Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieeekawaa

Najbardziej tandetna i kiczowata książka, jaką przeczytaliście

Polecane posty

Nie rozumiem nazywania ksiazek np. Sienkiewicza, Mickiewicza kiczem:o. Na przyklad Potop to fantastyczna ksiazka historyczna. Kiczowata to przereklamowana Samotnosc w sieci

Gość elej
taaa... "Krzyżaki" są the best ;)

Gość hghggc
"dziady" są cool? stuknij sie w globusa.

Samotność w sieci - harleqinoqw \"och i ach\", bardzo naiwna historia, egzaltacja pełną gębą, aż dziw że to facet pisał :O Pachnidło - przerost formy nad treścią, treści właściwie nie ma (nie licząc ciekawych opisów Paryża i metod wyrabiania perfum). \"Historia mordercy\"? - to jakieś niedomówienie :O Alchemik - strasznie ograniczeni muszą być ludzie, którzy odnaleźli w tej książce swoją życiową drogę... toż to same banały!

Gość hghggc
popieram giertycha za wycofanie głupich książek ze szkół.

Gość elej
Jeśli chodzi o "Pachnidło", to zdaje się, że tam wlaśnie chodziło przede wszystkim o formę, zwysłowe oddziaływanie, a nie o treść. Mnie się ta książka podobała, chociaż była zbyt... brzydka?

Gość hghggc
"alchemik" po prostu mi sie podobało. trzeba być ograniczonym by szukać swojej drogi życiowej na podstawie książek.

Gość elej
"trzeba być ograniczonym by szukać swojej drogi życiowej na podstawie książe" Większej głupoty dawno nie słyszałam :)

Gość
to jakie wg ciebie sa nie glupie:Harry Potter?

Gość hghggc
elej----szukaj swojej drogi życiowej na podstawie "klatki" albo "konika z pokładu idy".

Gość
na lsyku z poklady idy plakalam jak bobr:D

Gość cieeekawaa
hghggc===>jeśli czytasz tylko książki w rodzaju "konika z pokładu idy" (pozwolę sobie zauważyć, ze najprawdopodobniej chodzi Ci o "Łyska z pokładu Idy") to pozostaje mi jedynie współczuć. Chociaż ludzie czytają książki odpowiednie do swojego wieku, często też wieku emocjonalnego, więc być może wszystko przed Tobą.

Gość Trędowata klasyk kiczu
,miedzywojenne ksiazki dla panienek typu Ksiezniczka Dzawacha, Kocia mama, a z wspolczesnych Gretkowska i wiekszosc Grocholi

Gość hghggc
a takich tam różnych. konik czy łysek i tak wiadomo o kogo chodzi.

Gość zdzisia
fajny jest "Folwark zwierzęcy"

Nie wiem co chcecie od samotności w sieci , dla mnie była super, ale może dlatego, że przeczytałam ją przez przypadek nic o niej nie wiedzac. Jeśli chodzi zas o alchemika to tez wczesniej slyszalam ze ksiazka jest naprawde super taka duchowa i mozna znalezc odpowiedzi na wiele zyciowych pytan no i sie zawiodlam, taka sobie byla nic nie wyniosłam z tego, aha a bridget jones jest super i film i ksiazka. Wg mnie najgorsze ksiazki to te pisane na podstawie filmu, płytkie i bezsensu.

Gość niktszczególny
Widzę, że niektórzy mają zaburzone pojęcie o kiczu. Skoro dla was jakaś książka jest kiczowata to piszcie dlaczego... :)

Gość taa niedobra pupa
Ja tez nie znosze Grocholi, Pana Tadeusza, Ludzi bezdomnych!!!, Samotności w sieci - była tak łzawa i patetyczna, że można było dostać sraki - po prostu autor przegiął, Whartona, Całego zdania nieboszczyka Chmielewskiej, do tego horrory Guy N. Smitha, Mgła Herberta i niektóre Mastertona....

Gość Trędowata i to jest zresztą
klasyczny przykład kiczu. Myśle,ze nie wszyscy tu rozumieja pojecie kicz i mylą to z czyms nudnym czy niezrozumiałym

Gość bersilia
ejj...pachnidlo..ogladalam film na podstawie tej ksiazki...byl batrdzo fajny...a wracajac do temau..to tandeta jest alchemik...

Gość jjjjjjjjqqqq
"siostry" nawet nie pamiętam kogo, siostry LeGrand które jadły sperme żeby ich zmutowana trzecia siostra mogła żyć w wentylatorze. Zaczęło się w 18 wieku skończyło w 19 w śmietnikach pod burdelem gdzie szukały zuzytych prezerwatyw. Kurwa ja nie wiem jak takie coś mogło zostać wydane... tandeta i jeszcze wywołuje wymioty :/

Gość jjjjjjjjqqqq
i jeszcze "Savannah", "Czysta krew" (książka), i "Czarownica z Portobello". "samotność w sieci" zaczęłam ale po kilku stronach się znudziłam więc nie wiem.

,,Granica" Nałkowskiej. Telenowela w czasach międzywojennych. Mam nadzieję, że usuną ją kiedyś z listy lektur.

Aha i jeszcze cała seria zmierzchu. Przeczytałam 3, 4 nie zdołałam. Czyste grafomaństwo i komercha. ,,wyglądał jak Apollo, jego skóra lśniła w słońcu diamentami" itp...

Gość ugiyiy
Zdecydowanie \'Kod Leonarda da Vinci\' Przeczytałam 20 stron i odpuściłam... no,to rzeczywiście masz sie o czym wypowiadać jak nie przeczytałaś książki :O:O tak sie składa,że ona sie rozkręca...

Gość stop manipulacji
zmierzch - nie rozumiem zamieszania wokół tej książki

Gość ugiyiy
pamiętnik księżniczki :O dziwne,że nikt nie wymienił zmierzchu

Gość ugiyiy
ooo akurat ktoś wymienił :D:D

Coelho, jak leci wszystko Miłość w czasach zarazy - wymęczyłam, a mi już bokiem wychodziła :o