Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabella83

POZBYŁAM SIĘ TRĄDZIKU

Polecane posty

A moja twarz wygląda już lepiej niż przedwczoraj. Wycisnęłam wszystko wczoraj i jest dość dobrze. Jeśli za kilka dni efekty będą większe, napiszę ;p

Gość KlauDinKaa_*
AjĆ. ChyBa z tegO skoRzyStam ;) Przeczytałam wszysTkO i jeDnak mam DylemaCiK :D Nie wiem Co z ta Cebulą :/ Na pOczątKu wszysCy piSza że wiDać efeKty, a pÓźniej ..? A pÓźniej ją Odradzacie :/

Gość ___________
a próbowała któras smarowac te syfy punktowo czosnkiem? o samej cebuli nie słyszałam,ale wiem ,że dodaje się do maseczki z zielonej glinki i ktosśpisał ,że pomaga

Gość aganna
Hej! I co? Jak po kuracjach? cebulowo-bambinowych?

Gość kociokwik
na zaskorniki i wagry tez maseczka z cebuli pomaga?

Paskudztwo, nie stosowałabym takich wynalazków nawet jakby było bardzo źle. Lepiej zastosować silicosan z krzemionką koloidalną. On absorbuje wszytko co powoduje trądzik: tłuszcz, brud, zanieczyszczenia. Po kilku dniach już jest lepiej. Jest skuteczny i wcale nie drogi.

Paskudztwo, nie stosowałabym takich wynalazków nawet jakby było bardzo źle. Lepiej zastosować silicosan z krzemionką koloidalną. On absorbuje wszytko co powoduje trądzik: tłuszcz, brud, zanieczyszczenia. Po kilku dniach już jest lepiej. Jest skuteczny i wcale nie drogi.

Gość czosnkowa panna
czosnek śmierdzi, ale zabija bakterie znajdujące sie na skórze. Niejako wypala, więc dla wrazliwców sie nie nadaje. Mam koelżankę, która miałą całą twarz w krostach w różnej fazie. Najgorsze są te podskórne czerwone grudy, które bolą i nie chcą się szybko goić. Ona plasterki czosnku nakładała wieczorem na twarz, trzymała kilkanaście minut, po czym nakłądałą najłagodniejszy krem nawilżający - albo dla alergików, albo dla niemowląt. Po ok. 2 miesiącach ma czystą regenerowaną cere bez przebarwień, bez żadnych zmian potrądzikowych. --------- U mnie trądzik pojawił się po odstawieniu tabletek natykoncepcyjnych, zaostrzenie po pół roku od odstawienia antykoncepcji. Bolące grudy mam na plecach, za uszami i na linii szczęki, a na twarzy w strefie T grudy mniejsze, ale takie, co nie giną po wysuszeniu - tylko rozwijają się ok. 2-3 tygodnie - tak długo!! Mój błąd: przy pierwszych krostach zaczęłam stosować 2xdziennie peeling myjący do tłustej cery. To podrażniło skórę, doprowadzając do powsrawania kolejnych pryszczy i rozprzestrzeniania się bakterii. Zmykam do sklepu po cebulę. Mam 30-kę na karku, a cerę gorszą niż 15 lat temu. Jako nastolatka nie miałam trądziku, raz na rok wyskoczył jakiś syfek, ale ginął po posmarowaniu spirytusem... Teraz koszmar... Życzcie mi powodzenia!

