory zawieraja duzo witamin ,potasu,cynku co jest dobre dla skóry więc z pomidorków nie trzeba rezygnować,oczywiście najlepiej niec takie nie pryskane

Gość wytrzymała
piąty dzień kuracji cebulkowej.Zaraz ucieram cebulke i na twarzyczke nakładam..to już piąty raz:):):)poprawa jest!!!Sama nie wierzyłam.Nigdy nie pojde do dermatologa!!!Oni kase tylko wyciągają...Naprawde polecam cebule!!!Noi kremik bamino,mydełko i sudocream,a także face okey:)

Gość Muszkaaa.
Ja na trądzik choruję już 3 lata. Wydałam mnóstwo kasy na dermatologów, którzy okazali się niestety mało skuteczni. Wcześniej stosowałam cebulę, tzn. pocierałam surową cebulą twarz. Też właśnie wyczytałam o tym sposobie na jakimś forum, ale żadnych efektów nie było. Pare dni temu wpadłam właśnie na tą stronę i wyczytałam o maseczce z cebuli i miodu. Wczoraj ją zastosowałam i rzeczywiście twarz wygląda o niebo lepiej. Wszystkie wypryski tak jakby przyschły i ogólnie jest taka rozpromieniona. Zamierzam stosować ją co 2 dzień na zmiane z maseczką z drodży. :) Przed każdą maseczką robię tak zwaną "parówkę". Jeszcze zamierzam kupić sobie krem Bambino i stosować sudocrem lub pastę cynkową na pojedyńcze wypryski, bo mam w domu na półce. :D Wytrzymała, a te tabletki Face Okey kupiłaś w aptece czy przez internet? Dają jakieś efekty? Ach, i oczywiście nie obejdzie się bez herbatek ziołowych i soku z marchwi domowej roboty. :D :D

Gość paszkiwlek
ja polecam stosować do tej kuracji cebulowej lipo krem dardia, kupiłam w aptece i zakończyłam moją przygodę z trądzikiem. teraz tylko blizny trzeba jakoś zlikwidować...chociaż podobno ten krem regeneruje skórę więc może blizny także jakoś zlikwiduje...zobaczymy

Gość papuzanka26
hej, na blizny dobry jest krem contratubex. kiedys byl dosc drogi, bo mala tubeczka kosztowala kolo 35 zl,ale moze jest lepiej. za to nie wiem czy nadaje sie do twarzy. ja smarowalam nim blizny po poparzeniu zelazkiem a mialam szrame od nadgarstka po prawie lokiec i nie ma sladu!

Gość wytrzymała
Do muszki:face okey zamówiłam przez internetową apteke.Myśle,że te tabletki powinny być też w normalnej aptece,chociaż jak ja zapytałam się w mojej to powiedzieleli,że nigdy o takim produkcie nie słyszeli,a może nie chciało im się szukać?!fece key kosztuje ok 35 zł i niejest to żaden lek tylko suplement diety,więc napewno nie zaszkodzi:):):)PO pierwszych dwóch tygodniach cera przestała mi się błyszczeć,a po ok.4 widziałam zmiane,skóra stała się gładsza.Świetna jest w połączeniu z kuracją cebulową!!!Teraz mi już mi nic nie wyskakuje,a bez cebulki efekty były ale małe,ponieważ trzeba się leczyć od środka jak i od zewnątrz i oczywiście nie wyciskać!!!!Słyszałam o acnesolu który ma takie same składniki jak face okey,ale jest o 4 zł tańszy.Nie wiem dlaczego...ale jak jednak polecam face okey,bo dużo osób go stosuje i dużo osób go chwali,ale nie wszystkim pomaga,bo ka żdy ma inny organizm.Ponoć rożnice widać po 8 tygodniach leczenia:) Teraz jeszcze kupie aloes i olejek z dzewa herbacianego i powinno być dobrze!!!Polecam aloes od środka pić jak i od zewnątrz.Kiedyś miałam w domu i codzinnie piłam a skóre miałam gładziutką,a olejka nie stoswałam,ale czytałam na wiolu forach,że jest dobry.Jak macie pytania to walcie:):):)Pozdrawiam i życze wytrzymałości

Gość wytrzymała
papużka też stosowałam contratubex drogi jest,ale nie polecam na twarz,bo mnie strasznie swędziała:(:(:(Wydaje mio się,że lepszy będzie cepan

Gość wytrzymała
Sory papużanka:,a nie papużka:)

Gość Muszkaaa.
Ja stosowałam olejek z drzewa herbacianego. Dodałam go właśnie do kremu Bambino. :D Wtedy stosowałam wiele leków, więc nie wiem czy to cokolwiek zadziałało. W każdym bądz razie cere wtedy miałam ładniejszą. Jeszcze stoi w szafce, więc może do tych domowych "parówek" bym go dodała, bo narazie robie je z samej wody. Jak myślicie? :P Chyba połażę po aptekach zapytać się o Face Okey. :):) hmm. . .

