Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menina

stylizacja paznokci/tipsy

Polecane posty

Gość menina

czesc dziewczyny :) chcialabym nauczyc sie robic pazurki, chodzi mi o zakladanie tipsow, stylizacje paznokci. przegladalam w internecie kursy, ale ceny wzaczynaja sie w krakowie od 1000 zlotych... :/ slyszalyscie moze o kursach w bardziej przystepnych cenach? czy istnieja jakies ksiazki na ten temat i czy mozna sie z nich nauczyc nakladac tipsy? od czego powinnam zaczac? jestem zupelnie zielona w tym temacie, takze prosze o rade kogos, kto sie tym zajmuje albo w ogole wie cos o tym ;)

Gość Cosmetic
Witam. Ja coś wiem na ten temat. Mam odpowiednie wykształcenie i praktykę. Nie wiem tylko co cie najbardziej interesuje a zatem od czego zacząć.Znam miejsca gdzie kursy nie są tak bardzo drogie. Dużo pomagają kursy na cd ale praktyka na kursach to jednak jakiś podkład tematu. Zależy czy chcesz to robić dla własnych potrzeb czy zawodowo.

Gość menina
czesc Cosmetic, dzieki za odpowiedz :) myslalam o robieniu wlasnych pazurkow, jesli nauczylabym sie robic swoje i pocwiczyla na siostrze ( :P ) to ewentualnie jakims znajomym ;) nie mysle o tym jako o zawodzie, ewentualnie jako sposob na dorabianie jakis niewielkich kwot, mysle, ze taka manulana praca przynioslaby mi wiele satysfakcji :) moglabys mi powiedziec gdzie przeprowadzaja te tansze kursy? jak Ty zaczelas? :)

Gość cosmetic
Witam ponownie. Ja zaczęlam od kursu zdobienia pazurków parę lat temu. Oczywiście już wcześniej malowałam koleżanki i rodzinkę, kurs dodał mi pewności ulepszył technikę i pracę. Póżniej były tipsy żel, akryl bezwonny i jedwab. Trzeba lubieć to robić bo czasem to niewzdzięczne godziny pracy. Klientki mają różne wymagania a pazurki nie zawsze doskonałe, a wręcz przeciwnie. Najlepiej zaczynać na siostrze tak jak piszesz lub sobie. Kursy znajdziesz na stronkach internetowych, jeżeli nie znajdziesz to napisz a ja odszukam adresy stronek, ale pamiętam, że w Krakowie było parę interesujących.

Gość menina
w takim razie poszukam w necie i jeszcze sie pewnie odezwe. dzieki za pomoc :)