Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u9a

SWEDZENIE MIEJSC INTYMNYCH???? co to jest??

Polecane posty

Gość agula8
a może za krótko ten provag brałaś? mnie własnie ginekolog tłumaczył że probiotyki powinno sie stosować dłużej kazał mi łykac provag przez 3 tygodnie-w sumie zjadłam 2 opakowania po 10 kapsułek i było ok.

Ponad miesiac brałam provag i wlasnie nie pomogło. ale sam lekarz zaznaczal ze jak jednej osobie pomaga, to nie znaczy ze drugiej tak samo pomoze. ale na razie kupilam Multi-gyn actigel i sie zobaczy jak dziala.

Przez 2 miesiące brałam provag więc wiem, że nie działa. Ale ja kupiłam sobie multi gyn acti gel i złagodził swedzenie i pieczenie. Rewelacyjnie nawilża. Poszłam też w końcu do lekarza i powiedział, że ładnie się goi po tym gelu. Ale dodatkowo dal globulki i zalecił abym ten gel dalej stosowała, szczegołnie po stosunku. ALe mnie cieszy fakt ze moglam go stosowac nawet w pracy bo nie brudzi bielizmy :)

uzywam do tej pory ten zel multi gyn i problemu nie mam, tylko ja go tak samo stosowalam z antybiotykiem

Hej mam mały problem z moją myszką, od paru dni na mojej wardze sromowej większej pojawiły sie krostki i nie są one wypełnione wodą ani żadnym innym płynem po dniu delikatnie pękają i strasznie swędzą w dzień jak i w nocy Jestem przerażona bo nie wiem co to jest i jak się tego pozbyć wcześniej nie miałam takich problemów, mam z tym doczynienia pierwszy raz dbam o siebie i o higene intymną a nie wiem skąd to się tak nagle pojawiło POMOCY!!!

Gość gość
Kinga 05 zasuwaj do ginekologa. Krostki z taką zawartością mogą świadczyć o zakażeniu gronkowcem złocistym. Potrzebujesz badania w kierunku bakeriologicznym z antybiogramem i odpowiedniego antybiotyku. Nie lekceważ tego , bo infekcja szybko się przeniesie na inne narządy , może nawet dojść do ogólnoustrojowego zakażenia organizmu.

Gość gość
przeraża mnie co u czytam. jak można leczyć grzybicę domowymi sposobami , nic dziwnego że ciagle wam te infekcje wracaja. jeśli to jest grzybica to trzeba ją wyleczyć lekiem przeciwgrzybicznym , rumianki iitp. złagodzą tylko objawy ale nie wyleczą problemu, ponadto jesli mamy partnera , to on również musi poddać się równoczesnemu leczeniu , inaczej to nie ma sensu , bo jedno się wyleczy a drugie cały czas jest nosicielem i tak za chwilę zarazi to drugie. kolejna rzecz - wiele takich infekcji to zakażenia bakteryjne , które trzeba leczyć antybiotykiem . dziewczyny ja was podziwiam że tak lubicie się męczyć . nie wyobrażam sobie żeby mnie swędziały miejsca intymne , po godzinie byłabym u lekarza . mieszkam w małej miejscowości ale mam w okolicy tylu ginekologów że jakoś trudno mi uwierzyć że jest jakiś problem z dostaniem się do lekarza tej specjalności. szanujcie swoje zdrowie , bo macie tylko jedno i wymagajcie od swoich partnerów bezwzględnej higieny ! i nei siadajcie na desce w publicznej toalecie nawet jak wydaje się czysta a za klamki w takich miejscach łapcie przez chusteczkę , bo to na klamkach jest i kranach jest najwięcej różnych bakteri . wchodzicie do toalety łapiecie dłonią za brudna klamkę a potem w tą rekę bierzecie papier czy husteczkę i się podcieracie . i infekcja gotowa!

Gość gość
Grzybica albo infekcja bakteryjna. Koniecznie do ginekologa, bo jak się tego nie wyleczy dobrze, to ma tendencje do wracania.

Gość Marika 2127
Od 5 dni swędzą mnie wargi sromowe i okolice, śluz jest bezbarwny i zapach jest neutralny. Nie wiem o co chodzi, to jakaś bakteria, czy mam iść do ginekologa ? Jestem dziewicą, jestem młoda, więc nie chcę iść do ginekologa, macie jakieś sposoby ?

Gość gość
Jak tylko coś się zaczyna dziać w okolicach intymnych, to dobrze jest zacząć brać probiotyk dla kobiet, żeby florę bakteyjną chronić. U mnie świetnie od dawna sprawdza się lacibios femina i bardzo mi pasuje, że jest doustny, a nie dopochwowy

Gość gość
C6X7MDlVxLr2aUK4ciIPQw1M