Gość wytrzymała
Muszkaaa napewno w aptekach będzie taniej bo ja płaciłam 35 zł+15 zł za przesyłke:(:(:(a napeno olejek z drzewa herbacianego kupie.Tylko jakie efekty są ?Podobnież wysusza...dobry też jest sudocrem9dla bobasków

Gość wytrzymała
a kosztuje 12 zł polecam w każdej aptece można dostać1!!!Najlepiej ten najmniejszy 60 g,bo i tak jest bardzo wydajny

Gość Muszkaaa.
Tak, olejek z drzewa herbacianego wysusza, dlatego proponuje go dawać na pojedyńcze wypryski. Jeśli chcesz na całą twarz to oczywiście rozcieńczony z wodą, bo inaczej to będzie katorga dla twarzy. :D:D Sudocrem jak już wcześniej pisałam mam w domu. Napewno w najbliższym czasie użyję. :) Ostatnio mnie tak strasznie wysypało. :( To chyba z powodu zle nawilżonej skóry, bo dermatolog przepisała mi tyle leków i wszystkie okropnie wysuszają!! A co do aloesu to na jakimś forum pisali o tym, że można przecierać twarz aloesem takim zwykłym z doniczki. Wystarczy go lekko naciąć i sok sam wypływa. Ale może rzeczywiście lepiej kupić taki z apteki, bo z tym doniczkowym za dużo babrania. :P:P Ejjj, a na przebarwienia, to co powiedzielibyście na maseczke z ogórka?? Ogórek w końcu wybiela. . .

Gość wytrzymała
muszkaaa ogórek jest dobry na przebarwienia i cytryna też podaje przepis:Świeży ogórek pokrój na plasterki i połóż w miejscach przebarwień na 15 minut. Potem przetrzyj skórę wacikiem nasączonym sokiem z cytryny. Zabieg powtarzaj co 2-3 dni. Co ci dermatolog przepisał?Stosuj kremik bambino

Gość Muszkaaa.
Mi dermatolog przepisała Duac i Davercin. Właśnie po tych lekach miałam tak przesuszoną skórę, że aż mnie wysypało, ale tak na potęgę! Nawet moja mama powiedziała, że nigdy moja twarz nie wyglądała tak zle jak teraz. :(:( Ale ja się nie poddaje! Właśnie zrobiłam sobie peeling,a pózniej maseczkę z drożdży. :):) A jutro? Jutro znowu cebulka. :P Będzie dobrze, musi. . .A dermatolodzy narazie idą w odstawkę. :D

Gość Muszkaaa.
Ach, i jeszcze chciałam się zapytać Ciebie Wytrzymała. Który krem Bambino stosujesz? Bo są 2. Jeden jest ochronny, a 2 pielęgnacyjny z pantenolem. Nie wiem który kupić. . .

Gość endi
hej dziewczyny :) poczytałam taraz troche o metodzie cebulkowej ;) moze tez spróbuje, chciałabym sie pozbyc wiekszych pryszczy które sie pojawiaja zwłaszcza przed okresem ;( czytalam o 2 metodach: surowa cebulka i gotowana która metoda jest skuteczniejsza? ostatnio kupiłam wit B6 i E - póki co sa efekty i na pojedyncze zmiany które w ogóle nie chciały sie zagoic zastosowałam lek przepisany od lekarza rodzinnego DETREOMYCYNA 2% bardzo mi pomogła mam nadzieje ze na dłuzej :) nie chce zapeszac bo same wiecie jak to jest z metodami na tradzik ;) pozdraiwam :)