Gość tallyweijl
Witacie, Miałam okropne problemy z trądzikiem, ale ku mojemu ogromnemu zdziwieniu i zadowoleniu nie mam ani jednego pryszcza od dłuższego czasu. Z pryszczami walczyłam chyba z 6 lat bez skutku maściami i lekami doustnymi i nic nie pomagało, a czasem wręcz szkodziło. Wydałam na nie fortunę. A trądzik z roku na rok pogarszał się coraz bardziej, miałam nawet takie bolące ropne zmiany o średnicy 2 cm każda na policzkach po jednej z maści. Od ponad roku biorę tabletki antykoncepcyjne, zużyłam 13 opakowań Yasminelle, i teraz przerzuciłam się na sindi35, kończę 2 opakowanie. Po Yasminelle miałam już cerę prawie bez skazy z przebarwieniami jedynie niewielkimi, teraz już zostało tylko kilka przebarwień i dużo blizn, które z dnia na dzień stają się coraz mniej widoczne. Oprócz tabletek nie używałam żadnych maści też od ponad roku, bo przeprowadziłam się do innego miasta, w którym nie odpowiadał mi żaden dermatolog. Myślałam że przez zaniedbanie i brak leczenia wszystko się nasili, ale stało się odwrotnie. Dodam jeszcze że przestałam się smarować podkładami, które zawsze szkodziły, bo mój chłopak akceptuje mnie taką jaka jestem, ja sama też przestałam się martwić trądzikiem i czerwoną zaprycszczoną twarzą. Jedyne co robiłam to łykałam cynk w tabletkach, który pomaga w gojeniu ran, polecam również witaminę b2 i b6. Jedyny żel do twarzy który zaczęłam stosować to garnier z cynkiem do cery wrażliwej, a nie trądzikowej (to ważne, myślę, że wiele specjalistycznych zeli i kremów na trądzik tylko pogarsza sprawę bo są zbyt inwazyjne) a cera trądzikowa bardzo często jest również wrażliwa. Dziewczyny, nie poddawajcie się, mam nadzieję że moja historia troszkę wam pomoże z walką o ładną cerę.

widzisz i nie grzmisz Jak Ty masz wykształcenie medyczne, to ja jestem Statuą Wolności. No chyba, że mamy na mysli salową, ew. parkieciarza w sali chirurgicznej. Nie rób z siebie totalnej nogi, bo jak by na to nie patrzeć, to co piszesz godzi w środowisko medyczne Poczytaj, pomyśl, przeanalizuj. Ludzi zmagających się z gronkowcem są miliony. Gdyby mydełko i liść oliwny były receptą na wyleczenie, gabinety i przychodnie dermatologiczne świeciłyby pustkami. I żeby nie było|: wierzę w zioła, medycynę niekonwencjonalną, w dodatkowe wsparcie, ale tylko wtedy kiedy wspomagane jest to właściwym leczeniem u właściwego specjalisty! Gabinety świeciły by pustkami? No właśnie dlatego Ci którym tak na sprzedaży drogich preparatów zależy , zawsze będą zniechęcać do naturalnych metod leczenia. bo kto będzie napychał kabzy koncernom farmaceutycznym?

do tallyweijl Widzę ze też długą drogę przeszłaś przez problem z pryszczami .ja też w końcu doszłam do wniosku to po prostu przestać się nimi przejmować i najzwyczajniej w świecie zaczęłam używać kremy do cery wrażliwej a nie do trądzikowej, pomimo że dalej coś mi wychodzi to już o wiele mniej niż kiedyś

Dawno nikt nie pisał... Przeczytałam wszystkie wypowiedzi. Ja od 15 dni piję herbatkę z bratka (przeczytałam, że pomaga na trądzik), zewnętrznie stosuję żel-krem firmy Garnier, tonik i krem nawilżająco-matujący. Miejscowo używam Acnefan asa. Zauważyłam, że po tych 15 dniach mam dużo więcej pryszczy i wągrów niż wcześniej i w miejscach gdzie wcześniej ich nie było. ;(( Jestem załamana..Boję się, że będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się czy nie odstawić tych wszystkich kosmetyków, a zacząć stosować mydełko bambino i krem bambino... Co radzicie? Mieliście podobne doświadczenia?

Gość fanka cebuli;)
cuda... mam 30 lat i problem z trądzikiem od niepamiętnych czasów, nie jest to bardzo zaawansowana postać, ale zawsze coś mi wyskakuje. Przerobiłam wszystkie możliwe środki, toniki, kremy, byłam u niejednego dermatologa (i jak teraz czytam te "świetne " rady IDŹ DO DERMATOLOGA to mnie trzęsie) Od ponad 2 miesięcy męczyłam się z ropnymi bąblami na szyi, normalnie tragedia, bolące wulkany, które przenosiły się coraz bardziej. Nic, normalnie nic nie pomagało, miałam wrażenie że nie da się tego zwalczyć, aż przypadkiem gdzieś w tv mówili o bakteriobójczych właściwościach cebuli, no i spróbowałam. Najpierw oczyściłam buzie a później smarowałam ją przeciętą cebulą... i doznałam szoku, na drugi dzień bąble praktycznie zniknęły, po dwóch dniach wybiły się dwa (ale chyba wyszło to co było pod skórą) a teraz mam małe czerwone plamki, które z dnia na dzień robią się mniejsze. Nie chce zapeszać, ale jak narazie BOMBA!!! nawet zapach mi nie przeszkadza. Spróbujcie naprawdę zapach w porównaniu z efektami to Pikuś ;)

