Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aanek

Życie i miłość z osobą niepełnosprawną??

Polecane posty

Witam! Mam pytanie jak to wygląda? Gdy jedno z partnerów jest w jakiś sposób niepełnosprawny? Jak to postrzegacie??

Gość Kaleka
w Polsce nie znam ANI JEDNEJ pary mieszanej kaleka-zdrowy.... i koniec .

Gość aniawg
ale czy kaleka to dla ciebie tylko osoba na wózku czy np z cukrzyca tez?

Gość davetch
jezieli miedzy dwojga ludżmi jest uczucie to zadna niepelnosprawnosc nie powinna byc przeszkoda

Gość
Bajki. :o

Gość Znam
taką parę (w Polsce), ale nie blisko, więc o szczegółach nie mam pojęcia. A postrzegam oczywiście pozytywnie :)

Gość Kaleka
O czym tam ktoś mówi? Nie powinna być przeszkodą niepełnosprawność powiada... o presji społecznej zapomniałeś waść, o wzroku znajomych, o dyplomatycznym przypominaniu "a po co ci on/a, taki ciężar", o zasadzie doboru naturalnego, o zacofaniu Polaków w kwestiach kalectwa. O tym tez ze jak kocham to nie chcę ograniczać i nie tylko ja. Odpowiadam, używam słowa kaleka na takiej zasadzie na jakiej używają słowa "czarnuch", czarnoskórzy ludzie w kontaktach między sobą i rozmowach o swoim środowisku. Pozdrawiam. Jak widzisz takie pary to chorobliwe wykwity, dla porównania 80% szacunkowo kalek za Odrą ma zdrowego partnera, bo poziom asymilacji i integracji tam jest większy. W Polsce jest żaden, nasza wina w tym i wasza. Jest coraz lepiej ale to wszystko jeszcze g...