Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co nas czeka

Czy wiatrówki stanowią zagrożenie dla naszych dzieci

Polecane posty

Gość ale whyyyyyyyyyy
i bardzo dobrze:) a jak mi wytłumaczysz mi to że kradną mi samochód(3 gości) a ja nie mogę nic zrobić bo jestem sam.A tak...to z dwururki dwóch bym powalił

Gość taki tam nieważne.
też bym chciał taką fuzję a najlepiej shotguna :D w jakim sklepie można kupić takie cacko ?

Gość LEKARZ...........
fajnie ze mowicie o wiatrowkqach .pojadlem grochoweczki i tak mnie wiatry odchodza ze hey !!!co mam z tym zrobic ?? Jola

Gość taki tam nieważne.
wiecie co szukałem i znalazłem coś takiego jak Lefoszówka i jest to typ dubeltówki opracowany już w 1832 r a wersja z 1845 jest na zespolone naboje nie sypana jak inne czarnoprochowce :classic_cool: . ma tekturowe naboje które można nawet samemu zrobić zaraz zaczne szukać stron to wam wpisze.aha wszysto to są repliki nie mylićz tym że broń jest z tamtych czsow, ona jest tylko skonstruowana jak dawniej , to nowa błyszcząca broń . jestem szczęśliwy hurraaa :D:D:D:D

Gość szakal6
W Polsce jest mały wybór strzelb. od groma jest rewolwerów i pistoletów które wam polecam bardziej bo są celniejsze, mniejsze i tańsze. nie wiecie to macie linki: są tu reolwery,pistolety,karabiny i inne. ceny są wysokie bo to nówki tylko zrobione jak kiedyś. http://www.lowca.pl http://www.militaria.pl/inne/bron_czarnoprochowa/rewolwery_i_pistolety_c320.xml http://www.kaliber.go3.pl http://www.arobron.pl http://www.bron1.pl tu znalazłem wiatrówkę tzw automatyczną oglądnijcie film.podobna do mojej tylko nieco słabsza. http://www.bron.pl/bron_pl/sport/nowosci/wiatrowka_karabinek_beretta_cx4_storm jak macie pytania to walcie do mnie ;) bo widzę że zainteresowałem was.będe na necie jeszcze parę godzin

Gość taki tam nieważne.
sprawdziłem wszystkie strony które podałeś i jestem zawiedziony bo ja chcę dwururkę :( napisz czy dubeltówki są bez pozwolenia i gdzie je można dostać ;) ta lefoszówka co to jest ? i czy to strzela ? i czym ? bo sam nie wiem :o znalazłem coś takiego napisz co to jest ? http://www.artdeco.sklep.pl/index.php?p298,pistolet-lefoszowka-dubeltowka-pomyslu-fran czy to jest mocna broń ? zależy mi na kupnie i się podjarałem a chyba za szybko :(

Gość szakal6
taki tam nieważne - na dubeltówki musisz mieć pozwolenie ale nie musisz na broń wyprodukowaną przed 1850 r czyli czarnoprochowce w Polsce jest na razie mało broni bo to dopiero początki np jest sporo rewolwerów które są lepsze bo oddasz do 6 strzałów dlatego polecam wam chłopaki taki rewolwer no ew 1 strzałowy pistolet bo tani ok 800 z karabiny chodzą 1500 zł w górę nowe. ale używany można kupić zapołowę albo i mniej.dubeltówek jest malutko i są drogie np Strzelba 12-3895.00zł nowa.Ja kupiłem rewolwery właśnie w takich sklepach za ok 1500 zł i są super.ta lefoszówka to właśnie to co posiadam tylko że moja to wrak ale strzela, słabo bo rozrzut totalny :o ale daje radę :) jak chcecie kupić dubeltówe to szukajcie za granicą ew używaną na allegro np taka http://www.allegro.pl/item258605644_strzelba_kapiszonowa_mysliwska_xix_wiek.html ta lefoszówa z twojego linku to jakaś atrapa albo zapalniczka chyba :D

Mylisz pojęcia szakal6 bo lefoszówka to nie jest dubeltówka. lefoszówka to staroświecki pistolet dwulufowy na naboje śrutowe ;) dubeltówka to strzelba dwulufowa gładka na pociski śrutowe,breneka ;) wracając do tematu powinno być pozwolenie na każdą broń która może zabić. teoretycznie to nawet te zwykłe wiatrówki za 200 zł :o

Gość fwfwfwfwe
Chodzi o wiatry(bąki)?

Gość głupole z was
odpowiedz prosta, bo po co komu taka broń :o 1.nie 2.nie niedługo będą sprzedawać karabiny maszynowe jak tak dalej pójdzie.

