Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hymena

pamieć aparatu cyfrowego

Polecane posty

Gość hymena

Ja mam taki glupi problem.Mam aparat Pentax optioE30 nie mam instrukcji po polsku wiec nie ze wszystkim sie orientuje.Mam też kupioną wieksza pamiec.Do tej pory robilam bardzo dużo zdjęć i krótkie filmiki i było o key.Potem ze zdjęciami po kolei robie delete i ich nie ma na aparacie.Chodzi mi o to czy po tym wykasowaniu delete one są gdzieś w pamieci aparatu?Pytam ponieważ na liczniku pisze że zrobiłam ponad 900 zdjęć a na aparacie mam ok 20 a wyskakuje napis ze pamięć pełna.Aprzecież zawsze miałam 200 zdjęć i bylo git

Gość hymena
prosze jasniej bo nie panimaju

w aparacie jak wlaczysz w menu wybierz format karty pamieci jesli oczywiscei chcesz pokasowac wszystko, ale jak to zrobisz bedzie ok,

na ogół aparaty mają 2 pamięci - wewnętrzną (mała) i zewnętrzną czyli kartę wkładaną z boku do aparatu może ci się przestawiło coś w menu i czyta tylko z pamięci wewnętrznej? albo się coś popsuło bo normalnie polecenie delete usuwa w kosmos

no ale przelaczenie pamieci polega tylko na wyciagnieciu karty. czyli zeby przejsc na pamiec wew musisz wyciagnac karte zewnetrzna. jak juz to cos karta zewnetrzna dostala i dziala teraz pamiec wew. wez wyciagnij karte zew wlacz aparat. wylacz i wloz zewnetrzna i zobacz czy na wlozonej i wylozonej ile jest miejsca

Gość hymena
cały problem w ty ze nie znam angielskiego a mam angielska instrukcje i jestem ciemna.A dlaczego po kasowaniu zdjeć nie zeruje sie licznik.Skąd ja mam ponad 900zdjęc?Pisze mi tam na wyświetlaczu 100-925