Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iranka

Iran

Polecane posty

Gość Iranka

Mam zamiar wkrótce wyjechac do Iranu na jakiś miesiąc. czy już ktoś tam był i mógłby udzielić mi rad?

Gość Francis Clifford
Ło Matko! Do Iranu? Poważnie mówisz?

Gość Francis Clifford
Oglądałam kiedyś na travel film o Iranie. Był tam niesamowicie piękny meczet. Ogólnie to chyba musisz kupic sobie czador i tam w nim chodzic bo Cie wzrokiem zjedzą tak jak mnie w Libii.

Gość Iranka
jade do rodziny męża, ale sama, gdyż on nie może. noszenie czadoru to mnie nie przeraża. wolę to nałożyć niż być wytykana palcem. Poza tym należy szanować kulturę i zwyczaje kraju. Ale z góry zaznaczam, że jestem katoliczką. Chce pojechać w celach turystycznych :) i oczywiście na zakupy: dyway perskie i takie tam ;) Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi

Gość Marketa-cz
Nie boisz się Bus''ha,ma zamiar napaść na Iran,tak jak to zrobił z Irakiem. ♥♪♫

Gość jesli jedziesz do rodziny
meza to zabezpiecz sie w polsce na wypadek bo moga cie juz nie wypuscic... takie wypadki zdarzaly sie juz nie raz i nie dwa a ogolnie zazdroszcze bo jest co zwiedzac:)

Gość Iranka
tam nie jest tak źle. w końcu bogaty kraj skoro tą bombę budują, no nie. Fakt rok jest tam 1384 (jak sie nie myle), wiec jakby powrot do przeszłości, ale cóż. Chce po prostu pojechac, zobaczyc, a skoro płacą mi za bilet i mam tam mieszkanie za darmo to czemu nie. Oczywiście nie pisze, że chce jechać z synkiem. Co do Busha, szczerze mówiac przed wyjazdem będę sprawdzać strony msz i jesli beda jakies zagrożenie to chocby mi szyb naftowy dawali to tylka nie rusze.

szczerze to balabym sie, malo tam jest psycholi ktorzy porywaja zagranicznych turystow... no ale to oczywiscie Twoja decyzja

a tak w ogole to radze poczytac sobie koran i o zwyczajach arabskich-na pewno ci nie zaszkodzi a moze sie przydac w unikaniu gaf:) a tak w ogole to jakiego wyznania jest rodzina twojego meza?

Gość xzxzxc
tylko uważaj na amerykańskie samoloty - podobno juz sie szykują do uderzenia :)

Gość Iranka
jsli jedziesz do rodziny, rodzina mego mężą (poki co przyszlego) wyznaje Islam ja jestem katoliczka. Rodzina wie, że ja jestem katoliczka, zaakceptowali. Mama ma nadzieję, że może kiedyś zmienię religię, ale póki co takiego tematu nie ma. Nałożenie chusty na głowę to nie jest problem, przebywanie tylko z dziewczynami też nie. Jedyny problem to to, że chce jechac z synkiem i chce, musze wrocic. Wysłalam zapytanie do ambasady irańskiej i czekam na odpowiedź. Chce wiedzieć czy ja jako katoliczka i mój syn, który po ojcu jest/bedzie/powinien byc muzulmanienm mozemy szczesliwie wrocic spowrotem. Jesli nie, ja nie rusze tylka.

jesli bylabys mezczyzna to polecalbym Iran ze wzgledu na cudowne burdele, najlepsze na swiecie, owoc zakazany najlepiej smakuje a tam za to mozna za to wisiec wiec atrakcje i adrenalina pierwsza klasa

Gość Iranka
nie mieszkam w Polsce

jesli sa muzulmanami to cholernie ryzykujesz po 1 tak na prawde to twoj maz nie mogl sie z toba ozenic jesli cie nie nawrocil to po 1 po 2 twoj syn MUSI byc muzulmaninem-jesli rodzina twojego meza o to nie zadba to moga zadbac o to chocby sasiedzi-oczywiscie bez twojej zgody bo kobiety i to chrzescijanki nikt nie bedzie pytal jesli mieszkaja na wsi to ZA ZADNE skarby tam nie jedz szczegolnie z synem jesli rodzina twojego meza jest ortodoksyjna albo nawet cos kolo tego tez sie nie pakuj

Gość Iranka
Jesli jedziesz do rodziny Jego rodzinanie jest ortodoksyjna, mieszkaja w Teheranie. Dziekuje za odpowiedz. Poki co to sa plany. synek jest malutki ma dopiero 6 m-cy, wiec bym jechala dopiero za pol roku, gdzies w kwietniu. Wlasnie z powodu religii chce sie dowiedziec jak najwiecej. Z jednej strony boje sie,a z drugiej chce pojechac i zobaczyc kraj. Pozwolic rodzinie poznac wnuka. maz nie widzial rodziny 6 lat. jeszcze raz dziekuje za rady :)

przeczytaj sobie ksiazke Daneckiego-tytulu dokladnie nie pamietam-cos o islamie, dwutomowa sporo przydatnych informacji, takze historycznych

Gość lllllllllllllllllllllkkkkk
Pięknie. Koleżanka pojechała z dziemi, on przyjechał po paru dniach i...Jak chcesz, to wracaj, ale dzieci w świetle tamtego prawa są własnością ojca i jego rodziny. Poznawaj kulturę, poznawaj. I tak masz już pogmatwane życie:o

Gość lllllllllllllllllllllkkkkk
TYLKO RAZEM Z MAMĄ-- to tytuł książki z której poznasz kulturę i swój los, którego jeszcze możesz uniknąć. Niestety autorki nie pamiętam, ale przeczytaj zanim się na ten wyjazd zdecydujesz.

Gość Iranka
pogmatwane życie? nie sądzę. uwierz mi, że lepsze niż w Polsce. Nie muszę oglądać tych pijackich gęb w tv, jeździc po dziurawych drogach nie wspominając chodnikach i patrzeć na tych ponuraków na ulicach (omijam Olsztyn i Wrocław). I masz rację moje życie. Nawet nie masz pojęcia jak je kocham. Dlatego jestem tu i staram sie dowiedziec czegos wiecej zanim podejme decyzje. Jesli by nawet przyjechal do Iranu, to uwierz zajmie mu to dluzej, gdyz jest imigrantem i nie latwo mu wyjechać. A poza tym gdybym musiala już mieszkac, zostac w Irnie. Jedyny problem to to, że pisac, ani czytac po persku nie umiem. I do Dubaju blisko :) Jesli jedziesz do rodziny - juz szukam Ariane84 dziekuje

Gość ja czytam
Betty Mahmoody "Tylko razem z córką" ( w oryginale "Not without my daughter"). Zrób wszystko, kup tę książkę, ukradnij, wypożycz, cokolwiek - tylko ją przeczytaj!!!!