Gość Strzelec LOK
Ludzie ale wy macie dziwny tok myślenia. Zezwolenia na wiatrówki? Napady z wiatrówką? Ile wy macie lat? Osobiście jestem strzelcem w klubie LOK. Jestem także posiadaczem pistoletu kalibru 9mm oraz wiatrówki. Zezwolenia to totalna głupota. Powinno być tak jak w USA. Broń może nabyć każdy, ale nie może nosić jej po ulicy. Dopiero po zezwoleniu policji do obrony osobistej. Wiatróka to broń? Kto to wymyślił? Przecież to zwykła zabawka. Myślicie, że jak ktoś będzie chciał zrobić napad to kupi wiatrówkę czy czarnoprochowca? Ludzie troche wyobraźni. Chyba logiczne, że i tak kupi broń normalną na czarnym rynku. Ten kto będzie chciał mieć broń i tak ją nabędzie w sposób lewy. A ten co chce się bronić legalnie jej nie ma. Takie sobie prawo narzucacie.

Gość Strzelec LOK
Wiatrówki "automatyczne" zasilane nabojem Co@ typu syfonowym nie nadają się do strzelania do ludzi. Zasięg tego jest mały a kulka stalowa i tak nie wbije się w deske. Co do czarnoprochowców. Nikt nie będzie was z tym napadać na ulicy. Bo to samobójstwo. Ten kto będzie chciał zrobić napad postara się o broń palną. O nią nie trudno. Zresztą sam wiem gdzie takie coś można nabyć. Nie znaczy to że nabywam. Mam legalny pistolet CZ 75. W takim razie jak nie podoba wam się to polecam przy okazji zakazać ASG i Paintball'a. Działa to na tej samej zasadzie. Już pistolety gazowe do samoobrony już sobie zakazaliście. Można kupić co prawda hukowca do kalibru 6mm, ale to śmiech na sali. Na broń gazową trzeba mieć glejt. P.S. Dla niewtajemniczonych w strzelectwo polecam się przejść na strzelnice. Pooglądać jak się strzela z czarnoprochowca i się zastanowić czy warto to zakazać. Tak samo z wiatrówek. Polecam także postrzelanie z wiatrówek na CO2. Niż wypisywać bezsensowne komentarze.

Gość Strzelec LOK
I co myślicie ze jak zniosą zezwolenia na zakup to rozpocznie sie w polsce dziki zachód? Zrozumcie, że w USA najłatwiej jest posiadać broń typu strzelba powtarzalna. Bo kto będzie robić z tym napad? Za duzo filmów. Na rewolwery jest bardzo łatwo. Na broń do noszenia po ulicy trzeba mieć już papier. Tylko test psychologiczny i składka. Każdy czuje się bezpieczny i nikt nie płacze. Mafia i tak posiada nielegalną broń i to nie wynika z dostępności broni. Wzrost przestępczości nie jest uzależniony od zezwoleń.

Gość Walcu
Ludzie! W pierwszych postach pisałem ze jacys nastolatkowie wzieli wiatrówkę i strzelali do ludzi. To nie pretensje do nich tylko do rodziców że nie uplinowali. CZytałem ze wiatrówka powinna być na zezwolenie, to nize kuchenne tez powinny być bo ktoś sobie weźmie i żuci w kolege. Najlepiej wszyscy zamknijmy się w miękkich pokojach bez klamek obłożonych materacami. Ktoś napisał ze broń palna powinna być dostępna od 21 roku życia, i jest dostępna od 21 roku życia. Wszyscy się wymądrzają (przynajmniej większość) jak wielcy znawcy, i co to oni nie wiedzą. Zhadzam się strzelcem LOK. Jak się ludzie boicie to wasz problem. Myślicie ze tylko wiatrówki to zagrozenie?? Wyjdę na dach i będę z 10 piętra wali w przechodnich cegłami, wydaje mi się ze to bardziej niebezpieczne. KAżda broń jest dostępna od conajmniej 18 lat, a jak się to komuś nie podoba to niech zachowa to dla siebie. Pozdr.

Gość czyzyk93
Strzelam w klubie od dobrego roku... dla mnie to jest sposób na spedzanie wolnego czasu, mam niecałe 15 lat i jeszcze jakoś nam z kolegami nigdy nie przyszło do głowy żeby do siebie strzelać.. ale sa ludzie i parapety. a jak ktoś ma nasrane we łbie i przychodzą mu do glowy pomysły zeby strzelać do ludzi no to SoRRy zgadzam sie z Walcem i Strzelcem LOK jak ktoś chce sobie i innym zrobic krzywde to naprade sposobów na to jest tysiące...