Gość wytrzymała
duac używałam i rzeczywiście wysusza bardzo,lepszy jest już acnemycin:)Ja mam krem ochronny.Jest tam napisane,że dzieki zawartości tlenku cynku,talku i olejów mineralnych zapobiega powstawaniu stanów zapalnych oraz skutecznie łagodzi wszelkie podrażnienia skóry.Tlenek cynku dodatkowo sprawia,że krem chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych:wiatru,zimnego i suchego powietrza oraz promieni słonecznych.Nie zawiera konserwantów ani barwników,a krem bambino pielęgnacyjny:Delikatnie nawilża i pielęgnuje, zawiera pantenol. Krem pielegnacyjny przeznaczony jest do codziennej pielęgnacji delikatnej skóry twarzy i ciała niemowląt oraz małych dzieci. Dzięki starannie dobranym składnikom nawilżającym i pielęgnacyjnym pozwala utrzymać naturalną równowagę skóry i zapewnia jej długotrwałą ochronę przed wysuszeniem. Ma lekką konsystencję, która sprawia, że krem łatwo sie rozprowadza i szybko wchłania. Nie zawiera barwników. Podobnież kremochronny lepiej nawilża po kremie pielęgnacyjnym mniej sie świeci skóra,ale niestety nie posiada tlenku cynku:(:(:( muszkaaa jaki kupujesz?Chyba leszy jest ten ochronny,ale szczerze to mnie zaskoczyłaś z tymi dwoma rodzajami,bo nie wiedziałam i dostałam w aptece pierwszy lepszy:)Pozdrowienia i buźka

Gość wytrzymała
Do endi niestety przed okresem wyskakują mi też:(:(:(ale poźniej cera się oczyszcza i jest lepiej.O detreomecynie nie słyszałam nigdy więc się nie wypowiadam.Na trądzik też jest dobra witaminka b12.Wydaje mi się,że surowa będzie lepsza,gdyż jak ją ugotujesz straci witaminy.Ja stosuje surową i jest dobrze.tylko pamiętaj poźniej o kremie nawilżającym!!!J utro zastosuje olejek z dzewa herbacianego!!!ale tylko punktowo,a i jeszcze sprawdze tą detreomecyne,bo jestem ciekawa co to takiego

Gość Muszkaaa.
Przed chwilą miałam iść do Rossmana po ten kremik, ale koleżanka mi go stanowczo odradziła. Powiedziała, że zawiera ciekłą parafinę i że zatka mi pory. :(:( Ale mam mętlik w głowie. Koniecznie muszę kupić jakiś krem, bo skóra nadal jest sucha i ściągnięta. Narazie zapożyczam krem od mojej mamy. Co prawda jest on dla starszych pań, ale widze, że skóra powoli do siebie dochodzi. :D:D Jednak ile można jechać na kremiku przeciwzmarszczkowym? :P hi hi hi Jest to krem z Olay. Jeśli nie zatkał mi porów i skóra po nim jest okej, to może powinnam kupić krem z tej samej firmy tyle że nawilżający?

Gość LUŚKA28
hej a jak z zaskornikami po tej cebuli? macie jakies dobre sposoby na zaskorniaki?

Gość Muszkaaa.
Luśka28, mi pomaga "parówka" i maseczka z drożdży. Chociaż nie działa ona na długi czas. Zaledwie na dzień, góra dwa. Potem zaskórniaki znowu się pojawiają. Ale można codziennie kłaść maseczkę tylko miejscowo. :):) U mnie efekty super.

Gość wytrzymała
t ą parówke to z czego robisz?a ta maseczka drożdzy jakie składniki trzeba mieć,żeby ją zrobić?

Gość wytrzymała
Luśka28 dobry na zaskórniki jest tonik z cytryny własnoręcznie robiony oczyiście!!!

Gość Muszkaaa.
Parówkę robie z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego. :D:D A maseczkę z drożdży z dodatkiem mleka i czasami miodu jak jest w domu. :)

Gość endi
do wytrzymała :) detreomycyna to masc z antybiotykiem w maleńkiej tubce tylko na recepte pozdrawiam :)

Gość wytrzymała
już sobie zrobiłam paróweczke:D jeszcze tylko maseczka z cebuli,ktorą zmyje szałwią,zieloną herbatke wypiłam,witaminke c wziełam i face okey i niestety wypiłam disiaj sok z cebuli z sokiem malinowym,bo jesteem chora:(:(:(:(

Gość wytrzymała
a pomaga ci endi?Ile kosztowała?

Gość wytrzymała
ile ją stosujesz?