Czesc jestem nowa czytam wasze wypowiedzi i wiem ze nie tylko ja mam problem otoz mam 29 lat i lecze sie juz ok 3 lat mam tradzik torbielowaty zaczynam leczenie ostatniej szansy sytuacja wyglada u mnie tragicznie poniewaz miesiac temu poronilam w 18 tyg ciazy i prawdopodobnie przyczyna stan zapalny skory no ale to nie pewna diagnoza ja caly czas zaleczalam tradzik i z powodzeniem jak zaszlam w ciaze wszystko wrocilo wyglodalam po prostu strasznie horror nie wiedzialam ze to moze miec takie konsekwencje zaczelam leczenie lekiem pochodnym od izoteku jezdze do Warszawy no i zobaczymy moj przypadek wydaje sie INNY i dlatego mam nadzieje ze jest ktos kto przechodzil cos podobnego gdyz zalezt mi na jakichkolwiek informacjach

Czesc jestem nowa czytam wasze wypowiedzi i wiem ze nie tylko ja mam problem otoz mam 29 lat i lecze sie juz ok 3 lat mam tradzik torbielowaty zaczynam leczenie ostatniej szansy sytuacja wyglada u mnie tragicznie poniewaz miesiac temu poronilam w 18 tyg ciazy i prawdopodobnie przyczyna stan zapalny skory no ale to nie pewna diagnoza ja caly czas zaleczalam tradzik i z powodzeniem jak zaszlam w ciaze wszystko wrocilo wyglodalam po prostu strasznie horror nie wiedzialam ze to moze miec takie konsekwencje zaczelam leczenie lekiem pochodnym od izoteku jezdze do Warszawy no i zobaczymy moj przypadek wydaje sie INNY i dlatego mam nadzieje ze jest ktos kto przechodzil cos podobnego gdyz zalezt mi na jakichkolwiek informacjach

Nie wiem czy ktos o tym pisał bo nei doczytałam do końca, ale ja mam problem z cerą. Mam trądzik spowodowany gronkowcem.. ale mam an to sposob. Trzeba do niego mnostwo cierpliwosci ale dziala. Twarz myje szarym mydlem a pozniej smaruje oliwa z oliwek. (teraz po przeczytaniu zastozuje tez cebule w postaci maaseczki) robie sobie tez tonik z miodu. Mianowicie pl lyzeczki miodu (najlepiej kwiatowy)rozpuszczam w 1/4 szklanki przegotowanej lub zródlanej wody. i przemywam twarz po myciu. Pije 3x dziennie wywar z pokrzywy :) na skutki czeka sie wprawdzie 3 miesiace.. ale juz po 1 tyg stodowania oliwy miodu i mydla zobaczylam naprawde roznice. przedewszystkim skora sie wygladzila. Niestety nie moge zwalczyc w 100% przebarwien dlatego sprobuje z cebula.

Gość tolla
Salon kosmetyczny Wrocław http://rosaline.pl zaprasza na oczyszczanie twarzy. Biskie ceny oraz profesjonalna obsługa która z pasją wykonuje swoją pracę.

Gość Klaudiia
Mi dopiero udało się pozbyć trądzik w gabinecie kosmetycznym Yasumi epil. Leczenie lekami niestety nie pomogło, a byłam chyba u 3 dermatologów. Czasami jest to trudne do zwalczenia lekami, więc trzeba spróbować innych sposobów, żeby się pozbyć problemu.