Gość Do strzelca LOK
A gdzie w Łodzi można sobie legalnie postrzelac z broni ostrej (strzelnica) ? A co do broni na proch czarny. Legalnie mozna kupic u nas broń i kule, ale prochu juz nie (bez zezwolenia). To jest dopiero burdel prawny :P

Gość Strzelec LOK
http://www.strzelectwo.lodz.pl/strzelectwo_kluby.php Tutaj są kluby. Napewno chętnie przyjmą strzelca. Co do prochu. Można już nabyć za okazaniem dowodu osobistego w koncesjonowanych sklepach z bronią. Napewno przez internet go nie kupisz. Masz stare informacje.

To jest chore z tą dostępnością. Sama strzelam z wiatrówki dobre kilkanaście lat, ale zawsze robiłam to pod opieką brata, który zajmował się tym troszkę bardziej profesjonalnie, i nigdy w terenie zabudowanym, było to jeszcze w czasach gdy trzeba było mieć pozwolenie. Do broni mam szacunek i obchodzę się z nią ostrożnie, bo tak zostałam nauczona. Teraz byle gówniarz dorwie wiatrówkę i strzela z balkonu do ludzi na mieście:-O Powinny wrócić zezwolenia.

Gość do strzelca LOK

Gość do strzelca LOK LOK
"PSSW - Polskie Stowarzyszenie Strzelectwa Westernowego 94-016 Łódź, ul. Wileńska 41 m 34 " no kurde to jest to! Do ludzi tez tam mozna postrzelać ? :P

Gość do strzelca LOK LOK
a tym prochem to wystarczy przejrzeć fora - przewijają sie odpowiedzi że najlepiej kupic sobie w Czechach, albo zrobić samemu , tylko potrzebny jest młynek do kawy, saletra do mięsa, siarka ze sklepu ogrodniczego i wegiel do grilla ze stacji benzynowej

Gość Strzelec LOK
To rób sobie proch. Za to jest paragraf. Zastanów się co mówisz o wiatrówkach człowieku. Zezwolenia na wiatrówki? Zrozum to nie rzeczy krzywdzą ludzi lecz ludzie. Dzieciaki równie dobrze mogły sobie strzelać z procy. Ona większe spustoszenie sieje. Wy to macie dziwne zdania. Zrozumcie. Wiatrówka nie jest bronią. To że wygląda jak karabin z którego w 39' tym oberwał wasz dziadek w dupe na wojnie to nie znaczy, że to jest broń.

Gość Walcu
Słuchaj strzelec, oni pewnie w zyciu niewidzieli wiatrówki ani żadnej broni(chyba ze na filmach), i usiłują nam wmówić jakąś wierutną bzdurę.

Gość te strzelec
Dlaczego nabijasz się z naszych zołnierzy w 1939r ? Ich wina że mieli karabiny przeciwko czołgom ? I tak zadali Niemcom prawie takie same straty, niz duzo lepiej uzbrojeni Francuzi w 1940 więc troche szacunku!

Gość Strzelec LOK
Czy ja się nabijam? Jak nie zauważyłeś ironi to nie moja wina. Osobiście mam wielki szacunek dla chłopców z 39'tego.

Gość Strzelec LOK
"szacunku" Kolego nie ucz ojca dzieci robić. ;)

Gość Dzieciak
Widze ze połowa nie zna sie na wiatrówkach.Z wiatrówki za 100 zlotych trudno jest trafic w czlowieka z 20 metrów.Napad z wiatrówką ?Zanim zdazy przeladowac wiatrówke 1 strzalową przyjedzie policja.Ja mam 13 lat wiatrówke mam 1 rok i nigdy nie wpadło mi na mysl zeby celowac do ludzi, tylko ludzie psychiczni celuja do ludzii. A jesli jakies dziecko bedzie chcialo kogos zabic to zrobi sobie dzide z kija i nozyka za 5 zl lub wezmie kawalek rurki i bedzie strzelac iglami.Moze jeszcze zakazac ASG ? Bo to tez moze zabic (jesli strzelisz w szyje pare razy)

Gość m1ego
witam wszystkich co do g.. niarzy to w..ebac i połamac wiatrówki a jak ktos napisal nóz broń zgadzam sie nawet scyzoryk ale to musi byc debil wszystko jest dla ludzi a nie dla debili ps . każdy facet powinien byc kapitanem w swoim domu wiekszosc zaisstniałych sytuacji mozemy rozwiązać sami anie tylko patrzec i komentować na forum posługiwanie sie bronią sie powinno wyciągac zdomu a nie z telewizji wiek nie robi z obywatela dojrzałego faceta. teraz mi wpadlo do glowy wiatrówki na rejestracje tylko dla ojca imatki to by była odpowiedzialnosc co????