Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyy

Bardzo proszę o pomoc Język Polski - Zbrodnia i Kara

Polecane posty

Gość pomocyyy

Wychodząc od analizy podanego fragmentu z epilogu Zbrodni i Kary F.Dostojewskiego oraz w kotekście całego utworu przedstaw bunt człowieka w imię racji rozumu i mistyczny powrót do świata utraconych wartości Muszę napisać cały wstęp Rozwinięcie (rozpoznanie wstępne i umiejscowienie fragmentu) i w punktach argumenty - do buntu , i swiata utraconych wartosci. Proszę o pomoc,bardzo bardzo

Gość odgapiara
www.studenci.pl

Gość google.pl lub google.com

Gość pomocyyy
google.pl lub google.com - niestety nic nie ma na ten temat w googlach , szukałem i nic nie znalazłem.Sprawdz sam/sama

Gość pomocyyy
odgapiara dzięki za link,niestety nie stac mnie.

Gość odgapiara
przecież nomalnie sie otwiera, nie trzeba za to płacić, znajdź coś o lekturze, żebyś wiedział jak zacząć :)

Gość buhahaka
pipko zacznij sie uczyc a nie na necie siedziec :) za moich czasow sie uczylo i teraz sa tego skutki. Od zeszlego miecha dostaje 5 tysiecy do reki za 8 h pracy :) Doszlam do tego sama a nie tak jak Ty - juz za dzieciaka idziesz na latwizne.. zamiast ruszyc glowka ;)

Gość swinkowaaaa
http://www.sciaga.pl/tekst/37728-38-motyw_buntu_w_literaturze_na_wybranych_przykladach_zanalizuj_zrodlo_i_sens http://nauka.katalogi.pl/_Zbrodnia_i_Kara_pomo%C5%BCe_mi_kto%C5%9B__-t20753.html http://studia.korba.pl/sciagi/jezyk_polski/1,28403,685,art.html juz mi sie nie chce wiecej wklejac... popatrz tutaj, napewno da ci to jakis powmys na wypracowanie no chyba,z e szukasz gotowca

Gość raskolnikow
"w Twoich czaszach" opłacało sie uczyć nawet rzeczy potem w życiu niepotrzebnych. Taka sztuka dla sztuki. Teraz się tak nie da. Za dużo tego wszystkiego. A za mało czasu. Trzeba się skoncentrowaać na kilku rzeczach, a z reszta sobie jakoś poradzić. Szkoła życia, k... , od podstawówki już.

Gość pomocyyy
po pierwsze jestem facetem , widzę ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem - a to ważna umiejętność.

Gość pomocyyy
swinkowaaa dziękuje Ci bardzo! raskolnikow - zgadzam się z Tobą w zupełności. Do buhahaka - Kiedyś było inaczej,czasy się zmieniają.

Gość pomocyyy
Acha i jeszcze jedno: Mam zajęcia indywidualne w domu więc to całkiem coś innego! - uwierz mi!

Gość swinkowaaaa
ja sie uczywal potwornych pierdol i to nie bylo 100 lat temu tylko jakies 6 wiec tlumzczenie, ze jest duzo nauki do mnie nie przemawia :) ,

Gość pomocyyy
swinkowaaa - jest dużo nauki , a uwierz mi że dla mnie szkoła nie jest najważniejsza.Owszem jest ważna , bo wiem ze dzieki niej zdobęde jakieś wykształcenie i zawód.To dzięki nauce będe miec pracę która da mi pieniądze na życie.Ale dla mnie są wazniejsze rzeczy od szkoł.Najważniejsze jest dla mnie zdrowie - wiem z własnego doświadczenia!potem rodzina,miłość..

Gość swinkowaaaa
nie lam sie, przezyjesz :)

..durna ta książka jak nic, koles zabił i rozmyśla całą książkę...nie wiem kto to do kanonu lektur wciągnął? Ja bym kazał to za karę czytać! :o

Gość PowrotSmoka
Buu odpowiedz po 2 latach!