Gość grdge
tez sprobuje z ta cebula i bambino. mam 24 lata, jakos po 0,5 roku po odstawieniu antykoncepcji zaczely sie pojawiac pryszcze... najpierw kilka wiec pomyslalam ze to normalne, jako nastolatka zawsze mialam kilka pryszczy na twarzy... a potem bylo coraz gorzej... mam cale policzkich w czerwonych pryszczach, jakis grudkach pod skora (w kolorze skory), broda, zuchwa, skronie, kilka na czole.. masakra, czuje sie obrzydliwa... uzywalam under 20ty do cery z widocznymi niedoskonalosciami... pomoglo na tydzien, a potem znowu sie zaczelo.. pryszcze zaczynaja mi schodzic na szyje... od jutra biore sie za ta cebule bo juz nie moge na siebie patrzec, mam nadzieje ze pomoze!:)

Gość grdge
sprobowalam na jeden policzek czosnek a na drugi cebule.. ale potem smierdzialam jeszcze 2 dni :P a z racji pracy smierdziec nie moge wiec odpuscilam... ale jakos od tygodnia myje sie tylko mydlem bambino i jestem szczesliwa :D ropnych pryszczy mam juz tylko kilka i to malenkich, niebolacych, cera mi sie wygladzila, nie pojawia sie nic nowego, jedynie lekko czerwone plamy mi zostaly :)

Gość TheJa
Uwaga! Chciałem się tym pochwalić już dawno. Stosowałem prawie wszystkie znane maści łykałem antybiotyki, próbowałem leczyć się domowymi sposobami, odwiedziłem wielu dermatologów. Wszystko dawało minimalną poprawe na troche. Pani dermatolog kiedyś wzieła mi wymaz (niby wszystko ok wyszło) A jednak... niedawno dowiedziałem się od swojej nowej pani doktor ("lekarz rodzinny") że mam bakterię na skórze której nie da się wyleczyć lekami, do których odsyłają dermatolodzy... Pobrała mi wymaz z nosa i "syfka" i rzeczywiście okazało się że to jakaś bakteria JW. Teraz biore odpowiedni lek i wszystko się goi elegancko, nic nowego się nie pojawia tylko te wcześniejsze wychodzą... Mój niby trądzik wyglądał następująco: bolące guzki czasem wyglądające jak normalny trądzik, ale było tego naprawde dużo... czasem na google w galerie jak se wpiszecie to tak jak te najgorsze przypadki... Ze środka wydobywała się maź jakaś zmieszana z krwią i ropą- paskudztwo! Mam nadzieje że komuś pomogłem. Nie poddawajcie się POZDRO!

Gość Sylwia Krukiewicz
Problemy z cerą to dość wstydliwy temat, szczególnie u mnie okropnie to wyglądało;/ Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. W końcu znalazłam na to sposób, mama kupiła mi tabletki specjalnie sprowadzane ze Stanów o nazwie IQface. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) U mnie tylko tabletki poskutkowały.

Gość gość
Używajcie aplikatora na wypryski HB - działa, pomaga, tylko powiedzmy że całkowite wyeliminowanie śladów, wymaga poświęcenia minium kilku tygodni. Szybciej się nie da - no chyba że u was stadium problemu jest naprawdę niewielkie.

Cześć cześć. Trądzik to uciążliwa sprawa... wszyscy się o tym przekonaliśmy... Wypróbowalam chyba wszystko co tylko wpadła mi w ręce... Niestety nieskuteczne... Wizyta u dermatologa skończyła się recepta na płyn, niby wysuszajacy... Na który dostałam uczulenie... Byłam zrezygnowana... Nie dość że nie pomogło na trądzik to jeszcze dostałam plam na twarzy i dekolcie... Moja siostra przeczytała gdzieś o żelu trioxil... I to był strzał w dziesiątkę... http://nplink.net/9F4LGfqg ... już po kilku pierwszych aplikacjach żelu widać było poprawę... Teraz jest już super... Wkoncu mogę się pokazać ludziom bez ropnych pryszczy. Polecam serdecznie żel trioxil

Gość Gościówa z doświadczeniem

Potwierdzam cebula działa cuda. Mam już 40 lat i jeszcze sporadycznie gule ropne wyskakują - kiedyś cebulą a z czasem maścią z cebuli CEPAN udaje się z tym wygrać. U mnie sama cebula nie do końca działała ale ww. maść jak najbardziej. Trzeba smarować od samego początku gdy zaczyna rosnąć.

Gość Gościówa z doświadczeniem

Zapomniałam dodać, że CEPAN śmierdzi mniej niż cebula więc trochę łatwiej go stosować.